Тесто от спринцовка ?

Модератор: Paublo_Eskobar

boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Тесто от спринцовка ?

Мнение от boki speca »

VidinskoRibarche написа:Момчета тестото мисля да ползвам веднага щом се испролетее на някой язовир аз на река рядко ходя рецептата на колегата симо72 ще я пробрам както и на боки спеца ама ме интересува дали ще дадът резултат и дветепо порлетно и лятно време и с каква захранка да работя ? туй пак ма интересува дали да фръгам две торби с царевица или да пръскам с пулверизатор отгоре нади водата :) майтап Ясно тестото ама ЗАХРАНКАТА ААА б
Аз храня с разварен кус кус овалян в брашно толкова че да не се слепва.Първо го оставям добре да се отцеди и да поизстине малко и след това брашно и бъркане докато хубаво се отделят зърната.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
toniikoko
новобранец
новобранец

Мнение от toniikoko »

Виждал съм един старец , януари м. на дупка съсипа уклея с тесто в спринцовка.
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Никога не съм ловил на тесто и затова слагам темата в колекцията!
Кефа цена няма!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

krasalumin написа:
simo72 написа:
simo72 написа:Е тука батка ме уцели!!! Чети сега внимателно! В една купичка, сипваш 50-60 мл. вода. после започваш да сипваш обикновенно брашно, като бъркаш същевременно най-добре с лъжица. Когато консистенцията стане гъста и много лепкава, го вземаш в ръце, и разтриваш между двете длани, като ги поръсваш с брашно, докъто спре да ти лепи. Тънкия момент е да не го направиш нито много гъсто нито много рядко. Ако е необходимо, можеш до корегираш съответно с вода или с брашно. Слагаш го в една кутиика, и отиваш за риба. Там, вадиш предварително приготвена спринцовка, вадиш бутача, слагаш вътре тесто и пак слагаш бутача. като натиснеш спринцовката, източваш 1-1.5 см. тесто, и както си виси на спринцовката, го навиваш около куката, като започваш от извивката, и навиваш нагоре по стеблото. Тестото можеш да го ароматизираш и боядисаш по твое желание още докато го месиш. От края на септември, та до края на април, това е една от най-резултатните примамки. Аз лично, почти винаги си боядисвам част от тестото жълто. Тук при нас жълтото работи по-добре от бялото. Съветвам те, когато ловиш на тесто, да захранвеш с кус кус!!! Дано да съм бил достатъчно ясен и изчерпателен!!!
Пропуснах да ти кажа, да не пълниш сприцовката до горе, щото трудно се натиска. Куките който ти препоръчвам да използваш са 14, 12. Също за самото поставяне да не се притесняваш ако стигнеш до ухото на куката, завърташ на долу. То във водата си придобива необходимата форма. Добре направеното тесто издържа поне две изтичания. Е разбира се ако не хвърляш в по топла вода!
Свалям ти шапка,Симо.Дано повече колеги се поучиме от теб и споделяме по често наученото:prayer:
Батка, благодаря за мнението! Ако не че в този под форум има колеги, дето си мислят че е тяхна територия, и че едва ли не са компетентни по всички въпроси, бих написал още доста интересни неща, които биха били полезни за много колеги. Моитае мнения са плод на дългогодишен опит и тренинг. Който ме познава , знае за какво става въпрос. А на някои хора ще им кажа: Нищо ново не научил, нищо старо не забравил!! Сарост не радост !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Здравейте,темата е много полезна за тестото, особено втория начин.Мисля че е добре да се сподели и направата на кус-кус.Слушал съм много начини,но накрая повечето пъти се пука на края на варенето.Единия който го знам е, че се хвърля няколко пъти водата след като заври.Накрая се слага щипка сол,и след сваряването се разстила на хартия да попие водата.Но нещо не съм доволен,няма жилавост и пада лесно. Симо,помагай ако знаеш нещо.

Сега видях, че по нагоре има тема за кус-кус,ако трябва мойта да се премести.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Don4o_62 написа:Здравейте,темата е много полезна за тестото, особено втория начин.Мисля че е добре да се сподели и направата на кус-кус.Слушал съм много начини,но накрая повечето пъти се пука на края на варенето.Единия който го знам е, че се хвърля няколко пъти водата след като заври.Накрая се слага щипка сол,и след сваряването се разстила на хартия да попие водата.Но нещо не съм доволен,няма жилавост и пада лесно. Симо,помагай ако знаеш нещо.

