Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Сом на тролинг

Мнение от krokibg »

Природата може да направи всичко !!! До колкото знам,тези огромни акули,няма данни да са нападали хора,може и да бъркам но така мисля че беше.В едно предаване гледах,как шест хрилни акули и други,много по-малки твари живеят на такива дълбочини,където налягането е 500 и нагоре бара на метър :o Направо невероятно,какво може природата.Затова,когато се спори за нещо свързано с животни,винаги сам казвал че единственно природата знае кои ще е дебел,тънак,умен,бърз и т.н.Винаги мисля в тази посока,когато нещо не се вързва с общо приетите и уж доказани с факти неща.Мислете и вие така,не се ограничавайте с прочетено,което не е на 100% за отхвърляне,но не е и за вярване на 100% :idea: :idea: :idea: Аз се ръководя то наученото от колеги,видяното и пробвано от мен и ако нещо не съм сигурен,правя си сам проверка и ако се докаже,приемам го,не се ли докаже,заминава ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последно промяна от krokibg на Пон Фев 15, 2010 8:24 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Копирах го от другото място....да не се повтарям.
Това е Китова Акула.Храни се с планктон и дребни рибки засмуквайки огромно количество вода.
Преди време имаше някакво предаване(стори ми се и то менте).Във него обясняваха как акулата глътнала едно дете.Майката с хиляди борби и ровене по хрилете и устата(как става това в окена)я накарала да го изплюе живо и здраво.Това доказвало,че то случайно е засмукано от нея.
Скоро по Национал Джеографик даваха в Индия за сомове чевекоядци как ги търсят и улавят.Били изчезнали две деца,един младеж и една крава. Shocked Cool Shocked Как става това пак се чудя.Макар сома да имаше множество зъби,като на малка акула.Били се научили на човешко месо заради традицията умрелите хора да се изгарят в светилища покрай реката.След това изгорените тела се изхвърлят във водата.
Малко след филма получих лично от Краси-112.Разпродава всичко,което е свързано със сома....просто е уплашен много.Едвам го успокоих на рамото ми.
Този линк отдолу е на приятеля му от Чехия.Редовно си кореспондират.Същото момче има хванат огромен сом на нашия язовир Кърджали от раз.После защо ги ловел Краси!Не е ръчкан....подсказват му.
Това е прословутия сом чевекоядец,заедно с чеха.
http://img59.imageshack.us/img59/6725/goonch01.jpg
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Майсторски е работено с фото шопа Изображение Тои Краси за това се е уплашил човека,като е видял това грозилище ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеТо си е за страх де,повечето да се замислят и да спират с бучкането ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Майсторски е работено с фото шопа Изображение Тои Краси за това се е уплашил човека,като е видял това грозилище ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеТо си е за страх де,повечето да се замислят и да спират с бучкането ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Не е фотошоп това....може да има корекции....което е нормално. :wink:
Сега пак даваха за мегарибите човекоядци.Тук снимах жена ми с една такава,но е малка.Тия какви зъби имат....заеби.
Изображение
Ама ги ловиха с ебати дебелия конец и мулти Шибано.Вадят ги на буксир....борбата започва в лодката. :lol: :lol: :lol: Все пак имаха късмет с двуметрова талпа.
Не го пропускам това предаване....зима е. :rolleyes:
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Когато говорим за river monsters човекът е само един - JEREMY WADE

Ето ви и алигатора -

http://animal.discovery.com/videos/rive ... r-gar.html
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

