Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Избор на пръчка
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Избор на пръчка
Здравейте! Моля за помощ. Става въпрос за пръчка с която смятам да ловя щука или бяла риба на блесна или друга изкуствена стръв. Това, което ме обърква е как да направя избора - да съобразя строя с примамката (ако е еластична ще измятам надалеч) или с размера и реакцията на рибата (твърда пръчка за да мога да я водя по-лесно). Най ми допада дължина 3 метра. Друго, което за мен е важно - водачите. Виждам че има 2 тенденции - повече водачи с по-малък диаметър или малко на брой и с по-голям диаметър. Какви са предимствата? Ако една пръчка е евтина, означава ли че ще се счупи? Благодаря!
-
- кандидат преподавател
Re: Избор на пръчка
Недей пита-казано е вече.Почети малко "Риболов със спининг" и "Риболов на щука"-всичко ще ти се изясни,от личен опит говоря.
Според мен ако ще ловиш на блесни,воблери и други изкувствени примамки трябва да се насочиш към специална пръчка за спининг.Дано да съм ти бил полезен!
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колегата за една година вероятно вече си е купилskofild6 написа:Според мен ако ще ловиш на блесни,воблери и други изкувствени примамки трябва да се насочиш към специална пръчка за спининг.Дано да съм ти бил полезен!

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Календарче нямаш ли е колега.skofild6 написа:Според мен ако ще ловиш на блесни,воблери и други изкувствени примамки трябва да се насочиш към специална пръчка за спининг.Дано да съм ти бил полезен!