Къде се намирам:
Мероприятия
Срещи и Купони
naRiba.com

Форум

Бургаска среща март 2010
Модератор: sapuna
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Re: Бургаска среща март 2010
Дайте предложение за дата и място и да се събираме и да решаваме проблема.
Успех в начинанието!
Бих искал да спомена няколко неща,които може да предложите към органите :
-първо и най важно-криминализиране на бракониерството!трябва затвор,неможе да преградиш устието на една река и да омрежиш цялата мандра и да ти пишат някакъв смешен акт,примерно!
-ограничаване на правото да се вземат до 8 бройки пъстървови риби!една,максимум две!
-увеличаване на таксата за риболовен билет!
-липса на доверие кам сегашното ръководство на ИАРА Бургас!
Бих искал да спомена няколко неща,които може да предложите към органите :
-първо и най важно-криминализиране на бракониерството!трябва затвор,неможе да преградиш устието на една река и да омрежиш цялата мандра и да ти пишат някакъв смешен акт,примерно!
-ограничаване на правото да се вземат до 8 бройки пъстървови риби!една,максимум две!
-увеличаване на таксата за риболовен билет!
-липса на доверие кам сегашното ръководство на ИАРА Бургас!
- Живко Василев
- разбира нещата
Днес бях при Краси (local) и си говорехме няма ли да правим среща скоро. Като дата предлагам да е 12,03,2010 петък, а заведението да е същото като преди Пицарията между Майсторски риболов и м-н Рибар

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Нас 12.03 ни устройва.Ние с гогобого сме на линия

