Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвет за две Пенн-ки.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Съвет за две Пенн-ки.
Има разлика!Първата е в броя на лагерите.Новите(Китайски)Пенн-нове са с по голям брой лагери-5+1,а старите(Хамериканските)са с три.Другата разлика е в материала,от който е направен механизма.На новите на места казват,че бил от стомана но не е така!Направен си е баш от ЦАМxoxo написа: не виждам разлика от старите направените в USA

- orion30
- разбира нещата
Добре, ама 2003 година производството на Пенн заминава за братски Китай и няма изгледи да се върне обратно във Филаделфия.
Пенн 704Z, е по скоро сравнима с мулти тъй като е червячен предавателен маханизъм Warm Gear, 7500 макар и месинг/хамериканците му викат marine bronze/ са с хипоидна предавка.
ето го и въпросния 704z

Пенн 704Z, е по скоро сравнима с мулти тъй като е червячен предавателен маханизъм Warm Gear, 7500 макар и месинг/хамериканците му викат marine bronze/ са с хипоидна предавка.

ето го и въпросния 704z
angel stoqnov написа:аправен си е баш от ЦАМ!

- pachosz
- сериозен играч

Колега orion30, аз ли не виждам добре на снимката, или просто е без бигел тоя ПЕН? Не бях виждал такова чудо

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Без бигел е,също кат Van Staal!
Не съм го виждал тоя сребърният модел,сигурно е специален щот Пен-овете са църни! 

- orion30
- разбира нещата
Църни са колега Троли. Правилно си гледал.
Просто този на снимката е "модифициран". Разпробит му е ротора, сменен му е бигела и от bail arm е станал bailess. Плюс това е пребоядисан за да стане силвър. И дори съм на мнение че е станал по корав от Ван Щайл, щото класацията на здравина на предавки е следната:
1. Най здраво- Warm Gear/червячна предавка/. Penn 704 Z/ има и други/. Три зацепващи зъба на короната срещу пиньона.
2. По слаби- Bevel Gear/ конично зъбна предавка/ . Ван Щайл, Зий Бас, Мичел/има и други Делфин 6 например/.
. Един зацепващ зъб и малко.
3. Най слабо- Hypoid Gear /Хипоидна предавка/ 99,99% от макарите на днешния пазар/Дайва, Шимано, Серт, Рьоби, Мичел, Абу Гарсия, Еврохолд, Вива, Вега, Балзер, Трабуко, Граувел, Микадо, Тика, Браунинг, Куантум, Зебко, Филстар, ФЛ, Пенн също, Джаксън , Корморан, Спро, Дам/без модела модела Куик той е с червяк/, Ава Шима, Сасаме, Колмик,.......................... /ако съм пропуснал някой да ме извини и вие сте в списъка на слабите/:D
Забележка: Warm Shaft - e червячен механизъм на за нареждането на влакното и няма нищо отбщо с Warm Gear/червяяната предавка/, той е по скоро "търговски" трик: " Ми ей тая макара е с червяк" . Ми добре ама кой от двата?
Ето една с двоен червяк на Осцилацията и на Предавката:

Просто този на снимката е "модифициран". Разпробит му е ротора, сменен му е бигела и от bail arm е станал bailess. Плюс това е пребоядисан за да стане силвър. И дори съм на мнение че е станал по корав от Ван Щайл, щото класацията на здравина на предавки е следната:
1. Най здраво- Warm Gear/червячна предавка/. Penn 704 Z/ има и други/. Три зацепващи зъба на короната срещу пиньона.
2. По слаби- Bevel Gear/ конично зъбна предавка/ . Ван Щайл, Зий Бас, Мичел/има и други Делфин 6 например/.

3. Най слабо- Hypoid Gear /Хипоидна предавка/ 99,99% от макарите на днешния пазар/Дайва, Шимано, Серт, Рьоби, Мичел, Абу Гарсия, Еврохолд, Вива, Вега, Балзер, Трабуко, Граувел, Микадо, Тика, Браунинг, Куантум, Зебко, Филстар, ФЛ, Пенн също, Джаксън , Корморан, Спро, Дам/без модела модела Куик той е с червяк/, Ава Шима, Сасаме, Колмик,.......................... /ако съм пропуснал някой да ме извини и вие сте в списъка на слабите/:D
Забележка: Warm Shaft - e червячен механизъм на за нареждането на влакното и няма нищо отбщо с Warm Gear/червяяната предавка/, той е по скоро "търговски" трик: " Ми ей тая макара е с червяк" . Ми добре ама кой от двата?

