Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Рецепта-Протеинови Топчета
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Рецепта-Протеинови Топчета
Дайте некоя рецепта за протеинови топчета.Ама даите то4ното коли4ество на Съставките. shoot 

Re: Рецепта-Протеинови Топчета
smesva se 1kam 1pratein i kiyspe .na polvinata se slaga voda i se xvurlia vav vodata
-
- ще става разбирач
Re: Рецепта-Протеинови Топчета
Ha ha ha. I hvashtash niakoia jaba poslerib4o написа:smesva se 1kam 1pratein i kiyspe .na polvinata se slaga voda i se xvurlia vav vodata

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
по добре от магазина
ЗДРАСТИ ,
НЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СА ТИ ТИЕ ТОПЧЕТА АМА ПО-ДОБРЕ ДА СИ ГИ КУПИШ , ПРЕДИ И АЗ ПРОБВОХ ДА СИ ГИ ПРАВЯ САМ АМА БЕШЕ ПАГУБНО
ХВАНАХ НЯКАКВА РЕЦЕПТА И ПОЧНАХ ДА МЕСЯ
ПОСЛЕ ГИ ВАРИХ МАЛКО , ПОСЛЕ ГИ ПЛЪСКАХ В СТЕНАТА , НЕ СЕ ШЕТУВАМ , ТРЯБВАЛО ДА ПОЧНАТ ДА ПОДСКАЧАТ КАТО СА ГОТОВИ,
РАЗСКАЧАХА СЕ ТЕ А АЗ ДОВОЛЕН ГИ ЗАВЕДАХ НА РИБА .
ТРИ ДНИ ГИ КЪПАХ НИЩО НЕ ГИ ПИПНА , ПОСЛЕ ГИ ПОЛЗВАХ ЗА ЗАХРАНКА В РАЧИЛОТО И ТАМ НИЩО
А СТЕНАТА У НАС Е ОЩЕ В ПЕТНА
ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ А СИ ЛОВИ С ИСТИНСКА СТРЪВ
НЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СА ТИ ТИЕ ТОПЧЕТА АМА ПО-ДОБРЕ ДА СИ ГИ КУПИШ , ПРЕДИ И АЗ ПРОБВОХ ДА СИ ГИ ПРАВЯ САМ АМА БЕШЕ ПАГУБНО
ХВАНАХ НЯКАКВА РЕЦЕПТА И ПОЧНАХ ДА МЕСЯ
ПОСЛЕ ГИ ВАРИХ МАЛКО , ПОСЛЕ ГИ ПЛЪСКАХ В СТЕНАТА , НЕ СЕ ШЕТУВАМ , ТРЯБВАЛО ДА ПОЧНАТ ДА ПОДСКАЧАТ КАТО СА ГОТОВИ,
РАЗСКАЧАХА СЕ ТЕ А АЗ ДОВОЛЕН ГИ ЗАВЕДАХ НА РИБА .

ТРИ ДНИ ГИ КЪПАХ НИЩО НЕ ГИ ПИПНА , ПОСЛЕ ГИ ПОЛЗВАХ ЗА ЗАХРАНКА В РАЧИЛОТО И ТАМ НИЩО
А СТЕНАТА У НАС Е ОЩЕ В ПЕТНА

ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ А СИ ЛОВИ С ИСТИНСКА СТРЪВ
-
- новобранец
ако искате да научите нещо четете а не умуваите много-
http://www.carpbg.com/phpBB/viewtopic.php?t=45
http://www.carpbg.com/phpBB/viewtopic.php?t=45
Идеята да си направи човек протеинови топчета у дома не е съвсем лоша. Аз лично от около 2 месеца правя опити за това, но сезона е такъв, че няма все още къде да ги изпробвам. Все пак имам едно шаранче 1,2 кг. с тях от топлия канал на АЕЦ... Предполагам че истинския резултат ще е ако се използват за по-продължителен (3-4 дни) риболов. Предимството им пред купешките е, че са пресни, докато тези в магазина може да са и от лани
Недостатък е че не могат да се съхраняват по-дълго време поради липсата на консерванти - или се развалят или изсъхват и се пукат. Рецепти иначе много и е трудно да се дават точни съставки или пропорции. Трябва да се експериментира 

