Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

сонар за тролинг
Модератори: emo vasilev, Кърцата
сонар за тролинг

Re: сонар за тролинг
друго си е като знаеш ,че не влачиш в варница.Marco Polo написа:Единственото, което ти трябва при тролинг. Така че и сравнително прост модел, еднолъчев, става.oldman написа:Всеки сонар, който показва дълбочината, върши работа.

може да е еднолъчев но поне 60 градуса иначе при дълбочина под 7-8м информацията е нула освен дълбочина
жерателно е да е с прилична мощнос и разумна резолюция и размир на екрана зада не се взираш и чудиш това какво е.
....препоръчайте марки и модели....като се засечем може и да почерпя 

- MITKO70
- кандидат преподавател
GARMIN 120 еднолъчов,ползвам го или подобрения вариянт 140,два лъчаkrasi.ko написа:....препоръчайте марки и модели....като се засечем може и да почерпя

Всичко може,но не всеки го можe.

120 срещнах 140 нямат в наличност 

.......а мисля че със американските сонари по кофти ще се работи защото стандартите им са други
-
- научил се да хвърля
Те се настройватkrasi.ko написа:.......а мисля че със американските сонари по кофти ще се работи защото стандартите им са други
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
-
- вече хвърля и на тежко
Колега имам американски HUMMINBIRD 565 и не става. За дълбочина има само футове и някаква друг амерна еденица. Темпеатурата е само във фаренхайти. Ако има начин да се оправи, моля сподели.BACHO написа:Те се настройват
Мисълта убива действието!
- spookymiro
- ще става разбирач
Чел съм някъде из форума, че се препрограмират. Имаше човек дето го прави. Не се сещам къде беше темата обаче.lubo9 написа: Колега имам американски HUMMINBIRD 565 и не става. За дълбочина има само футове и някаква друг амерна еденица. Темпеатурата е само във фаренхайти. Ако има начин да се оправи, моля сподели.
Аз го имам същия от миналото лято, и той е американски.
С футовете работата е лесна - умножаваш това което ти показва по 3, делиш на десет и получаваш дълбочината в метри. Например 8 фута х 3 = 24, после слагаш една точка преди последната цифра и става 2.4 метра

С фаренхайдите и милите е малко по-терсене. Мисля да си направя табличка и да си я ламинирам.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Този го имам Eagle FishEasy 245 DS
Дава доби данни за дълбочината и релефа със стъпка 10см, от данните му за рибата не съм много впечатлен, но пък и не обърщам толкова внимание на това. За мен е важен релефа, тя рибата и без друго се движи и не стои на едно място, като се знае релефа може да се предполага за това тали ще мине нещо от там.
За мен най важното за сега е да не заседна с лодката, че имам 1м газене.
Дава доби данни за дълбочината и релефа със стъпка 10см, от данните му за рибата не съм много впечатлен, но пък и не обърщам толкова внимание на това. За мен е важен релефа, тя рибата и без друго се движи и не стои на едно място, като се знае релефа може да се предполага за това тали ще мине нещо от там.
За мен най важното за сега е да не заседна с лодката, че имам 1м газене.
взимаи 120 и не се замисляй за парите си е безценен от него на горе всичко е глезотия и търсене на причина за неуспеха в риболова.krasi.ko написа:120 срещнах 140 нямат в наличност

- pachosz
- сериозен играч
Да не е 320, колега? Щото моя е такъв, справя се чудесно и при всякакви условия. Много бързо опреснява, релеф, риби, клони, камъни... всичко си отчита безгрешно.krasi.ko написа:....сдобих с EAGLE Fish mark 230...
Честито за придобивката, със здраве да го ползваш!