Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Изработване на колесар
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Изработване на колесар
Здравеите,а как да определя тия килограми ?
- krokibg
- учете се от него
Какво да исчисляваш бе колега
Вземаш нови мателиали и както е стария колесар,започваш по него да правиш новата рамка,с малко по-дебелички кутии.След като си готов,решеш стария колесар и махаш рамката,а на неино място,слагаш новата.Нищо сложно няма,какви килограми ще исчисляваш,да си усложняваш живота.Копиране му е мяиката

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Кво да копирам бе колега,тои старият за ....не става
!А питането ми беше как да разбера колко кила натискат ябълката на теглича!

- krokibg
- учете се от него
Това се опитвам да ти кажаbeljata написа:Кво да копирам бе колега,тои старият за ....не става![]()

- krokibg
- учете се от него
Просто,когато е заварявана рамката,човека които е правил това не е балансирал точно и затова е така.Когато на колерара има качена лодка,хващаш отпред и вдигаш,трябва това да става с не много голяма сила и да усещаш че ти натежава и спокоино да го правиш с една ръка.Това означава че ти е балансиран колесара.Сега,когато качиш лодката,сигурно ти пада назад и с един пръст можеш да вдигнеш когато хванеш отпредbeljata написа:![]()
![]()
![]()
А за отлитането ,вече съм го патил насред румънско ми се скъса точно зад жапката!Добре че румънците са МНОГО усложливи ,събра се цяло село и за нула време го оправиха!Нищо не ми поискаха!А да го копирам ,не няма защото моя е тотално сгрешен още когато го е правил първият совснвеник,постояно ми надига жабкато и иска да излиза!Междо другото коритото мие мичурински глисер,произведен в далечната 1976гд ,доста голямо и тежко корито!

Днес си закупих ресьори от ,,Латвия,,,много яки със все планки по тях!Само дето ми одраха кожата братчедите от вторични,75лв
,утре мисля да закупя и пррофилите!Не мога да се оправя със качването на снимки,когато се оправя в тая сложнотия почвам да качвам и аз снимки от направата на колесара! :

Колега, малко май ни пообърка. Снимките на "згомнясън" колесар са мои, а не на beljata.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Това се опитвам да ти кажаbeljata написа:Кво да копирам бе колега,тои старият за ....не става![]()
![]()
![]()
хората когато са правили колесара дето показваш,са го исчислили и няма какво да мериш и разбираш.Просто теглиш шлайфа и отделяш рамката от моста.Намираш си малко по дебел материял от този на старата рамка и прекопирваш всичко,като на носещата греда,дето се закача за теглича,слагаш по-дебела греда или тръба.Аз съм сложил дебела и в нея съм нанизал няколко тръби,които влизат една в друга като телескопите.оставил съм ги да стърчат една от друга и навсякъде съм ги заварил перфектно.На 50см от първата заварка съм пробил всички тръби с дебела бургия и там съм нанизал един дебел болт на същия размер и съм го заварил и него отгоре и от доло.На още 50см от тази дупка с заварения болт,направих още една и същата процедура.Всичко това е шлайфано финно,и единственносамо с Рентген може да се разбере че има заварки.исключителна здравина и рамото е дебело до теглича,на педя растояние.Така че,колкото и да е натиска,ако ще и два тона,там няма късане.Ако нещо не ти е ясно,просто питаи и ще ти го нарисувам за да го видиш нагледно.Докато се помаиваш,ще доиде сезона и може да ти отлети лодката заедно с колесара в някое дере,ако оставиш този згомнясън колесар така.Успех !!!
За моткането обаче си много прав. Качи снимки да видим твоя как е направен, да краднем и от теб някоя идея.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, за да увеличиш натиска върху теглича, трябва да изместиш целия мост назад - желателно е да натиска "топката" с около 50кг! Най-лесно може да премериш с домашен кантар (за хора) - слагаш върху него едно трупче и подпираш предницата на теглича отгоре... Разбира се, и "на око" можеш да ги прецениш.
- krokibg
- учете се от него
Има ли значение вечеlacho44 написа:Колега, малко май ни пообърка. Снимките на "згомнясън" колесар са мои, а не на beljata.
За моткането обаче си много прав. Качи снимки да видим твоя как е направен, да краднем и от теб някоя идея.

Тедо,това с кантара е идея,простичка,но върши перфектна работа

-
- научил се да хвърля
Колега щом ще преправяш всичко правиго така че все едно ще возиш отзад на колесара някой бус от гледна точка на твоето спокойствие
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
Мога ли да вдигна жапката на по-голяма височина или има някакви стандарти. Понеже джипката ми е малко висока, а не ми се смъква много надолу теглича.
- krokibg
- учете се от него
lacho44 написа:Мога ли да вдигна жапката на по-голяма височина или има някакви стандарти. Понеже джипката ми е малко висока, а не ми се смъква много надолу теглича.
Трябва да внимаваш с тая работа.Ако жабката ти е високо,задницана на колесара ще удря постоянно в земята на всяка бабунка на която тръгнеш да се качваш.Постоянно ще правиш стопове и ремонти на задницата.Жабката трябва да е ниско,за да си нямаш неприятности.Има си стандарт,но не го знам.Ако ти е оригинален теглича и е поставен в оригиналните отвори на колата /джипа/ значи така трябва да го оставиш.Ако някои си е правил свободни съчинения,то следва веднага да ги отстраниш,за твое добро е !!!
-
- новобранец
lacho44 написа:Мога ли да вдигна жапката на по-голяма височина или има някакви стандарти. Понеже джипката ми е малко висока, а не ми се смъква много надолу теглича.
Не си бутай теглича , премести си жабата на нужната височина . Стандарта е един за леки коли и друг за джипове , прави се по теглича .
- krokibg
- учете се от него
Стефан Илиев-Джоко написа:Не си бутай теглича , премести си жабата на нужната височина . Стандарта е един за леки коли и друг за джипове , прави се по теглича .lacho44 написа:Мога ли да вдигна жапката на по-голяма височина или има някакви стандарти. Понеже джипката ми е малко висока, а не ми се смъква много надолу теглича.
Какво имате предвид като теглич и какво имате в предвид като жаба.Даите да се разберем предварително да не излезе и да стане работата като с уклея,излезе че има около тридесет имена