Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

сом на антона
Модератор: sapuna
сом на антона
колеги-моля за информация относно гоненето на сом на антона.начинаещ съм-та ако някой може да ми даде савети.
кой номер кука,корда.повод трябва ли?(влакно ли?)монтаж и така на татък.имам мерака за сом от антона.предварително ви благодаря.
много хора ми казват да се откажа от тази ми идея-но,мерака ми е голям!!!от една година сам в чин-рибар-за риболовец ще има да чакам
имам идея да си избера едно местенце от другата страна-някое дере,и да си го захранвам перодично с дроб и дреболии увити в женски чоропогащник.
тази ми идея изхожда от саветите на някои познати.
та питам аз вас риболовците-това правилно ли е или....???
кой номер кука,корда.повод трябва ли?(влакно ли?)монтаж и така на татък.имам мерака за сом от антона.предварително ви благодаря.
много хора ми казват да се откажа от тази ми идея-но,мерака ми е голям!!!от една година сам в чин-рибар-за риболовец ще има да чакам

имам идея да си избера едно местенце от другата страна-някое дере,и да си го захранвам перодично с дроб и дреболии увити в женски чоропогащник.
тази ми идея изхожда от саветите на някои познати.
та питам аз вас риболовците-това правилно ли е или....???
- велчев62
- ще става разбирач
Re: сом на антона
Колега идеята ти е добра,но се пробвай след 3 месеца,сега водата е студена,трябва температурата да е поне 16 градуса
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Цъфнат ли орехите си готов за сомоветевелчев62 написа:Колега идеята ти е добра,но се пробвай след 3 месеца,сега водата е студена,трябва температурата да е поне 16 градуса

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
сома е наи активен месец маи ,но,тогава има забрана за риболов,може да го търсиш на плувка/тапа/ повод не ти трябва,но може да удари някоя щука за това по добре си сложи,стръв жива рибка за предпочитане е мренка ако ги има във водоема,ако не на кефалче,забождаш куката под гръбната перка много внимателно да не забодеш повече от колкото трябва,защото рибката може да умре бързо,плувката/тапата,трябва да /танцува/насам натам-да имитира естествено движение на рибката,т.е. рибето да се движи свободно,другия вариант е на дъно ,като оловото е наи от долло а повода ти е на около 70-80 см. над оловото със 3 вирбел,да не се оплита ,хвърляш и чакаш,през определено време ако рибката не се движи ,я сменяш и така нататък,наи съм имал резултати от живата рибка,кефалче или мренка,т.е овално рибе за стръв,на река искър наи много ги ловя на мренка,наслука но ше трябва да почакаш 2-3 месеца

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,ако искаш да хванеш сом,а не СОМЧЕ около 300-800гр,специално на този язовир трябва да имаш голяма доза късмет и добри познания за местата.Общо взето най-добри резултати би могъл,да постигнеш,като използваш за стръв червеи или риба,но съм чувал че и пиявицата е ефикасна стръв.
Сподели ако захраването на мястото е дало резултат,би било доста интересно да се разбере,че сомовете идват на захранката.По принцип на Антона сомовете са близко до скали с отвесно дъно.Имай предвид,че на този язовир е доста обичайно при следващото ти ходене мястото,на което заставаш да е под водата или да е на 3-4 метра над нивото.Успех.
Сподели ако захраването на мястото е дало резултат,би било доста интересно да се разбере,че сомовете идват на захранката.По принцип на Антона сомовете са близко до скали с отвесно дъно.Имай предвид,че на този язовир е доста обичайно при следващото ти ходене мястото,на което заставаш да е под водата или да е на 3-4 метра над нивото.Успех.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- кандидат преподавател
Тоз мерак е предварително умрял изцяло -лично ще ти вдигна паметник,ако хванеш таквоз нящо там .Последните години на влачене вадеха сал имитации тип малокалибрени подобия в кърмаческа възраст.И изобщо Антона в днешно време не е нормален язовир ,ама кво ли съм зел да обяснявам...
Давай смело,много хора за такива идеи са си вложили там по една четвърт от живота.

