двигател PARSUN ??????

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Re: двигател PARSUN ??????

Мнение от HAZART »

Колега,като гледам и ти си като мен "скъсан джоб",защото ако не беше щеше да си вземеш 3,30м с 15-20к и да се кефиш.Всички знаем кое е по-доброто.Но ..направи си и сметка на "разход на гориво",парите за лодка и мотор ще дадеш веднъж а за бензин
постоянно.Пример:моя френд PROKOP4O е с Джонсън 2к 2т аз съм с Сузуки 5к 4т за един тролинг ден 6-8часа той гори около 3 литра ,а аз 1,5литра.Лятото сме по 15-20 пъти в месеца на тролинг ако можеш смятай.Виждал съм на Ивайловград да тролят с яхта около(100-150к.с),виждал съм да тролят с джет,имах щастието да се повозя на RIB 7м с Ямаха 200к.с. който е на krokibg на кума му и човека си тролеше с тази лодка,боли го за 100-200лева на ден.Моя съвет е вземи си лодка за 2 човека(до 3м),икономичен мотор 4-5 к.с(4 тактов).
За придвижването ще се придвижваш достатъчно бързо от точка до точка.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

krasi.ko написа:ами не съм 130 ...някаде около 90 кг съм :oops: .....сам с лодка TOHAMARAN SSL и двигател 4 коня няма ли поне по бързо да се придвижвам с двигател 4 коня :!:
SSL е с решетъчно дъно. Нямям представа как може да глисира лодка с решетъчно дъно :?
С 4 кс и лодка 3м с твърдо дъно считам, че ще имаш голям шанс да глисираш. С 5 кс е гарантирано. При първия вариант когато не успяваш да изглисираш, макс. скорост ще е към 13-15км/ч (11-13 с F2.5), а ако излезеш на глисаж - към 21-24 км/ч с F5 (29-31 км/ч с F9.8 ) (33-36 км/ч с F15).
Разхода на бензин започва да се усеща при двигатели от 15 кс нагоре (или при двутактовите). Ако ще ловиш често на тролинг, изобщо не си струва да се купува двутактов (само заради тази причина аз съм си взел F25 а не T40).
С моята 25-ца не мога да вдигна повече от 36-38 км/ч даже когато съм сам в лодката, а с двутактовата 40-ца и същото корито вдигахме до 50 при положение че бяхме 3-ма :!: (с 3-ма и моя двигател - 25-27 е предел :( ).
Последно промяна от promarine на Съб Фев 20, 2010 10:33 pm, променено общо 1 път.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

===============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:03 pm, променено общо 1 път.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Marco Polo написа:
ULDO1 написа:...лодката се движеше доста прилично.
"Доста прилично" и глисаж понякога са доста различни понятия, уви...
Колегата споменава, че се е движил по "съвсем различен" начин без да бута вълна отпред. Явно е глисирал с 4-те коня.
Интересно ми е, ако може да опише какво е поведението и усещането на самото решетъчно дъно при по-високата скорост. Дали не се огъва много и водната струя не блъска ли по краката?
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

==========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:03 pm, променено общо 1 път.
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

колеги благодаря за мненията и наблюденията ви вече реших че двигателя ще е нов и 4 коня само кажете какво да избера SUZUKI или YAMAHA?
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

krasi.ko написа:колеги благодаря за мненията и наблюденията ви вече реших че двигателя ще е нов и 4 коня само кажете какво да избера SUZUKI или YAMAHA?
Бих ти препоръчал YAMAHA, но нямат 5кс :(
Сузукито е 2595 лв (ако не са вдигнали цените, което и така ми изглежда неоправдано скъпо).
Остава вариант за Ямаха 4кс (миналата год. беше на 2072 лв, но има повишение), така че можеш отново да помислиш и за PARSUN(GENOVO) F5 :D
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

==========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ULDO1 написа:Според мен Ямаха е по добър вариант. :wink:
просто си купуваш ямаха тогава :idea:
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

===========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

мислех, че пишеме за Парсун и Ямаха... Сузуки да се купи просто не е вариант :lol: Незнайно защо са по-скъпи от Ямаха...
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

==========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:05 pm, променено общо 1 път.
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

8) Благодаря на всички колеги които се включиха в дискусията за препоръки за двигател.....прецених всички мнения и реших......сега вече съм собственик на чисто новичък SUZUKI 4 коня....благодарско още веднъж за всички препоръки и мнения пожелавам ви през новия сезон много много риби,здраве,късмет и повече свободно вртеме за любимото хоби :wink:
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

========
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”