- glarusa
- кандидат преподавател
Ако мислите,че ще има някакъв ефект бих присъствал! Но по-скоро да се съберем пред седалището им и да разпънем там масите и да съобщим на местните медии!С удоволствие биха се присъединили няколко ефирни телевизии стига да има достатъчно присъстващи!Просто видяхме какво става сподписките и петициите и всякакви подобни!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- и господ не е толокова добър
Ще присъствам, датата е добре 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
Пичове , повечето сте големи хора с глави на раменете си и е хубаво добре да обмислите какво точно искате преди то да бъде отправено където трябва ! Ето примерно желанията на Ваньо от по-горе :
- Въвеждане на риболовен билет за любителите риболовци на територията на Черно море !
Ползи :
- възможност за откриване на нови щатни бройки в ИАРА с цел покриване и на край морските водни обекти .
- възможност за привличане на допълнителни Евро фондове с цел опазване на крайбрежната фауна .
- допълнителни средства за зарибяване на крайбрежните сладководни реки и водоеми .
- по-лесен контрол във вътрешните водоеми покрай крайбрежната ивица .
- при изброените по-горе вече варианта недостиг на персонал или средства не може да бъде оправдание .
- по-стриктен контрол в смисъл самите риболовци които така и така са се минали с билетче та са си го взели ще имат по-голямо желание да сигнализират на съответните органи за "нечестивци" и съответно самите органи ще се налага да действат по-качествено особено ако сигнала е отправен към централното подразделение на ИАРА та да им е трудно на месното да го забатачат.
и пр. и пр.
На ясно съм едно такова предложение до какво би могло да доведе от свикналите морето и около него да си е техно морски вълци ама ... Наясно съм също че една купчина ИАРАджии ще се впуснат основно по плажове и скали крайбрежни но пък така ще им е по-трудно да подминават и ставащото по-навътре в сушата щот некси ...
Лично според мене основно внимание трябва да се обърне на упражняваният контрол и на контрола над самите упражняващи го ! То закони и сега си има
Та както казах - вие сте ! Мислете , пишете , пък дано стане нещо докато не са "счупили краката" и на новият шеф на ИАРА . Хубавото е че старите ДПС структори са силно разклатени и са заети със собственото си място опазване под слънцето та са поддатливи към това да проверяват по-често и налагат санкции на самите проверяващи които са под тех кога не си вършат работата . Та както казах , давайте ! "Желязото се кове докато е горещо"!
Сега да конкретизирам малце . Примерно , има доста голям фонд средства за усвояване относно морският риболов и както виждам вече има резултати относно усвояването като позатегнат контрол на промишленият и бракониерският улов във водите на Черно море . Значи проверява се доста на често дали се спазва еднокилометровото отстояние и се конфискуват мрежи и се пишат актове . Проверява си се редовно за незаконен улов на забранени за момента видове риба и пр. Така погледнато ИАРА си върши до някъде работата и последната точка от Ваньовите щения би отпаднала още на първо четене . Относно затягане контрола по близките водоеми и реки много прост отговор ( насрещен ) би бил - за крайбрежната ивица няма достатъчно средства . Усвояват се планово предвидени такива от перата и директивите по ЕС . Недостиг на персонал и пр. и пр. Ето едно предложение от моя страна което малко би попроменило нещата :vanio написа:-първо и най важно-криминализиране на бракониерството!трябва затвор,неможе да преградиш устието на една река и да омрежиш цялата мандра и да ти пишат някакъв смешен акт,примерно! В сега действащият закон нещата които трябва да бъдат криминализирани са направени такива , за другите се иска по-читав контрол !Още повече че промяна на закона си е ... работна група , министерски съвет , работна група , Народно събрание , работна група , министерски съвет , Народно събрание .... ен броя години ... момента изпуснат !
-ограничаване на правото да се вземат до 8 бройки пъстървови риби!една,максимум две!Говориме за належали проблеми по Черноморието , за пъстървовите има кой да предлага , вервайте ми .
-увеличаване на таксата за риболовен билет!Пак опираме до контрола , достатъчно е да се увеличат риболовците които по принцип си плащат билети а не да се намаляват като се увеличава цената на билета !
-липса на доверие кам сегашното ръководство на ИАРА Бургас!Тука си трябват точни и конкретни доводи защо е това искане а не просто щот тъй !
- Въвеждане на риболовен билет за любителите риболовци на територията на Черно море !
Ползи :
- възможност за откриване на нови щатни бройки в ИАРА с цел покриване и на край морските водни обекти .
- възможност за привличане на допълнителни Евро фондове с цел опазване на крайбрежната фауна .
- допълнителни средства за зарибяване на крайбрежните сладководни реки и водоеми .
- по-лесен контрол във вътрешните водоеми покрай крайбрежната ивица .
- при изброените по-горе вече варианта недостиг на персонал или средства не може да бъде оправдание .
- по-стриктен контрол в смисъл самите риболовци които така и така са се минали с билетче та са си го взели ще имат по-голямо желание да сигнализират на съответните органи за "нечестивци" и съответно самите органи ще се налага да действат по-качествено особено ако сигнала е отправен към централното подразделение на ИАРА та да им е трудно на месното да го забатачат.
и пр. и пр.
На ясно съм едно такова предложение до какво би могло да доведе от свикналите морето и около него да си е техно морски вълци ама ... Наясно съм също че една купчина ИАРАджии ще се впуснат основно по плажове и скали крайбрежни но пък така ще им е по-трудно да подминават и ставащото по-навътре в сушата щот некси ...
Лично според мене основно внимание трябва да се обърне на упражняваният контрол и на контрола над самите упражняващи го ! То закони и сега си има

Та както казах - вие сте ! Мислете , пишете , пък дано стане нещо докато не са "счупили краката" и на новият шеф на ИАРА . Хубавото е че старите ДПС структори са силно разклатени и са заети със собственото си място опазване под слънцето та са поддатливи към това да проверяват по-често и налагат санкции на самите проверяващи които са под тех кога не си вършат работата . Та както казах , давайте ! "Желязото се кове докато е горещо"!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пичове, може и август, тогава сме всички отпускари и можем да направим срещата национална даже.
Наздраве и помислете.
Наздраве и помислете.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
По принцип съм съгласен с всичко,което си написал,а що се отнася до моите предложения,те са по скоро като неща,които набързо ми идват наум, въпроси,които да се обсъждат от хората на сбирката!Щото примерно аз пиша "липса на доверие към ИАРА Бургас" , но в действителност незнам,дали там има промени,може да има,може да няма!Но що се отнася до Мандра и вливащите се в нея реки съм 1000% сигурен,че няма риболовец,който да не е потресен от нещата,които са ставали там.То един уникален за България вид ,като мандренската бряна почти изчезна,да не говорим за таранките по 2-3кг ,които се хващаха н Димчево!Аз лично за такава таранка не съм чувал от 15години!
мисалта ми е,че има какво да се коментира с различни гледни точки на подобни срещи,да се стигне до решения и да се подготвят за там ,където трябва!Радвам се ,че Видрите действате и ще имате срещи с висшето ръководство,щото това е пътя.....
Тук нямам идеята да се ограничават любителите,аз съм сигурен,че който си плаща 25лв,ще си плати и 50лв примерно!Направо ми е смешно срещу 25лв да имаш право да си 365дни по водоемите!А и ще има повече пари за зарибяване и за агенцията!Това естествено при функционираща агенция,която искаме,щото до сега беше ясно ,че всеки се оправдава с думите "няма да плащам билет,то всеки с мрежи,парашути,ток....аз билет ще плащам" .Но при редовен контрол по водоемите ,за мен е нормално таксите за хобито да са по-високе,служителите добре платени и оборудвани....Павел Иванов написа: [quote="vanio-увеличаване на таксата за риболовен билет!Пак опираме до контрола , достатъчно е да се увеличат риболовците които по принцип си плащат билети а не да се намаляват като се увеличава цената на билета !
мисалта ми е,че има какво да се коментира с различни гледни точки на подобни срещи,да се стигне до решения и да се подготвят за там ,където трябва!Радвам се ,че Видрите действате и ще имате срещи с висшето ръководство,щото това е пътя.....
- Павел Иванов
Така вече звучи доста по-добре . Както казах - вие сте ! Само и единствено моля добре да обмислите от всички страни какво точно е най-належащо и тъй 