-
- ще става разбирач
Za da ne se pritesniavash za trainosta na tvoite topcheta pravi slednite neshta:Stefko написа:Недостатък е че не могат да се съхраняват по-дълго време поради липсата на консерванти
Sled kato gi svarish gi sushi na provetrivo miasto ot 2-3 chasa do 6-7 v zavisimost ot tova kakav e miksa koito polzvash i kakvi sa stanali sled vareneto /tvardi ili meki/.
Posle vsichkite gi slagash v nailonovi plikove i gi pribirash v kamerata na hladilnika. Niama da imash nikakvi problemi sas sahranenieto i vinagi shte imash presni topcheta

Колега, няма ли да се напукат топчетата ако замръзнат? При един от опитите ми да ги използвам се случи точно това: навън беше около -7, топчетата замръзнаха и цялата операция се провали, защото започнаха да се цепятPosle vsichkite gi slagash v nailonovi plikove i gi pribirash v kamerata na hladilnika.

-
- ще става разбирач
Мдаааа, това май ще да е причината, въпреки че количеството вода, което използвах бе буквално няколко капкиTopchetata se barkat samo s iaica!!!

-
- ще става разбирач
Nai chesto pravia klasicheski miksove. Barkam suhia miks a otdelno v edna kupa slagam iaicata /jaltak i beltak/, ocvetitel, aromatizator.
Posle smesvam miksa sas iaichenata masa i pochva meseneto. Ako se nalaga slagam oshte iaica i v mnogo redki sluchai 40-50gr voda na 1kg suha masa. Prosto tolkova topcheta sam izvartial, che znam vseki miks kolko iaica nosi na kilogram
Posle smesvam miksa sas iaichenata masa i pochva meseneto. Ako se nalaga slagam oshte iaica i v mnogo redki sluchai 40-50gr voda na 1kg suha masa. Prosto tolkova topcheta sam izvartial, che znam vseki miks kolko iaica nosi na kilogram

-
- ще става разбирач
S 30-40 топчета нищо не правиш! Трябва си хранене в началото! После вече може да ходиш с 30-40 да ловиш.
Като гледам си от Видин
Предполагам ,че знаеш къде са местата за риболов на шаран по Дунав? По лесно от това да правиш експерименти в такъв район няма. Просто прави миксове, които са на база познай храни на рибите в този район. Няма нужда да се изхвърляш с разни непознати аромати, подсладители и т.н. След като ги научиш веднъж да ти взимат твойта стръв после е лесно.
Като гледам си от Видин

Да точно така е. Ако погледнеш малко по-нагоре ще видиш, че опитите, които правя с протеиновите топчета са от 2-3 месеца (т.е от декември) и сезона е неподходящ за правенето на големи количества, захранване и изпробване в реални условия. То може де, ама нали се сещаш какви ще са резултатитеS 30-40 топчета нищо не правиш! Трябва си хранене в началото! После вече може да ходиш с 30-40 да ловиш.

-
- ще става разбирач
Kato imash predvid, che Rumancite gi perdashat izkliuchitelno na topcheta sam si napravi izvoditeStefko написа:Мислиш ли че ще е удачно да се захранва с топчета и да се лови с тях във Дунав?!??. Именно защото познавам реката като че ли съм скептично настроен по въпросаМисля през лятото да ги използвам главно в затворени водоеми...

Vie lovite nai-chesto na kachamak, nali taka? E kakvo ti prechi da pravish topcheta, koito sa na baza izkliuchitelno, soevo brashno, carevichno brashno i drugi smeski, koito se polzvat, i koito ribite poznavat

Prati mi na lichno kakvo nai-chesto polzvat ribolovcite vav Vidin za sharani i shte ti spretna edin miks na tazi baza.
SPECIAL MIKS FOR DUNAV RIVER!!!
Taman kato doida da lova pri vas shte zanam s kakvo e hraneno