Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Бял червей?
Модератор: Paublo_Eskobar
Бял червей?
Добър ден и честит празник колеги рибари и така въпросами е до колко дена може да се запази белия червей.За да бъде годен за риболов ??
Re: червей
Здравей,
Ако ги съхраняваш в хладилник може и месец, а при стайна температура няколко дни.
Ако ги съхраняваш в хладилник може и месец, а при стайна температура няколко дни.
praktikuvam standarten i nestandarten ribolov
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В хладилник при температура 4 градуса издържат по 3-4 седмици зависи и от червеите какви са. Като почнат да се появяват кастери трябва да ги пресяваш всеки ден защото за 2 дена всички ще се "окастрят"

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Мене ме интересува защото аз ги копувам в града и докакт отида на янтра да не са сварят в колата ??
....Ако ти трябват труповеstich написа:.В плик с изкаран въздух.

съхраняваш в хладилника и подсушаваш с царевично брашно
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Съвземат се гадовете.Ма честно не ми се е налагало да ги държа повече от 2 седмици.петко стоянов написа:....Ако ти трябват труповеstich написа:.В плик с изкаран въздух.

-
- ще става разбирач
Никакъв проблем да ги съхраниш месец и половина.Важно условие е хладилника да поддържа около 1 градус и да им смениш трината веднъж на 10 дни.Сега друг въпрос е със какво качество ще бъдат след толкова време,не заради кастерите,а за това,че отделят влага и ,,олекват",по-трудно потъват и т.н.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това е и мойта схема, най-лесно ми е, пък и добре се запазват.milo_bg написа:Аз им добавям по малко галета или суха захранка тама смъртноста се намалява...
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- pachosz
- сериозен играч
Re: Бял червей?
колегата пита от магазина до мястото за риболов доколкото разбрах.
Нищо няма да им стане до язовира, споко.
Като ходим за повече дни, аз ги слагам в хладилната чанта при бирата
Издържат мноооого повече от бирата! Т.е. Бирата свършва за ден-два, а червеи имаме за още месец 
Нищо няма да им стане до язовира, споко.
Като ходим за повече дни, аз ги слагам в хладилната чанта при бирата

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Взимаш една хладилна чанта слагаш 2 бутилки по 500 мл. замразена вода слагаш и червеите и си готов. Като ожаднееш ще имаш и студена вода за пиене.t1nter написа:Мене ме интересува защото аз ги копувам в града и докакт отида на янтра да не са сварят в колата ??
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Бял червей?
Колега, ето ТУК ще намериш отговор. Emo-83 го е обяснил много точно.t1nter написа:Добър ден и честит празник колеги рибари и така въпросами е до колко дена може да се запази белия червей.За да бъде годен за риболов ??
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
- danev69
- сериозен играч
колега,ако ги храниш,както ти описваш,мисля че е по изгодно да си купиш нови.аз лично,каквото остане го прибирам в хладилника/ако умрат за добавка към захранката/,ако са живи в камерата и пак в захранката.много съм доволен от резултата.в никои магазин не продават кастери/ето ти начин да ги имаш/.на слукаmilo_bg написа:Ако ги съхраняваш в хладилника ще издържат доста време.Аз им добавям по малко галета или суха захранка тама смъртноста се намалява...
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му