Сега видях, че по нагоре има тема за кус-кус,ако трябва мойта да се премести.
Здрасти колега! Аз за кус куса съм писал в темата кус кус. Ако искаш някаква допълнителна информация, или нещо не ти се получава, няма проблем да обясня. Винаги ги съм готов да споделя опит. След манистото, кус куса и тестото са стръвта с която основно ловя.
Върл Shimano фен!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Мисля си, че от самата марка има значение.Все пак сподели накратко най удачния начин.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Don4o_62 написа:Мисля си, че от самата марка има значение.Все пак сподели накратко най удачния начин.
Марката, няма голямо значение. По скоро размера е важен. Когато си го копуваш, гледай да е от едрия. Ако сравниш няколко пакета ще видиш че са с различна големина. По- едрия според мен е по удачен, защото куката почти цялата се скрива в него. Инак приготовлението му е елементарно. Сипваш около 4л. вода в тенджерата. Слагаш 2 супени лъжици сол, и 2сл олио. Чакаш водата да заври, и изсипваш кус каса. Вариш 6-7 мин, като същевременно почти постоянно бъркаш, за да не залепне за дъното. След това го изсипваш в гевгира, и го миеш много обилно със студена вода. След като се отцеди хубаво, го слагаш в една чантичка и в хладилника. След няколко часа, е готов. Аз обикновенно си го приготвям вечерта преди риболова.
Върл Shimano фен!
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

simo72 написа:Слагаш 2 супени лъжици сол,
Колега,евала за споделената рецепта.Само имам един въпрос.Гледам,че овкусяваш със сол,това означава ле,че ползваш тази рецепта само през студените месеци?Ако се ползва през топлото време,би ли било добре да се слага повече сладък аромат?
Above us only sky
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

lfc_boy написа:
Колега,евала за споделената рецепта.Само имам един въпрос.Гледам,че овкусяваш със сол,това означава ле,че ползваш тази рецепта само през студените месеци?Ако се ползва през топлото време,би ли било добре да се слага повече сладък аромат?
аз слагам по 2ве льжички мед лятото особено ако е боров каракудата полудява :D аромата е уникален
сори за спама че малко се отплеснах ме от темата колегата да ме извини
Изображение Изображение Изображение Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

lfc_boy написа:
Колега, солта не я слагам за овкусяване, а за добиване на по-голяма жилавост. Олиото пък е за да не слипват зърната, и да не става на топка. Можеш до го овкусяваш и оцветяваш как на теб ти е кеф, но е желателно това да го правиш след като вече е сварено и пресечено със студената вода!
Върл Shimano фен!
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

И аз си приготвям тестото,като колегата Симо 72,ама от десетина дни си имам хлебопекарна и се каня да взема от нея омесено тесто и да пробвам.Като го гледам как изглежда докато втасва мисля че ще е идеално за стръв.
Наслука!
Аватар
doktor1012
новобранец
новобранец

Мнение от doktor1012 »

lfc_boy написа:
Здравей колега. Да дам и аз малко акъл тъй като имам известни кулинарни познания. Солта се ползва при варенето на всички макаронени изделия за дане залепват и да не станат на каша, а олиото за да ги запечата или казано по простичко
след сваряването като ги измиеш със студена вода да не се разпадат. След като измиеш добре кускуса със студена вода е
добре да добавиш малко олио и да разбъркаш, така може да престои в хладилника една седмица. Ако искаш да ароматизираш или подсладиш можеш да го направиш непосредствено преди риболова. И един съвет към всички, не купувайте кускус на ЗЛАТЕН КЛАС- каквото и да го правите винаги става на каша. Успех.
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

И аз да кажа нещо за тестото.Ловил съм уклеи на Панчерево и каракуда когато са много капризни.Слагам брашно и вода в пласмасова чаша от кафе и бъркам с вилица докато се отлепи от чашата.После с клечка от брега бъркаш в тестото и навиваш на куката .Ако ти остане исхвърляш на боклука и не чистиш спринцовки.Тестото да е лепкаво като дъвка.
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Колега simo72 а сега в периода март-април какви риби се ловяр на тестото :? :?:
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”