-
- научил се да хвърля
Давай смело,много хора за такива идеи са си вложили там по една четвърт от живота.[/quote]
Много РИБАРИ си хваштат там редовно и несе хвалят на ляво и дясно
Много РИБАРИ си хваштат там редовно и несе хвалят на ляво и дясно

Последно промяна от BACHO на Нед Май 09, 2010 1:58 pm, променено общо 1 път.
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
-
- научил се да хвърля
Колега,Сом-а е Царя на Сладководните Риби,ако искаш да хванеш такава риба трябва доста да се потрудиш и да имаш доста нерви
да го търпиш,в случей че ти клъвне над 25-кг и нямаш лодка-просто се откажи,доколкото каде и как да го търсиш когато пробваш да закачиш
стръвта каквато и да е,сложи ракавици щото тия мустачки осещата всяка промяна на водата камо-ли на това какво яде ,а ако си пушач е задължително
надуши ли те-няма да имаш слука
Успех и Поздрави
да го търпиш,в случей че ти клъвне над 25-кг и нямаш лодка-просто се откажи,доколкото каде и как да го търсиш когато пробваш да закачиш
стръвта каквато и да е,сложи ракавици щото тия мустачки осещата всяка промяна на водата камо-ли на това какво яде ,а ако си пушач е задължително
надуши ли те-няма да имаш слука
Успех и Поздрави
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
-
- научил се да хвърля
аз направо се замаих

-
- научил се да хвърля
Ако си пушач като слагаш стравта не дишай
Щом имаш такав мерак рано или късно ще го хванеш мустакатиа.Успех, постоянството му е маиката на този екстремен риболов. 

-
- научил се да хвърля
стравта я слагаи задалжително с рькавици иначе усеща ако си пушач де
наслука

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Хаха много смешно!?Затова много хора ги е страх да питат каквото и да е било защото ще им се подигравате.
А на теб колега joro-t ходи и не се притесняваи миналата година за пет пъти ходене две прилични сомчета на влачене а имам приятел им знае местата и редовно се прибира с трофеки.Успех!!!
А на теб колега joro-t ходи и не се притесняваи миналата година за пет пъти ходене две прилични сомчета на влачене а имам приятел им знае местата и редовно се прибира с трофеки.Успех!!!
тои не умира1912
благодаря ви колеги.
но никой не ми писа за какъв номер куки,корда и какъв и как става монтажа.виждам на някои снимки,че се монтира една тройка и по надолу една кука-но какъв номер са...повода трябва ли да е влакно?каде се поставя тежеста преди или след куката?
пак благодаря на колегите които ми писаха-научих някои неща.все още не съм ходил за риба-днес мисля да отскоча до пясъка-по скоро за излета,защото доколкото разбирам от форумите много рибари са се връщали капо.на антона не съм ходил-защото все още нямам лодка-но и това ще стане.та айде-на слука таз година-времето взе да се постопля и......
но никой не ми писа за какъв номер куки,корда и какъв и как става монтажа.виждам на някои снимки,че се монтира една тройка и по надолу една кука-но какъв номер са...повода трябва ли да е влакно?каде се поставя тежеста преди или след куката?
пак благодаря на колегите които ми писаха-научих някои неща.все още не съм ходил за риба-днес мисля да отскоча до пясъка-по скоро за излета,защото доколкото разбирам от форумите много рибари са се връщали капо.на антона не съм ходил-защото все още нямам лодка-но и това ще стане.та айде-на слука таз година-времето взе да се постопля и......

Колега само постоянство му е майката ,започнеш ли и ако е от вътре с много, много, желание и Уважение към СОМА ше го хванеш гарантирам тиjoro-t написа:колеги-моля за информация относно гоненето на сом на антона.начинаещ съм-та ако някой може да ми даде савети.