А,бе спрете с това воайорство! :twisted: Гледкате,некви тъпи снимки и филми,които немат нищо общо със "СОМ НА ТРОЛИНГ". :idea: Направете си тема за лав-моабет,и не се пречкайте на РИБОЛОВЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,КОИТО ЛОВЯТ СОМОВЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ! :twisted: И то на тролинг,ЦЕЛЕНАСОЧЕНО! :wink: :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Принципно си прав,но за да си градивен трябваше да напишеш нещо за тролинга и сома.Пропусна шанса си и се приравни с нас.Все пак ти даваме думата.Обещавам да не се откланям от темата. :idea: :arrow:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Troli Rapala написа:не се пречкайте на РИБОЛОВЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,КОИТО ЛОВЯТ СОМОВЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ! И то на тролинг,ЦЕЛЕНАСОЧЕНО!
Целенасочено,можеш да си ловкаш костуряги и сулки в България,-за съжаление :!: :!: :!: :drinkers: Ако толкова държиш да се игнорира чуждестранния опит в тролинга ,то просто поправи заглавието на темата. :idea: Тогава може да си сигурен ,че никой няма да ти се пречка :wink: :drinkers:Само ще задаваме въпроси,и дай-боже да има кой да ни одговаря.Знае ли човек :roll: може пък с вашата помощ,да стана добър в целенасоченото тролене за сом.Все пак нали съм Българче ,независимо къде живея ''А НИЕ МОЖЕМ И ЗНАЕМ''.Така че,чакам съветите на профитата. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Ако щете ми вярвайте, ама изчетох темата от 21-ва странаци насам наведнъж. Не мога да цитирам всички постове към които имам отношение, но ще се опитам да споделя моето виждане.
Що се касае за влиянието на цветовете, гледах наскоро клипче в интернет за странните животни които живеят в океаните на дълбочина от 1000 до 5000 метра. Демек тъмно е като в задните части на нашите четириноги приятели. Ама пущините светеха. Даже имаше една, на която края на носа светеше и го ползваше за примамка.

Сега за биячите. Опитвам се да влача от две години и малко. За съжаление за това време имам не повече от 15 ходения на язовир. С две думи съм съвсем начинаещ. Уикенда на откриването миналата година бях на лагер на Калния нос на яз.Искър. Имах късмет и съботата на обед излязох на брега с 2 бели по 2 и 3 кила и 2 сомета по 3 кила, уловени от мен и приятелчето ми. Едната бяла и двете сомче бяха на син магнум 9см BSRD. Понеже беше ялов ден и се разчу че има хваната някаква риба, та сума хора дойдоха да видят на какво са се хванали. След като се прибрах, отидох до Орозов и му разказах играта. Що воблери отнесох. Като си тръгвах, стъпките ми кънтяха в опустелите щандове.
Мина една седмица и с приятелчето се качихме пак на язовира за едноседмичен риболов. На въпросния син воблер извадих една бяла около 2.5 кила и няколко сомчета от 3 до 7кг. Имаше и няколко по-дребни, които цопнаха обратно. На 7 см магнум пак син хванах две сулки по около 40см и те цопнаха. Риболова беше тегав. Приятелчето отделяше доста време за кльонкане и извади десетина бебока. Имаше и един як удар но не се закачи. На влачене и той хвана няколко дребни сомчета на същия воблер, един тейлденсър понесе зверски удар, но не се закачи пущината. Обаче отчупи част от воблера. Мястото бе дълбоко около 10 метра а воблера газеше до 4.5м и си мисля, че не е било закачка. Хвана и една бяла 3.5 кила на дълбокогазещо хъски файер тайгър. И двете мерни бели риби (моята и неговата) бяха хванати по средата на язовира...
Сега за магнума. Влачех с две пръчки. Имам две стойки за по две въдици монтирани на транеца на лодката. На всяка от стойките едната въдица стои вертикално а другата на ъгъл около 25-30 градуса спрямо водната повърхност. Въдиците ми са дълги съответно 1.20 за вертикалната и 2.40 за хоризонталната част на стойката. Слагах си ги и двете от лявата страна за да са ми удобни. На късата въдица имам плетено влакно спайдър 50 либри а на другата ми е бъркли 50 либри. Спайдъра ми беше около 80 метра та пусках на не повече от 35-40 метра, докато другата въдица я пусках предимно на 50-60 метра. Понеже си падам малко статистик и експериментатор, правих разни гимнастики с воблерите и пръчките. Въртях хорнети, хъскита, сливъри, тейлденсъри, шадрап, джойтед шадрап, супер шадрап, едни американски рънъри, салмо и естествено магнуми. Всички сомета и мерната бяла риба удариха когато въпросния син магнум беше на късата пръчка със спайдър плетеняка. Слагал съм го и на другата, пускал съм го и на нея на 30-40 метра ама няма пипане. Друг магнум на късата пръчка - пак таратанци.
От това си правя извод, че височината на която ти е върха на пръчката и разстоянието, на което пускаш воблера зад теб играят важна роля и трябва да ги уцелиш опитвайки. Предполагам, че и плетеняка оказва влияние. Спайдъра за разлика от бърклито няма идеална кръгла форма и оказва по-различно съпротивление във водата.
Друго наблюдение по отношение на магнума ми е, че всичките удари бяха на слънчево време и то нито рано сутрин, нито надвечер. Значи слънчевите лъчи не падаха косо във водата. Ако погледнете в сайта на рапала как се държи магнума във водата, ще видите как проблясва металната лопатка на слънчевите лъчи.
Магнума, който Емо показва в темата (RSRD) и пита за него съм го въртял много но без успех. Обаче по отношение на цвета хот тайгър, се говореше че по време на откриването са извадили бяла 6кг на джойнтед шад рап.
Сега като си направя равносметка, на този воблер има повече хванати сомове отколкото бели ... След този риболов успях да отида един единствен път на Жребчево, в края на септември. Там хванах една бяла на въпросния воблер, но пък извадих 3 кг.сомче на джойнтет миноу стик на Сторм. Те са с едни такива електрически цветове, моя е нещо като файер тайгъра ама прозрачен.
Имаше един коментар, че са влачени големи воблери за сом. 2008 година лятото приятелчето сложи сив сливър 20см и хвана бяла риба 2.5кг пред щъркела. И аз си купих такъв ама синия но не съм имал пипане на него. Както и на малките 13 см сливъри, които са доказана марка.

