Каква макара използвате при риболов с Фидър

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Dostin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър

Мнение от Dostin »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Е,хората за това са го направили на квалитетните макари,от вътре с пружинка ако си забелязал :idea: :idea: :idea: Второ,когато усетиш че си пресилил замаха,прото с пръстите се спира кордата на самия барабан и когато подмине,просто ръката също я даваш напред и я ползваш като амортисьор.Трябва да си с много кекава корда за да я скъсаш или хептен да хвърляш като изоглавен с все сила :lol: Малко тренировка и ще забравиш за маркирането на влакното :smt023 :smt023 :smt023
При удар на по- голяма (трофейна) риба, и размотаване на аванса какво правиме ??? Дали ще имаш време да откачиш кордата от клипса или ще последва късане... :roll: :roll:
За мен също варианта с маркирането на кордата с маркер е най-удачният :wink:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

На ластичето оставям мустачки около сантиметър,а възела позиционирам от лявата страна плътно до клипса.Никога не оставям цялото напрежение от натегнатата линия да пада върху клипса.След хвърляне задължително правя 3-5 оборота с макарата така,че ако удари едра риба да имам запас от влакно,което да ми позволи да вдигна пръта нагоре,така че да имам време да откача ластичето.За да знаеш после къде е бил застопорен пак си е нужно да се маркира влакното с маркер.Ластика без маркера не става освен ако си напълно сигурен че във водоема едра риба няма.
Изображение
di_dimi
новобранец
новобранец

Мнение от di_dimi »

TRAP написа:Cormoran - Corcast Feeder 5PiF и аз съм вече с това животно само,че с предния аванс.

Колега, къде я намери, колко я взе и има ли голяма разлика между цената с преден или заден аванс.
Аватар
Dostin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Dostin »

di_dimi написа:
TRAP написа:Cormoran - Corcast Feeder 5PiF и аз съм вече с това животно само,че с предния аванс.

Колега, къде я намери, колко я взе и има ли голяма разлика между цената с преден или заден аванс.
Колега тук я има за 80лв. http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7398
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

di_dimi написа:

От Майсторски риболов е купих в момента има намаление до края на месеца та така че е взех с отстъпка 25% от 80 на 60лв.Има само с преден аванс със заден нямат.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

аз пък не виждам що трябва да е точно feeder модела.всичките модели Cormoran - Corcast вършат същата работа.проблема е само в това,че им надуха цените,ама ша духат супата. :mrgreen:
п.п.забравих само да спомена да гледаш макарата да е с четки,да няма после що така бе миме.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
di_dimi
новобранец
новобранец

Мнение от di_dimi »

Колеги, благодаря ви за бързите отговори. Надявам се до след 2-3 часа и аз да я придобия,пък и с наслука да ги сефтосаме тия дни. :D
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

shekira написа:аз пък не виждам що трябва да е точно feeder модела.всичките модели Cormoran - Corcast вършат същата работа. ...
При варианта фидер е понижено предавателното число, така макарата става по-бавна, но по-мощна.
нямам живарник
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

hristotihov написа:
shekira написа:аз пък не виждам що трябва да е точно feeder модела.всичките модели Cormoran - Corcast вършат същата работа. ...
При варианта фидер е понижено предавателното число, така макарата става по-бавна, но по-мощна.
провери оборотите и на спина и ша разбереш за какво иде реч :mrgreen:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Точно така е! Аз като си купувах за фидера, предпочетох тази, която се води "спининг". Тогава, покрай намаленията беше с 11 лева по-скъпа от "фидер" модела, но е с повече лагери и с две метални шпули. Оборотите им са еднакви!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

на мачовия вариант са по-високи
нямам живарник
doberman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doberman »

ползвам trabucco regent sd330 и съм доволен
ули густуууу...
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

От днес съм собственник на ето това http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7497 :drinkers: :smt047
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
ribaria78
фен клуб-скобар

Мнение от ribaria78 »

dunavski написа:От днес съм собственник на ето това http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7497 :drinkers: :smt047
-Честито колега със здраве да я ползваш ,много е добра. :drinkers:
varneneca
новобранец
новобранец

Мнение от varneneca »

Здравейте, колеги ! Запалих се по риболова с фидер и този сезон тепърва ще навлизам в тематиката.Имам 3 макари и не знам коя точно да ползвам, а сега за нова не ми се мисли, тъй като ми предстои закупуване на самата фидер пръчка която ще бъде 3,6-3.9 с акция до 100-120.Въпросните макари са следните и се надявам поне 1 да върши работа :

Tica Gainer GA 3500, 4+1, 200м- 0.30 http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6803
Д.А.М HPN 340 Fs, 2+1, 180м-0.30 http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7248
Qrauvell Sonax VF 30,6+1 ,200м - 0,25 http://www.diemfishing.com/catalog/sonax-vf-p-42.html

Тъй,като се разрази спор за ползването на байтрънър при риболов с фидер уточнявам, че риболовните ми дестинации основно са платените около София, неплатеното Панчарево и река Искър.Надявам се,че съм предал точно необходимата информация за да ми помогнете в избора за подходяща макара, за което предварително благодаря !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”