Как да направим добър харпун в домашни условия

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
spoke
новобранец
новобранец

Re: Как да направим добър харпун в домашни условия

Мнение от spoke »

Аз съм ЗА! :drinkers:
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Ми не съм го пробвал още ... само малко да се стопли и ще го тествам със снимков матриал :wink:
От оня ден го имам и нали сърце не трае го сглобих да видя как ще ми пасне на дръжката и главата на Бюшата...
Абе пасна ми точно на 140 стрела дето я имах и си седеше не тавана де... :lol: :lol:

В тоя ред на мисли : Лъчо кога ще им правим тест драйв ? :rolleyes: :rolleyes:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Е чакай де,нека ви изненадам след някой ден и тогава теста. :D
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

:smt023 Още 2-3 гр. да са качи водата...
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Изображение
Ето този симпатяга е направил своите харпуни с мерак на който всеки би завидял.Има видео на спусъци,доста ревюта на домашни пушки, и забележете колко от тях са моно-сопи,не са от лепен материал. Сайта на мен поне ми хареса много и отдавна ровя в него.Кефи ме ентусиазма на този човек,и това да опита всички възможности на дървото.Разгледайте всичко което има за гледане а то заедно със снимките от улова хич не е малко.Има и снимки на случаен изтрел(доколкото разбрах аз поне ) при ревюто на една от пушките.Добре че е нацелил гредата....Мога да се пукна ,че не вдявам езика на който шпреха и пише нашего брата...но от към материал поне бол.И то точно по темата
http://www.stefano-soriano.it/arbaffert ... assico.htm
Какво се получава като правим глупости на сушата
Изображение
Изображение
Изображение
Има достатъчно показано как се изработват спусъци, има и някаква технология чрез запис да се установи силата на изстрел и скоростта доколкото разбрах,анатемосани от други хора по света системи с ролки,нестандартни сетове и конструктивни решения.Докато гледах дръжките се сетих ,че половината от нас ще кажат егати чападжийските,леглата за касетите не винаги са прецизно изрязани,личи си къде е шетала пилата или шкурката на много места но си казах Браво за ентусиазма на този млад човек,като гледам неговата галерия ми идва с моя да разръчкам огъня и да го оставя да догори заедно с въглените.Приятно гледане. А, и още нещо като отворите страницата "About"с морето през прозореца ви поздравявам с този шепот на вълни.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

grizmin написа:... и забележете колко от тях са моно-сопи,не са от лепен материал...
...аз от колко години ви приказвам , че мойта бастунка за попчета е от цяло парче варен бук и за 20тина години още не се е изметнала ...колко а , може би са вече 5 ...купувайте махагон лепете , занимавайте се с глупости колкото си искате ...тва за варения бук го знам от тати - проф . мебелист , а той от дядо - майстор мебелист с тапия от 1918 г...старите бургазлии знаят за кво ства въпрос :wink: ....е някой за 5 год. поне пробва ли да си направи харпун от монолитно парче варен бук :?: :evil: :evil: :evil: ...понякога се чудя за къв чеп пиша изобщо в нета :evil:
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Спокойно,Булти, прави се в момента,ама по-бавничко ,като го завърша ще показвам.Ама не е от бук,пак е бг дърво ама какво точно ще те излъжа.10 години съхне пущината.А относно махагони и прочие, всичко е заради относителното тегло на дървесината плътност и прочие щуротии,пък и е по- приятно да седиш на мебели от махагон отколкото на чамова пейка...То си е за гъдел на душата,като гръмне глигана селския пъдар с джепането с открити куроци и всички с маркови карабини мърморят и го определят я като късмет я като случайност...Нищо лошо няма и да се лепи и да се метне на машината да стане като купешки харпуна ам друго си е да има поне един порязан пръст и талаш в хола... :D Друго е да пилиш на коляно ...
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Булти написа:...аз от колко години ви приказвам , че мойта бастунка за попчета е от цяло парче варен бук и за 20тина години още не се е изметнала ............
:smt023 :smt023 :smt023 :smt041 :smt041 :smt041
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Здравейте.Подкрепям по-горе написаното .Миналата година си направих два харпуна от осен.Няма измятане,изкривяване - поне засега.Видях къде съм "залитнал".Сега си правя хапун , при който се старая да не повтарям грешките си.От осен навремето са изработвани спиците, главините на каруците.Много здраво дърво е.
Поздрави от Велико Търново.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Аз също направих един от тик, без да го правя на ламели и сега ще му е 2-ри сезон, не е мръднал и няма признаци, че ще се изметне. Ако не сте го видели http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... &start=165. Не е красив, но ми върши прекрасна работа. :wink:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

С молба към колегата Котката,пусни ако е възможно някоя снимка на тези харпуни от осен че и на мен ми се въртът едни идей за харпун от такова дърво.
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Здравей Terzo.Пуснал съм снимки в темата дървен харпун.Това е първият ми дървен харпун .Има недостатъци , но като първи ми е много мил.Осенът сато изсъхне го цепя,дялам с брадвата по жилите му и чак след това на абрихт оформям заготовката.Така тялото не е "прекосничество".Изображение
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Изображение
Изображение
Изображение
този модел на горе споменатия пич ми хвана окото най-много.... не ,че ще направя такъв но е уни-харпун за дупки и лов по "летящ" дивеч.Според ситуацията в морето променяш силата на изстрела ,без да окепазяваш стрелата(пак си е с 2 засечки).
А ревюто на този е супер ,музиката....thunderstorm II
http://www.stefano-soriano.it/arbaffert ... ddu_ii.htm
А между другото някой да има впечатление от този Wishbone?
Изображение
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Верно както казва Владо : някой преди нас е открил топлата вода ... :rolleyes: ,ама тоя голям хитрец бе..с тея цепки от долу.. :lol: :lol:
Кеф ти риба - кеф ти паламуд :mrgreen:
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

:smt115 хитро решение
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”