Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Изработване на колесар
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Изработване на колесар
Започнахте да ме разбирате.
Понеже джипката съм я вдигнал с около 10см, следователно и оригиналния теглич/топката/ се повдига с 10см нагоре. За да не я смъквам надолу, искам жапката да я вдигна нагоре за да не ми удря перката по земята.
Примерно тия 120 мм да са 200мм. Другия вариант е с по големи гуми и джанти, но ми се струва по скъпо.
Въпроса ми беше има ли стандарт за височината на жапката от земята. Руснаците мисля, че я дават от 350 до 420.
Предложете вариант за повдигане на жапката?

Понеже джипката съм я вдигнал с около 10см, следователно и оригиналния теглич/топката/ се повдига с 10см нагоре. За да не я смъквам надолу, искам жапката да я вдигна нагоре за да не ми удря перката по земята.
Примерно тия 120 мм да са 200мм. Другия вариант е с по големи гуми и джанти, но ми се струва по скъпо.
Въпроса ми беше има ли стандарт за височината на жапката от земята. Руснаците мисля, че я дават от 350 до 420.
Предложете вариант за повдигане на жапката?

-
- новобранец
Най лесно можеш да го вдигнеш като си направиш ''кутия ''

това е на дядото колесара , повдигнат е за Терано . Ако не ти е много на зор, утре ще ти снимам друг колесар и той повдиган за доста високичък пикап .
Аз влача моя с Клио , как ли ще му се отрази ако го закачи Тундра, или обратното ? Колко ще повдигнеш с по високи гуми и джанти и колко дълбоко ще търсиш да я пускаш и вадиш .
От бедния опит който имам с колесари мога да кажа едно нещо което е важно - лодката да седи възможно най-ниско на колесара.
това е на дядото колесара , повдигнат е за Терано . Ако не ти е много на зор, утре ще ти снимам друг колесар и той повдиган за доста високичък пикап .
Аз влача моя с Клио , как ли ще му се отрази ако го закачи Тундра, или обратното ? Колко ще повдигнеш с по високи гуми и джанти и колко дълбоко ще търсиш да я пускаш и вадиш .
От бедния опит който имам с колесари мога да кажа едно нещо което е важно - лодката да седи възможно най-ниско на колесара.
Въпреки че нямам никакъв опит с колесари съм напълно съгласен с теб.
Идеята на дядо ти е много добра, но ще го приемат ли от технотест.
Не бързам, гледам да изпипвам нещата до колкото мога и знам, така че колкото по-вече информация, толкова по добре.
Идеята на дядо ти е много добра, но ще го приемат ли от технотест.
Не бързам, гледам да изпипвам нещата до колкото мога и знам, така че колкото по-вече информация, толкова по добре.
- krokibg
- учете се от него
Приятелю,ето ти го решението,и няма да имаш никакви проблеми с техно тестаlacho44 написа:

Водиш колесара на перфектно равно място,нивилираш го и подпираш в няколко точки и даваш джипката на заден до там,където се закача.И тогава си правиш този ЕС,за нула време,на височината на която трябва да бъде.Нищо не прави без да си премериб и нивелирал колесара за да е равен.Успех,това ти е решението на картинката и така го правят навсякъде

