Избор на пръчка

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Избор на пръчка

Мнение от nabeden ribar »

Здравейте! Моля за помощ. Става въпрос за пръчка с която смятам да ловя щука или бяла риба на блесна или друга изкуствена стръв. Това, което ме обърква е как да направя избора - да съобразя строя с примамката (ако е еластична ще измятам надалеч) или с размера и реакцията на рибата (твърда пръчка за да мога да я водя по-лесно). Най ми допада дължина 3 метра. Друго, което за мен е важно - водачите. Виждам че има 2 тенденции - повече водачи с по-малък диаметър или малко на брой и с по-голям диаметър. Какви са предимствата? Ако една пръчка е евтина, означава ли че ще се счупи? Благодаря!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Избор на пръчка

Мнение от INCUBUS »

Недей пита-казано е вече.Почети малко "Риболов със спининг" и "Риболов на щука"-всичко ще ти се изясни,от личен опит говоря.
skofild6
новобранец
новобранец

Мнение от skofild6 »

Според мен ако ще ловиш на блесни,воблери и други изкувствени примамки трябва да се насочиш към специална пръчка за спининг.Дано да съм ти бил полезен!
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

skofild6 написа:Според мен ако ще ловиш на блесни,воблери и други изкувствени примамки трябва да се насочиш към специална пръчка за спининг.Дано да съм ти бил полезен!
Колегата за една година вероятно вече си е купил :lol: Абе пич, какви са тези теми дето ги вадиш от архива :lol:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
grsg
новобранец
новобранец

Мнение от grsg »

skofild6 написа:Според мен ако ще ловиш на блесни,воблери и други изкувствени примамки трябва да се насочиш към специална пръчка за спининг.Дано да съм ти бил полезен!
Календарче нямаш ли е колега. :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”