Павел Иванов
Павел Иванов
И аз ще присъствам на срещата! На мен също ми е писнало отдавна от цялата помия в Бургаски регион.
-
- научил се да хвърля
Трябва да има контрол, но е наивно да се смята, че от всичко това ще има някакъв резултат. Ще ви замажат очите с благи думи и обещания и живота ще си продължи по-старо. Бай Ганьо не разбира нито от глоби нито от затвор. Само редовният лабут помага.
Относно това : - Въвеждане на риболовен билет за любителите риболовци на територията на Черно море !
Звучи добре, но да бъде само за Софиянци. Спестете ни на нас от прованса тази такса.
Относно това : - Въвеждане на риболовен билет за любителите риболовци на територията на Черно море !
Звучи добре, но да бъде само за Софиянци. Спестете ни на нас от прованса тази такса.
Любишь медок – люби и холодок.
-
Да ме направят мене шеф в Бургаската Иара и тогава да видим дали няма да има ефектribar77 написа:Трябва да има контрол, но е наивно да се смята, че от всичко това ще има някакъв резултат. Ще ви замажат очите с благи думи и обещания и живота ще си продължи по-старо. Бай Ганьо не разбира нито от глоби нито от затвор. Само редовният лабут помага.

п.п. Относно билета, няма наши, ваши, всички трябва да плащат

Последно промяна от snegk на Пет Мар 05, 2010 7:23 am, променено общо 1 път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
Псулютна и непоклатима логика ! В тоя ред мисли и аз се си мисля че винетките би требвало да са задължителни за хората от прованса а нас софианчетата да ни спестят тоя харч ама ... Не случайно предложих баш варианта с билета . В момента има достатъчно закони , просто трябва да почнат да се спазват и това може да стане единствено със засилен контрол . Засилен контрол от своя страна пък би имало ако контролиращите са читаво контролирани дали контролират как требва . Я си помислете какво бихте направили ако ви хванат ИАРА на каналчето до Славянка ( примерно ) с десетина сулки по петнайсетина сантима у торбето и ви конфискуват такъмите , напишат актче а това актче има сигурна събираемост обезпечена със съдя изпълнител ? По принцип трябва да се знае че оправдания от типа "Аз щях да я пусна като приключа риболова" не вървят щото в закона си пише че човек става "собственик" на уловеният от него улов в момента в който откачи рибата от кукичката и не я върне моментално във водадата а я пусне я в живарник , я до него на земята , я в торбето , я където и да било . Та в тоя ред мисли очаквам от вас наистина конструктивни предложения а не примерно "да се забрани продажбата на парашутки в рибарските магазини" . То не че има лошо в това ама няма как да стане по ред причини поне на сегашният етап .ribar77 написа:...Звучи добре, но да бъде само за Софиянци. Спестете ни на нас от прованса тази такса.
Павел Иванов
Павел Иванов
- YordanDanev
- сериозен играч
Аз предлагам засега никой да не си вади билет, и тогава преговорите ще тръгнат по-добре. Във противен случай ще стане както каза колегата Рибар 77.