Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Защо става така ?!?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Защо става така ?!?
здравейте колеги,искам да ви попитам защо като си разпъна въдицата отнякаде почва да трака,по скоро леко да скърца
(подвижните водачи са опънати до край,а снадките са изваден до колкото може).Незнам дали ще ви помогна,но въдицата е Cougar 20-60 на Vidrax
П.П:въдицата е нова,на 2 месеца и не е ловяно с нея-това ме притеснява,дали не е счупена или пукната от сега
Благодаря предварително 

П.П:въдицата е нова,на 2 месеца и не е ловяно с нея-това ме притеснява,дали не е счупена или пукната от сега

Последно промяна от *Станислав* на Пет Фев 26, 2010 8:24 pm, променено общо 1 път.
Re: Защо става така ?!?
Скърцането е от някоя снадка, двете колена не лягат добре едно в друго. Случвало ми се е да скръцне при замятане. Неприятно. Предполагам трябва с нещо да се смазва, силиконова смазка например.
-
- разбира нещата
Ако се съмняваш дали е спукано някой от колената вземи едно фенерче и огледай хубаво едно по едно всяко коляно .
Видях , че пръта е телескопичен . И аз имах същия проблем с това скърцане когато покатя моя телескоп , но това
беше от съмите съединения , където се захващат 2 и трето коляно , примерно . Аз на моета пръчка разбрах като
поклатя и слушам на всяко едно от съединенията , това се дължи на неправилно съединени две колена . Ако е от
това хич да не те притеснява . Просто го намажи с боров възелин и всичко е ОК
Видях , че пръта е телескопичен . И аз имах същия проблем с това скърцане когато покатя моя телескоп , но това
беше от съмите съединения , където се захващат 2 и трето коляно , примерно . Аз на моета пръчка разбрах като
поклатя и слушам на всяко едно от съединенията , това се дължи на неправилно съединени две колена . Ако е от
това хич да не те притеснява . Просто го намажи с боров възелин и всичко е ОК

-
- вече хвърля и на тежко
Много ви благодаря
а каква е разликата между обикновен и боров вазелин...май нямам точно боров 

-
- разбира нещата
Абе боров , моров ... да не те бърка ! Мажи колкото да не скрибучи . Все пак самите снадки ще влизат по добре и по плавно . 

-
- вече хвърля и на тежко
не помага, но вече свикнах
(надявам се да не пречи на въдицата)може пък да си е нормално като я гъна да се чува
така