зареждане на акомулатор през мотор хонда

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
mario.vutov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

зареждане на акомулатор през мотор хонда

Мнение от mario.vutov »

Здравейте колеги имам следния въпрос ? Имам двигател хонда 20 коня и кам него има извод за зареждане на акомулатор искам да направя следното да поставя един акомулатор за мотор в една кутия да го свържа кам двигателя от акомулатора да прокарам жици кам два извода който ще бъдат женски изводи за запалка на кола кам тях искам да си свържа хладилна чанта сонара и евентоално телефона.Та въпроса ми е колко ампера трябва да бъде акомулатора,също ми казаха че немога да поставя от тези капсолованите защото щял да се издуе.А за мотор реших да сложа защото е по малък.Благодаря на всички .
toyo1

Re: зареждане на акомулатор през мотор хонда

Мнение от toyo1 »

Колега доколкото разбирам искаш да си зареждаш акомулатора чрез алтернатора на мотора.Купи си продават се специални кутии за тази цел и на самата кутия си монтираи запалка за кола(но ако си вземеш запалка за лодка) ще си спестиш проблеми които може да се получат във времето.На моята лодка имам сонар (които ми показва и ВОЛТАЖА) и като включа фара 120w и помпа за вода (периодично я пускам за да няма изненади)+ сонара и музиката и става страшно (започват да ми премигват уредите) специално ЗАРЯДНОТО за ТЕЛ да знаеш че дърпа много ток.Повечето сонари имат в настроиките да ти сигнализира при ОПРЕДЕЛЕН от ТЕБЕ ВОЛТАЖ (пробваи с неиго и засечи само на акомулатор кога ще започне да ти СИГНАЛИЗИРА за падане на волтажа).При цветните сонари е много по бързо.А за сухия акомулатор не е задължителен ДО СЕГА НЯМЯМ ИЗДУТ АКОМУЛАТОР :idea:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Те май от 10 коня нагоре има изправители всички Хонди. Хубаво е да провери дали има все пак или дали е там (знае ли се)
За сехашния ми мотор 8 коня съм с 35Аh , така е и по книжка, но това е максимума.
С 40 коня Ямаха съм зареждал пак 35 Аh без проблем и с 15 Хонда пак.
Тези алтернатори на извънбордовите мотори така или иначе не са по силни от тези на колата. Добре е обаче мотора да не надвишава максималните и евентуално да има урудка (не знам как и се вика) да прекъсва зареждането когато е достигнало оптимума, за да се избегне презареждане. Не е скъпа и тази част.
Аватар
mario.vutov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от mario.vutov »

Просто на книжката е показан акомулатор с елктролит но аз неизкам да слагам някой кютук а по малък за мотор напрмер 24 ампера .Досега сонара беше с капсулована батерия 12ампера и издържаше 3 дена.Просто искам да използвам пълноцено зареждачката на мотора и да включвам разни други екстри
toyo1

Мнение от toyo1 »

mario.vutov написа:Просто на книжката е показан акомулатор с елктролит но аз неизкам да слагам някой кютук а по малък за мотор напрмер 24 ампера .Досега сонара беше с капсулована батерия 12ампера и издържаше 3 дена.Просто искам да използвам пълноцено зареждачката на мотора и да включвам разни други екстри
Колега купи си един НОРМАЛЕН акомулатор от наи малките за кола и си решаваш всички проблеми (които ги нямаш) :wink:
Аватар
mario.vutov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от mario.vutov »

Благодаря на всички
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”