Защо става така ?!?

Модератор: sapuna

*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Защо става така ?!?

Мнение от *Станислав* »

здравейте колеги,искам да ви попитам защо като си разпъна въдицата отнякаде почва да трака,по скоро леко да скърца :? :roll: (подвижните водачи са опънати до край,а снадките са изваден до колкото може).Незнам дали ще ви помогна,но въдицата е Cougar 20-60 на Vidrax
П.П:въдицата е нова,на 2 месеца и не е ловяно с нея-това ме притеснява,дали не е счупена или пукната от сега :( Благодаря предварително :!:
Последно промяна от *Станислав* на Пет Фев 26, 2010 8:24 pm, променено общо 1 път.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Защо става така ?!?

Мнение от Diman »

Скърцането е от някоя снадка, двете колена не лягат добре едно в друго. Случвало ми се е да скръцне при замятане. Неприятно. Предполагам трябва с нещо да се смазва, силиконова смазка например.
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Ако се съмняваш дали е спукано някой от колената вземи едно фенерче и огледай хубаво едно по едно всяко коляно .
Видях , че пръта е телескопичен . И аз имах същия проблем с това скърцане когато покатя моя телескоп , но това
беше от съмите съединения , където се захващат 2 и трето коляно , примерно . Аз на моета пръчка разбрах като
поклатя и слушам на всяко едно от съединенията , това се дължи на неправилно съединени две колена . Ако е от
това хич да не те притеснява . Просто го намажи с боров възелин и всичко е ОК ;)
Изображение
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Много ви благодаря :D :prayer: а каква е разликата между обикновен и боров вазелин...май нямам точно боров :roll:
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Абе боров , моров ... да не те бърка ! Мажи колкото да не скрибучи . Все пак самите снадки ще влизат по добре и по плавно . :)
Изображение
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

не помага, но вече свикнах :lol: (надявам се да не пречи на въдицата)може пък да си е нормално като я гъна да се чува :roll: така
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”