ИАРА-Хасково

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: ИАРА-Хасково

Мнение от maznislav »

проблемът не е в това КЪДЕ се лови , а КОЛКО!!!
Ако всеки си хване по 2 бели по 2 кила проблем никакъв.Но на пролет става страшно ....
Нека се контолира кой с колко риба излиза от водата и тогава ще има смисъл.. поне за ценните видове като сом, шаран, бяла , амур и др...
Тогава ще има риба за всички по всяко време на годината. Никой не споменава ,че масово не се спазва ЗАКОННОТО количество уловена риба...
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

maznislav написа:проблемът не е в това КЪДЕ се лови , а КОЛКО!!!
Ако всеки си хване по 2 бели по 2 кила проблем никакъв.Но на пролет става страшно ....
Нека се контолира кой с колко риба излиза от водата и тогава ще има смисъл.. поне за ценните видове като сом, шаран, бяла , амур и др...
Тогава ще има риба за всички по всяко време на годината. Никой не споменава ,че масово не се спазва ЗАКОННОТО количество уловена риба...
Направо не се спазва закона за количеството улов.Не повече от 10% да спазват законните норми. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

snegk написа:
maznislav написа:проблемът не е в това КЪДЕ се лови , а КОЛКО!!!
Направо не се спазва закона за количеството улов.Не повече от 10% да спазват законните норми. :wink:
Преди време се опитах, чрез форума, да предизвикам дискусия именно по този въпрос,но не се получи желаният ефект. Защо ли.... :?:

Ето мнението ми от догава,което си остава непроменено :
Реших да споделя с вас едно мое наблюдение от форума,което се натрапва в раздел"Моят риболовен излет!"Та там в повечето репортажи се наблюдава едно непрекъснато изтъкване какво голямо количество риба е била уловена,без да си даваме сметката,че законът е определил количеството за един риболовен излет.Все пак мисля,че една от целите на нашия форум е да има възпитателен ефект,с цел спазване на нормативните документи на ИАРА!
Иначе всички се възмущаваме от тези,които не спазват закона и ловят с мрежи,"парашути","дараци",търмъци","комбайни",чрез ток,взрив и какви ли не още непозволени средства, а в същото време не си даваме сметка,че задържаното количество риба след риболовния излет, над допустимото,също е нарушение!
Някои сигурно ще ме опонират,че с въдица не можем да уловим такова количество риба,което може да се улови с изброените по-горе непозволени средства.И сигурно е прав?
Но защо и ние,честните и почтенни риболовци, да се превръщаме като тях?
Държа да подчертая,че има и репортажи,които показват как част от уловената риба се пуска обратно във водоема и се взема само определено количество.Именно това трябва да се насърчава и бъде водещо в нашите репортажи :smt023
jivko77
новобранец
новобранец

Мнение от jivko77 »

Здравейте на всички. Не знам кой колко си гледа работата, но днес река Банска (в района на Димитровград до фирма "Каолин" до моста за село Крум) е побеляла от обърнатите кореми на измряла риба. Не знам дали ще се намери кой да открие виновниците и да си платят, но не само със солена глоба, но и с ново зарибяване на реката. Имам и снимки, но са прекалено големи и не мога да ги кача сега...
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”