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Изключително гадна сплав от няколко метала. Зърниста, крехка и не се обработва по никакъв начин. Преди години брах страшни ядове с петлето на един газов барабанлия, строши се на 2 парчета при изстрел и ме принуди да изработя ново от стомана..с ръчни пиличкиxoxo написа:angel stoqnov написа:аправен си е баш от ЦАМ!
![]()
а какво е това??

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
Коя е тази макара???Марка,модел??orion30 написа:
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ори,ти ме уби с познанията си!Изобщо не разбрах нищо,но ти имам доверие!По отношение на макари съм в предучилищна!За мен най-важен е авансът и корпусът на макарата!След,като риби ми счупиха графитна и алуминиева макара,реших да заложа на твърдо!Освен Пен-ката си взех и Фин-Нор Ахаб 16!Кажи там,кво е положението,защото я дават с най-здравият аванс за морски риболов!
-
- новобранец
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1Освен Пен-ката си взех и Фин-Нор Ахаб 16!Кажи там,кво е положението,защото я дават с най-здравият аванс за морски риболов!
Чети тук и разгледай снимките...сам ще си направиш извод за Фин-нор!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Геле,не се отваря туй!
Пробвай пак,и мерси предварително!

Troli Rapala написа:Качвам се сутринта в лодката и пътувам!Седя си спокойно и внезапно отдясно/неудобната част в лодката/ се чува трясък,поглеждам и...!За част от секундата стойката се повдига и обръща назад по посоката на зверски удър.Със светкавичен рефлекс,посягам и успявам да докопам макарата,но ужас-пръчката отива във водата.Държа само макарата и плетеняка ,успява да ми среже двата пръста и НЕЩОТО се откача!Успявам да придърпам сопата и воблера с изкривена кука до лодката,щастлив!Това ми се случи два пъти за два дена!Двойна грешка!
Аз,тъпак ли съм или сомът е баят?
![]()
Ето резултатът!
![]()
![]()
Назад съм с 200-250 лева!Не ме е яд за парите,просто се чувствам изигран от чичо СОМ!![]()
- orion30
- разбира нещата
Ей тоя Пенн още се продава.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... highlight=
Трябваше да дойде при мен но се разколебах. С него подобни снимки на горните няма да имаш гаранция.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... highlight=
Трябваше да дойде при мен но се разколебах. С него подобни снимки на горните няма да имаш гаранция.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гледах я тая макара,па и другите на колегата!Ма много е грозна,имам подобна стара Дайва и точно за дъно я взех!Но сега разбрах,че не разбирам от макари.
Освен Фин-нор-а,набарах и Шекспир-salt 50,за 50лв.с 50% намаление!От трите марки,ще направя разликата ако разбира се набарам едрите сомове на тролинг тая година!
Мен ме интересува само авансът,щот изгубих битки от рязък тласък на едри риби.Откраднат воблер,изкривена кука и изтръгната от воблера тройка със се халката!Авансът не беше затегнат,но понеже макарите са на по 5години без подръжка и от резкият удър,не успява да сработи авансът!
Немърлив съм и за това го ядох!

беше ми много интересно да науча са различните видове предавки - и престава си нямах. аз не съм особено грижлив към макарите - измивам ги редовно с силна струя прясна вода и 1-2-3 пъти годишно основно ги разглобиавам и смазвам - стоят на открито пък която оцелеЕ - за сега от спинингите само Penn оацеляват. да използвам че имам един въпрос - като ги разглобиавам/за мулти става на въпрос/ по тях/вътре по колелтата/ има едно нещо - не е ръжда а нещо като зелена плесен. аз го почиствам но има ли спасение от това чудо?
- pachosz
- сериозен играч
Тролката от тогава не затяга аванса с клещи никога !!!Troli Rapala написа:...Качвам се сутринта в лодката и пътувам...

Пък и на тая дъска за рязане както са снимани... дали не си пробвал ножа за рязане на кости