Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

палатка от шатра
Модератор: Ачо ♣
палатка от шатра
здравеите колеги, искам да ви питам дали мога да си направя палатка от конструкцията на тези шатри дето се продават в метро,практикер,... по 30лв дали е здрава конструкцията понеже имам някакав много здрав непромокаем военен плат. според вас дали ще се получи нещо или не

Все на риба, и пак на риба!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: палатка от шатра
Не става приятелю,това са най -калпавите рейки който съм виждал ,с пластмасови сглобки,кръстачки.Имам една строшена в нас шатра на яз.Искър,нищо не става,бях и сложил сигурно 10-12 въженца ,тя е с 4 само ,забрави.Държа ,със страници ,3-4дни и се предаде,просто сгъна рейки,а колко ги държаха при вятъра да не литнат,е друг въпрос
Стават само за тихо място и тихо време.

Всичко може,но не всеки го можe.

- dedeff
- разбира нещата
Това ти е отговора на въпроса колега.Въпросните рейки по-никакъв наичин не могат да издържат на военния "тензух"Издържат единствено на това за което са предназначени-Полиетилен и ПолиестерMITKO70 написа:Не става приятелю,това са най -калпавите рейки който съм виждал ,с пластмасови сглобки,кръстачки.Имам една строшена в нас шатра на яз.Искър,нищо не става,бях и сложил сигурно 10-12 въженца ,тя е с 4 само ,забрави.Държа ,със страници ,3-4дни и се предаде,просто сгъна рейки,а колко ги държаха при вятъра да не литнат,е друг въпросСтават само за тихо място и тихо време.
Без жени можем,без риболов не можем!
- ROSEN_GB
- ще става разбирач
Ами те за това са по 30 лева.Ходиш един път и я оствяш там другия пър земаш друга.Ама нас на издържа на най силния дъжд които съм преживявал на язовир.
Само вятъра я бърка много.
Само вятъра я бърка много.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Абе пичове ние се излъгахме и купихме от по скъпите (150лв) уж за по хубаво,ДА АМА НЕ сглобихме я вързах я за четерите ъгъла с здрави въжета,всичко беше метално (сглобките) кара няколко месеца и при една буря като си отидохме на село заварих една купчина с огънати тръби,имаше дори и счупени,плата и той беше разкъсан
та извода е че са пълни боклуци и за нищо не стават 

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Една готова палатка може да се намери на много прилична цена .
И винаги ще бъде по-добра от домашното ръкоделие за съответните финанси !
Просто не си струва усилието !
Ако се получи нещо то ще е в замяна на компактност и тежест .
Като знаете с колко багаж се отива на неколкодневен излет.......
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Може, но и трябват доста допълнения. И при това не скъпи. Най важното е правилното разпъване и осигуровки. Писал съм по темата доста. Но никога не може да стане плътна като другите палатки, и ако искаш да е съвсем сигурна се мята една добре опъната маскировъчна мрежа от горе. Виж ми в галерията, за мрежата.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Насе ,бях и метнал и маскировъчната мрежа както каза ти ,от теб го видях и с по още 2-3 въженца на страна , няма ,не издържа на порива на Ихтиманския вятър ,но беше много лошо време.Просто се сгънаваха 2 крака ,пречупи .Става да се свали на половин височина при буря,но вътре като е пълно с посуда ,багаж ,столове,абе стана мазало.

При добро време е екстра ,мрежата пази сянка
,но после на какво приличаше ,не ми беше до снимки.

При добро време е екстра ,мрежата пази сянка

Имам такава купежка обаче е много ниска и нестабилна ми се струва(не ме е валял силен дъжд под неяbat_boiko_nikolov написа:Една готова палатка може да се намери на много прилична цена .

- doktord
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Става но иска малко стругарска работа.От долу се сменят пласмасовите пети с метални удължени около10см.и изострени(забиват се в земята).Горе се остъргват тапи колкото е фи-то на тръбата.и нагоре се изтъняват за да влезнят капсите на платнището.Въжетата над брезента за да държат.Опън здрав.Помощни закрепвачи - свински опашки.Онова което може да стане - или всичко горе или няма мърдане.
Ходя къде ходя,и пак на язовира се връщам.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Няма да и помогнат стругарските работи много.Самия материял на рейките е много тънък,черна ламарина ,прахово боядисана,с дебелина колко капачка за буркан горе долу.Абе направено с търговска цел.

-
- и господ не е толокова добър
Единствени вариант са нови сглобки от по-големи тръби, и самата конструкция от дебело стенни тръби, като на всяка снадка, гайка и болт.За земята пети с големи дупки, за стабилни колчета, отделно въженца.Това обаче за да се направи си е цифра 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ок напълно ви разбирарамsnegk написа:Единствени вариант са нови сглобки от по-големи тръби, и самата конструкция от дебело стенни тръби, като на всяка снадка, гайка и болт.За земята пети с големи дупки, за стабилни колчета, отделно въженца.Това обаче за да се направи си е цифра

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Най-хубавата тента е от брезент за ЗИЛ ! Имаш цяла палат, ако успееш да го натъкмиш под няколко дървета !asen4o88 написа:здравеите колеги, искам да ви питам дали мога да си направя палатка от конструкцията на тези шатри дето се продават в метро,практикер,... по 30лв дали е здрава конструкцията понеже имам някакав много здрав непромокаем военен плат. според вас дали ще се получи нещо или не![]()
![]()