колеги всеки пише за какво ли не а за зарибяване

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

колеги всеки пише за какво ли не а за зарибяване

Мнение от Поморийския »

Колеги всеки пише за какво ли не а за задьлженията на ИАРА да зарибява с процента от рибарските билети как да искаме и от кого отчет за тази дейност не са малко средствата от билетите дадоха 1 -2 акции по зарибяване на разни язовири но мисля че това е прах в очите в бургаска област поне от 2 години несьм чул за такава исключвам пастьрвите изарибяването на АРИАНА време е да питаме кьде потьват парите ни макар и малко
Аватар
динго
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: колеги всеки пише за какво ли не а за зарибяване

Мнение от динго »

Колега ИАРА миналата година пускаха зарибителен матерял в почти всички гьолчета около Пазарджик,но кел файда от този заребител като не могат да го опазат.Аз разбирам като се зариби даден водоем да има и малко контрол на него :!: :!: :!:
Най-много обичам бобеца и леба и га е...а
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

колега опазването на рибния ресурс е тема по която вмомента се пише доста в форума Вьпроса е за зарибяване на язовирите има законче мисля че беше 53 за аква колтурите и има процентче мисля че беше 30% но колко се спазва имисля че парите за зарибяване заминават за коли лаптопи и други глезотийки от които глезените пльхчета в канцелариите нямат много нужда Някой да вижда някакво улеснение за рибарите пр.издаване на билетите може ли от цялата област да ходят в града за ценната хартийка наречена билет
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

В Ямбол и региона за зарибяване несъм чул поне от 5 год а има супер мн места
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
ivan910923
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan910923 »

динго написа:Колега ИАРА миналата година пускаха зарибителен матерял в почти всички гьолчета около Пазарджик,но кел файда от този заребител като не могат да го опазат.Аз разбирам като се зариби даден водоем да има и малко контрол на него :!: :!: :!:
Дори и изобщо да не зарибяват има ли контрол, всичко ще е О.К., то секи грабнал парашути, мрежи прегражда, огражда, търмъчииииии и какво ли още не.В близките 20 години няма да тръгнем напред, поне според мен. Кат ше нарушаваш закона ше лежиш в затвора, както е в повечето други страни. Германците били винаги точни и с тях проблеми нямало, да не мислите, че те са много добри само че те за разлика от нас са яко наплашени от неспазване на закони и следващите ги глоби и наказания. Ядосах се...
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

ОООООООО ИАРА бият здрав тъпан , тогава , когато пуснат нещо по водоемите.Само че защо си мисля ,че след като не осъществяват необходимият контрол то те просто спонсорират браконерите. Какво остава за нас?! Среден пръст. Какво ли е необходимо ? Ами не е толкова просто. Цялата организация в държавата ни трябва да се промени. Глобите да са големи , ама много големи, защото детска истина е ,че закон се спазва под страх от наказание. Второ ефективна система за събиране на глобите. Трето .Добре заплатени и оборудвани служители на агенцията. Четвърто . По - активни и чувствителни риболовци, които да алармират , заснемат всяко действие или бездействие на ИАРА и да го побликуват. Пето . Система на контрол в магазинната мрежа и заведения за хранене , където традиционно потъва продадената риба.Шесто въвеждане контрол на продажбите и регистрационен режим на всякакъв вид мрежи и мрежички. И накрая създаване на нетърпимост към улични продавачи на риба, а не да се толерира келепира /евтина покупка/. това е по отношение на страничните на риболовците хора. Мисля обаче , че най - голямата революция трябва да е в главата на всеки риболовец. Просто трябва да престане надлъгването със закона. Всеки трябава да лови не повече от позволеното. Не е тайна ,че нашенеца пълни живарника колкото може... и с маломерна риба включително!!!!!!! Резултатите на сегащното състояние на водоемите.....Кога ли всичко това ще се сбъдне????????????????
Христо - наслука на всички
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

ами те го правят контрола ама без резултати есента бях на главатарци 3 дни и всеки ден имаше проверки от иара а бракониерите седяха вхрастите и чакаха да си заминат проверяващите това го разбрах ама малко кьсничко а и нямах тел на иара а най големия бракониер приема рибари от цялата страна да нощуват вхотела му ако го познаваш гьрка не се е отказал от занаята си междо другото аз сьмкореняк кьрджалиец но от 16 17 г живея в поморие и след няколко излета на язовирите ми се поизясниха нещата завсички кьрджалиици надявасе да се запознаем и да се видим на някои язовир
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”