Голямата разходка

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Голямата разходка

Мнение от Кърцата »

Не смятах на вчерашния празник да ходя на риба. Предпочитам да гледам парада по телевизията.
Обади ми се обаче един приятел, Мариян и ме замоли да се заметем нейде около София. Е, не издържах. Напоследък не ми остава много време за риболов, памперсите преобладават, та се навих. Попрехвърлих програмите рано сутринта и се ядосах. на повечето канали даваха повторения на турски сериали. И на този ден ли , бре!!!
Та тръгнахме къде десет часа, без никаква подготовка. Имах няколко пакета захранка, останали отпреди, метнах ги в кофата, взех болото, минахме през едно магазинче, откъдето заредихме 300 гр. шарен и кутия пинки и се отправихме към Панчарево. Знам че там е лудница, ма гледката надмина и най-смелите ми очаквания. Човек до човек и до него пак човек... Явно и там требе дасе ходи посред нощ да е пазят места (Както видях в една тема) От Топлата вода до Спортната база нямаше нито едно свободно место. на всеки три метра имаше застанал човек. Обиколихме тоя участък пеш и ми направи впечатление , че живарниците на повечето са още на брега. ЗАприказвахме се с колега , който сподели че от осем сутринта е уловил две бабушки.
Оттам се качихме до Плажа. На устието унило дремеха двама дядовци, неуспели да си намерят места долу на моста.
Влязохме да проверим и Платения Пънч. Много народ и редки пъстърви.
Тръгнахме към Негован. Преди години на големия гьол пролетно време се ловеше по некой уклей. Там заварихме трима колеги,от който само единия беше заметнал един директен и тъкмо го вдигаше нагоре, да видел дали стига до жиците. Изтръпнах. Там са 6000 волта. Извиках му и се стресна и сви надолу сопата. Появи се и пазача на баластиерата, от който научих че тази година не е изкарана ни една рибка на гьола. Както каза той:
"Къде изчезна тая риба, предни години пълнехме мрежите, а сега нема. И на Лесновска е същото. Миналата година изкарах над сто кила риба с ръце, приятелите с кошове още повече от мен, а тая година никва я няма."
Изобщо не се впечатли от забележката ми, че са я свършили. Тя реката е до коляно и 7-8 метра широка, колко риба искат да има?
Не било тъй. Богата река била, ма се скрила нейде рибата...
Сетих се че на времето на Ботунец пролетно време , заради топлата вода от Кремиковци, рибата тръгваше рано. Не бях ходил откак завода фалира, ма що да не се разходим. Там заварихме десетина ентусиасти заметнали директни от стената. Даже един се бе настанил на платформа и бе разпънал щека. Ма и на тях живарниците им на брега стояха, та го погледахме десетина минути и си тръгнахме.
Решихме да проверим Челопечене. И там бая народ се печеше на топлото мартенско слънце. Там видях и първата риба за деня. Един колега измъкна кубинка :wink:
Видяхме че на Лесновска, де тече покрай гьола има масирано присъствие. Виждаха се десетина коли и над 30 човека.
Те малка част от тълпата:
Изображение
Решихме че тука ще замятаме, поне да хвърлим червейте, де ги купихме. Избрахме си едно местенце и заметнахме. Малко трудно уцелихме дълбочината, че се колебаеше м/у 30 и 40 санта и изобилстваше от закачки. Почти веднага Мариян закова едра бабушка. Докато и се радвахме потъна и моята плувка. Засякох и едра кротушка увисна на куката:
Изображение
Зарадвахме се. Тука е. Започнах да бъркам захранка. През това време Мариян закова ощше една бабка, близнак на първата. Само че я релиизнах, че не можах да улуча живарника. Хвърлихме малко захранка, на малки топченца, като орехчета, стрелнахме и бял и зачакахме... да ама не , това беше. Помятахме половин час без да индикираме повече кълванета. А и никой наоколо не ловеше. Мръднах десетина метра нагоре и заковах една мренка:
Изображение
После и там отряза. Извадихме яденето и се заехме да наблюдаваме колегите наоколо. Дорде го изядохме никой не извади риба, та решихме да си одим.
Снимка преди релииза:
Изображение
Прибрахме се по светло. Риба не фанахме, ма поне направихме инвентаризация на софииските локви и за пореден път се убедих, че требе да се оди само през седмицата или нейде по далеч от големия град. Не си заслужава да заставаш в три пре нощта да пазиш място на Панчарево за десетина баушки и да слушаш цял ден оплакванията на пенсионерите :(
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Голямата разходка

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Ей колега голямо обикаляне е паднало :lol:
Поне както си е заглавието сте се разходили ;)
Изображение
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Добра разходка!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Добра разходка сте направили, пък и е имало малко риба ! :drinkers: :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Айде , айде - не се оплаквай , нали си се откъснал от ежедневието с памперсите ! :D
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Абе нали си избягал от памперсите !!! :D
Върл Shimano фен!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Кърцата написа: Влязохме да проверим и Платения Пънч. Много народ и редки пъстърви.
И нашата батарея бяхме там но на кебапчета :lol: , по обяд настана касапницата , платените "риболовци" си направиха по половин кофа пъстърва /8.50лв. за кило/, дечица в предучилищна възраст се забавляваха и скубеха нещастните рибета, виде ми се много грозна картина ... :roll: .. ето ги героите, наредени като гвардейците на площада :
Изображение
На платено не одим !
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Важен е релакса.А той е бил супер щом си бил за риба :D
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

Не лъчи Кърца и рибасте хванали,и то три вида така че за мене е успешен и още повечеоколо около нашият шашав град и то през почивните дни.Убили сте ги . :D
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

И все пак съм сигурен,че сте си прекарали добре :smt023
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Пролет е така,поне си разузнал,разходили сте па и не сте капо!!! :D
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sava_1968 »

Приятна разходка сте направили.И добри изводи.
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ignatov78 »

Важното е идеята ,не крайния резултат. :smt023
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Браво Кърца, за подробната информация! Аз също се разходих същия този следобед, но с кракомобила. На канала при първия долнобогровски гьол, където най-рано тръгва уклеят имаше десетина човека и нито една хваната риба. На отсрещния гьол зад бензиностанцията нямаше хора, но за един час замятане и подхранване нямах и едно кълване. После се върнах на моста на Искър от долната страна на бента. Реката - голяма и мътна, влачи клони и боклуци. Хвърлях на плувка един час, после половин час - с блесни и воблери и пак - капо. Общо изходих над десет километра, поне се разкърших добре в приятното време и се прибрах да гледам празничната заря.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

:smt023
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”