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Изработване на колесар
Колеги мисля че този линк може да ви е от полза, ако сте решили сами да си правите колесари. Аз преправиям този модел за АТВ.
http://www.cars.bg/index.php?go=editboa ... BC2A52C58A
http://www.cars.bg/index.php?go=editboa ... BC2A52C58A
Последно промяна от MIG_1 на Чет Авг 26, 2010 4:07 pm, променено общо 2 пъти.
колеги наскоро эаварших и моя колесар и ми иэлеэе мн мн по евтен от колкото да ходя да копувам готов набависи 1 мост от фиеста 3 профила 3\3 2мм и 1 траба цол и четвартэа 2следобяда беше готов но примен няма ролки эащото моята лодка е плосодана эа река
успя ли да го регистрираш?nikos81 написа:колеги наскоро эаварших и моя колесар и ми иэлеэе мн мн по евтен от колкото да ходя да копувам готов набависи 1 мост от фиеста 3 профила 3\3 2мм и 1 траба цол и четвартэа 2следобяда беше готов но примен няма ролки эащото моята лодка е плосодана эа река
Качи снимки да го видим, тъй като и аз ще правя преминаване от профил към тръба, а такива варианти са рядко срещани.
- трапера
- сериозен играч
1 1/4 е много ТЪНКО!!! Жабките са за ф57мм-дебелостенна безшевна тръба.Имам идеи и възможност да помогна с инструменти.Лъчо,ако искаш ще ти покажа моя колесар и ще споделя опит и препоръки 0898 329 147-Свилен.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- научил се да хвърля
Краси какви са необходимете документи за регистрация на употребяван заводски колесар (Кат Враца) ? Предполагам, че заводския не се транспортира до КАТ...
- pachosz
- сериозен играч
Не се кара в КАТ ако не се прави зачисляване в региона. Т.е. ако регистрацията му е от същата област. Ако се зачислява обаче от друг регион и се сменя рег. номер, тогава се кара в КАТ. Ако се прехвърля собственост, и колесара е бил регистриран в друг регион, не може да остане със старата регистрация. Както е и с колите.zanev написа:Краси какви са необходимете документи за регистрация на употребяван заводски колесар (Кат Враца) ? Предполагам, че заводския не се транспортира до КАТ...
-
- научил се да хвърля
а как стои въпроса с вт.употреба колесар т.нар. нов внос ? Какви документи да изисквам когато го взимам, за да нямам проблеми в КАТ ?
- pachosz
- сериозен играч
Ако се купува от автокъща, фактура за закупуването му (не знам дали е задължителна), договора за покупко-продажба и задължително оригиналния регистрационен талон!!! В някои държави не ги регистрират и именно от тях внесен тук в БГ не подлежат на регистрация. И аз не знам защо, ама е така.
За да нямаш проблеми в КАТ, гледай като го купуваш да има задължително регистрационен талон от държавата, от която е внесен. В противен случай има много голяма вероятност да ти откажат регистрация.
Ако имаш горните документи, отиваш, попълват ти заявлението и всичко е ОК.
Не знам при колесарите дали ако не е внесен от ЕС да трябва пак документ от Технотест, както при колите.
Щом сега ще го избираш, за по-малко ядове после, гледай да е с талон и да е от ЕС.
За да нямаш проблеми в КАТ, гледай като го купуваш да има задължително регистрационен талон от държавата, от която е внесен. В противен случай има много голяма вероятност да ти откажат регистрация.
Не знам при колесарите дали ако не е внесен от ЕС да трябва пак документ от Технотест, както при колите.
Щом сега ще го избираш, за по-малко ядове после, гледай да е с талон и да е от ЕС.
- краси12345678
- ще става разбирач
pachosz е прав но най добре се консултирай с началника на съответния КАТ защото ако питаш на някое гише така ще те омотаят че няма да знаеш какво да правиш.Затова отиваш при началника и питаш какво ти трябва после ако някой се заяде имаш сигурен гръб.pachosz написа:Ако се купува от автокъща, фактура за закупуването му (не знам дали е задължителна), договора за покупко-продажба и задължително оригиналния регистрационен талон!!! В някои държави не ги регистрират и именно от тях внесен тук в БГ не подлежат на регистрация. И аз не знам защо, ама е така.
Да взема да ви полея с вряла вода, както и мен ме поляха днес.
В Русе НЯМА начин да регистрирате самоделен колесар, пък дори и да е минал технотест.
В Русе НЯМА начин да регистрирате самоделен колесар, пък дори и да е минал технотест.
-
- новобранец
Така е навсякъде .Последно изключения имаше в Бургас и Търговище. Това са градовете в които знам ,че регистрираха самоделки след технотест. В други градове регистрират също , но трябва да имаш сертификат от лицензиран производител + технотест.
Jerome