Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Плувковрът
Модератор: emo vasilev
Re: Плувковрът
Евала колега много добре си ги направил.
Супер плувчици.
Замислял ли си се за масово/серийно производство?

Браво! Впечатляващо! Ако започнеш да ги правиш в серия, нито кеф ще ти носи, нито качеството ще е същото...
Гаранция!

Ако пък и кълве... Още по-добре!
-
- научил се да хвърля
-
- ще става разбирач
Понеже много колеги се интересуват от машинката за плувките ,без да изземам функцията на пусналия темата,ще ви разкажа как си ги правих аз преди години.Вземате едим малък стаен вентилатор и му махате перката.След това нагрявате тръбичка от пълнител на химикал,и я пасвате по оста на вентилатора.След това от другия и край монтирате пак с нагряване,и после с лепене , тънка видия с отрязана глава ,така че резбата да се показва 1-2 сантиметра.После взимате грубата заготовка на плувката от пресован стереопор,сърцевина на '"овчо опашка",балса,или ябълково дърво,и я навивате около резбата на видията няколко пъти.Пускате вентилатора и с по едра шкурка и придавате желаната форма ,а с по финна я полирате. Това е колеги,има и по големи майстори от мен,но аз си се занимавах за кеф.Успех !
И падащата звезда е била изгряваща .
- pachosz
- сериозен играч
гуслар, направо се изпотих, братче докато се опитвам да разбера схемата ти, ама пак не я разбрах
Карай, важно е да поддържаме духа на домашен майстор
Всъщност не ми беше ясно с тоя пълнител, т.е. като е между заготовката и оста на вентилатора- не се ли огъва като го натиснеш със шкурката

Карай, важно е да поддържаме духа на домашен майстор

Всъщност не ми беше ясно с тоя пълнител, т.е. като е между заготовката и оста на вентилатора- не се ли огъва като го натиснеш със шкурката

-
- ще става разбирач
Да огъва се,но не е фатално. Точно в това е кефа,защото по този начин си регулираш силата на натиска върху тялото на плувката,и постигаш желаната форма.
И падащата звезда е била изгряваща .
Добре е да начешеш краста,но последното ми откритие за евтина и дурако устойчива плувка е от турска джапанка. 

-
- научил се да хвърля
Новите заготовки.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Опа, вече става опасноkosta2910 написа:Новите заготовки.

Поздравления колега, перфектни ги правиш!!!
ПП. Има ли вариант кила да е по-тънак?
Мисля, че така ще станат по-стабилни.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Става.Кила е от фибростъкло.Хфаща се на машинката и с шкурка се истънява.Проблема е там ,че не винаги стават еднакво тънки по цялото тяло на кила.
-
- научил се да хвърля
Новата партида.

Вече лакирани.

Вече лакирани.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не е ли по-удачно да си купиш карбонови антенки.По нашите магазини се продаваха по едно време.Дълги около 70 см.и по-тънки от твоите.Спокойно се правеха по 4 плувки.А в твоя случай ако са само за кил може и 6-7 да изкараш.Бяха някакви стотинки.