Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Разходка по река Стряма
- tiktak
- ще става разбирач
Разходка по река Стряма
Ранно утро

А реката, естествено, голяма и мътна. Походих 4 - 5 километра, и на това място седнах да почина.

Изпуших две цигари на припек, и айде обратно.

Върнах се до колата, обаче още беше раничко, и реших да да се разходя в другата посока. След още 2-3 километра:

Сложих два вардеваса на куката, метнах в тихото и извадих новото оръжие да потренирам :

След около час тренировки установих че:
1. Тая работа...не е като оная и изобщо не е лесна
2. Обаче като че ли взех да му хващам цаката
3. Крайния резултат - от 3 хвърляния 1 горе-долу става, но като за първи опит май не беше отчайващо
4. Харесва ми.
Стана обедно време и реших че е крайно време да хвана риба. Вардеваса на перото си стоеше, похвърлях малко в плиткажа, че се беше загрял вече, мощно забиване и резултата:

След този улов, с изпълнена програма максимум, си събрах циганията и газ към Пловдив.

А реката, естествено, голяма и мътна. Походих 4 - 5 километра, и на това място седнах да почина.

Изпуших две цигари на припек, и айде обратно.

Върнах се до колата, обаче още беше раничко, и реших да да се разходя в другата посока. След още 2-3 километра:

Сложих два вардеваса на куката, метнах в тихото и извадих новото оръжие да потренирам :

След около час тренировки установих че:
1. Тая работа...не е като оная и изобщо не е лесна
2. Обаче като че ли взех да му хващам цаката
3. Крайния резултат - от 3 хвърляния 1 горе-долу става, но като за първи опит май не беше отчайващо
4. Харесва ми.
Стана обедно време и реших че е крайно време да хвана риба. Вардеваса на перото си стоеше, похвърлях малко в плиткажа, че се беше загрял вече, мощно забиване и резултата:

След този улов, с изпълнена програма максимум, си събрах циганията и газ към Пловдив.
- ignatov78
- ще става разбирач
Re: Разходка по река Стряма
Поне не си валат. 

-
- научил се да хвърля
Мощно забиване.Това ми хареса.

Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
-
- сериозен играч
Отлично си се поразходил!Стопил си доста калории! 

-
- ще става разбирач
Излета май е бил повече от прекрасен а риболова...нали не си капо? 

В тия условия и тая мътна река си преизпълнил плана евала. 

Това е прекрасната река и на моето детство, земляк, но значително по-нагоре срещу течението й. Баща ми е родом от Горна Махала и познавам добре реката в района от Баня до Ръжево Конаре. За жалост в последните години рибата е много стресирана и тормозена в този участък. Хубав излет си направил 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Перфектна разходка си си направил, а и рибата си я бива
Какво казваш за онуй нещо, ще ги дърпаш ли лятото на муа

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
Малко чист въздух не е излишен 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- tiktak
- ще става разбирач
Под стария дървен мост на Долна махала хванах първата си риба - малка мрянка - преди повече от 30 години. Но реката тогава беше друга...docenta написа:Това е прекрасната река и на моето детство, земляк, но значително по-нагоре срещу течението й. Баща ми е родом от Горна Махала и познавам добре реката в района от Баня до Ръжево Конаре. За жалост в последните години рибата е много стресирана и тормозена в този участък. Хубав излет си направил
Ами мисля да се пробвам. Отдавна исках да си взема мухарка, пък и ми писна вече, кофи, захранки, столове, живарници, мъкнеш по реката. Стар съм вече, скоро ще чукна 40-така, кръст не ми останаchirusa_bg написа:Перфектна разходка си си направил, а и рибата си я бива![]()

-
- разбира нещата
Излета по реката е бил приятен и разтоварващ сравнявайки го с напрегнатото градско ежедневие.
- tiktak
- ще става разбирач
Днес пак си останах с разходката и тренировката. Водата - голяма, студена и мътна. На връщане срещнах този мушморок. Най спокойно си вадеше от водата някакви треволяци и хрупаше сладко-сладко.

Много не си личи но е нутрия.По Марица доста ги има последните години, но на Стряма не бях виждал досега. К'во ли ще прави лятото като падне водата.
А това обяснение кърти

поКЪРТИтелно

Много не си личи но е нутрия.По Марица доста ги има последните години, но на Стряма не бях виждал досега. К'во ли ще прави лятото като падне водата.
А това обяснение кърти

поКЪРТИтелно