Миналата пролет преди забраната приятелчето извади двe сомeта на жребеца. Малкия удари на 7см CRH магнум, а по-големия (13кг) на тейлденсър 5см RTD. Малкия беше атакувал воблера с опашката и се беше закачил та мислехме че е доста по голям, докато го докараме до лодката. За големия не съм присъствал, но воблера му е бил чак в дъното на устата. Когато порнахме по-малкото сомче, в стомаха му беше пълно с рибета 5-7 см!

Това са моите наблюдения от само 4-5 излета през миналата година. Ако и други споделят своя опит предполагам, че всеки ще може да си дорисува картината за себе си. Нали идеята е да споделяме и да се учим един от друг. Иначе какъв е смисъла да коментираме, може само да се постват снимки и да се перчим кой колко е велик. Всеки е бил новобранец и е цъкал, когато другите са правели гол след гол около него.
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Спокимиро ми харесва! :drinkers: Даде доста отговори и е открит,кат типичен европеец! :idea: Малка грешка! :idea: Цветът е RDT,а не RTD! :wink: На Искъра и други са ми казвали за успех на този цвят!Извод? :D Мога да добавя,че щом имате толкова сомове,не е СЛУЧАЙНО! :idea: :drinkers:
nikos81
новобранец
новобранец

Мнение от nikos81 »

эдравеите колеги до сега на тролинг несам хванал сом но на клюнк имам доста и дано някои ден и това да стани :(
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

nikos81 написа:эдравеите колеги до сега на тролинг несам хванал сом но на клюнк имам доста и дано някои ден и това да стани :(
И аз не съм хващал на тролинг,за това ми забраниха да пиша тук.А на тебе петата на есобразния кльонк от галерията ти е със сгрешен ъгъл.Трябва да е същия,но в обратната посока. :wink:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Какво му е на ъгъла бе Емиле?Всеки сомаджия трябва да има такова "устройство".Нали знаеш досадници на гьола-бол.Почнат ли с многото въпроси,връчваш "устройството" и да се учат.Лошото е ако все пак те помолят да покажеш :lol: ...ама това е риска на професията.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Geo написа:Какво му е на ъгъла бе Емиле?Всеки сомаджия трябва да има такова "устройство".Нали знаеш досадници на гьола-бол.Почнат ли с многото въпроси,връчваш "устройството" и да се учат.Лошото е ако все пак те помолят да покажеш :lol: ...ама това е риска на професията.
Наклона на тапичката е на обратната страна.Казвам го,защото разбрах и видях как някои тролейки....кльонкат.Защо да се мъчи човека....макар и на бавна скорост :!: :wink:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

И аз ги глеам тролейкикльонкащите/голем зор докато я напиша тази глупост/,ама не съм видял да фатат сом.Сега разбрах вече,требе обратен ъгъл братлета.Емката може да не разбира от тролене ,ама си е кльонкистосомист и го слушайте.Аз ви казвам чао и тази седмица не тролете!Сахатя така показва!Вервайте ми!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”