На р.Марица -Сом,Шаран,Кефал -сега !!!!!!!!!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

На р.Марица -Сом,Шаран,Кефал -сега !!!!!!!!!

Мнение от krokibg »

Тъй като някой колеги имат тази информация от 15-20 дни и до сега ревниво са я пазили за себе си,аз реших да вдигна завесата и да кажа на всички Пловдивчани че рибата дава под баража на циганската махала,1км надоло срещу някакъв арматурен двор.Дава риби над два килограма и само на кифлата от рибарските магазини и на изтичане.Корда максимум 0.22,перо 4-5гр и кукичка 8-№.Нека тези дето си траят да се пукнат по шевовете от яд. :twisted: :supz: :twisted: :supz: :twisted: :supz:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Браво Кроки :smt023
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Чест ти прави Kroki.Наслука.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Изображение ИзображениеИзображениеИзображение

Наслука !
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

айде и от мен инфо

днес бах на Марица на шестия километър

резултат един сом 2.5 кг. стръв воблер

направи ми впечатление че сутринта играеше доста шаран
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Днес и аз ходих по Марица но хванах само един доста едър кефал на този френския хляб.Интересно че за пет часа,имах само три удара и извадих само този кефал.Понеже бях сложил доста малка кукичка,предполагам че гелетата бяхо заради това.

Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Вчера на Марица малко карабалък и некой скобар.Шарана си взема , обаче тука местата които дават шаран са почти денонощно заети.Даже и до бой се стига понякога :lol: Не че не ходя за шаран , ма да вися в студа за една рибка цяла нощ,че и на бой да налитам-е тва вече си е маниащина 8) .Инак на воблер в събота един колега си хвана 2 разпера от по 1,5 киилца.Тъй че на Марица си кълве-ходете смело... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

абе,власев на 6-ти км. съм всяка неделя и освен тармъкаджии не съм видял да се лови на спининг.чудя се защото рибата там е тормозена ежедневно.ловя на северния бряг по обясними причини,не съм имал удар от доста време по тези места.кажи на какъв воблер ти удари та и ние да се изкефим.вчера бях и на маноле,имаше доста колеги да хвърлят на воблери и др.пробвах се около 3 ч. nada.плувкаджиите също не ги огря.израснал съм по марица и твърдя,че в момента може да се радвате само на хубавото време.изключвам инцидентните риби като тази на кроки.времето ошашави всичко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
jorovidrata
новобранец
новобранец

Мнение от jorovidrata »

безусловно се присъединявам към мнението на BUTNIK :supz:

А,и "парашутистите" са много!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сега ще се опитам да ви обясня за какво точно става въпрос.От много години ходя зимата по Марица за щаран на дървояд и имам доста уловени хубави екземпляри над 3 кг.Никога несъм мислил че ще ходя да ловя риба /Сом,Шаран,Кефал/на някаква кифла.Изненадата ми беше голяма когато моя приятел който ми се обади да си върне жеста за това че аз също съм го викал да идва с мене и ме открехна за това че се вади и Сом на тази кифла и то по това време.За Шарана и Кефала е разбираемо защото са мирни риби и си взимат на много примамки от този вид,но Сом на кифла наистина звучи като филм за извънземни.Честно да ви кажа и аз не повярвах но изненадата ми беше голяма когато на колегата му удари и забелязах върхъ на пръчката да прави ряски удари /който е ловил Сом знае за какво говоря/ и след като се откачи и започнахме да псуваме,естественно започнахме да умуваме за поведението на закачената риба и единственния логичен одговор беше че е ударил Сом /предните дни колегата е извадил един 8кг и други колеги също /.Без да искам да обиждам никой от колегите който ходят по реките но ще ви кажа че рибата в определени периоди от годината си имат свое собственно поведение и особенно сега - зимата,се събират на едно място /също като язовирните риби/но първите си правят зимовни ями и се събират в тях а речните също се събират но не в зимовни ями/защото течащата вода не го позволява/но пак са на големи групи от екземпляри горе-доло на едни килограми +,- няма да издребняваме.И тези речни пасажи,се движат в групи и за това когато вземат да кълвят излизат само екземпляри от почти един калибър/затова и сега търмъкчийте са в апогея си защото голамата концентрация на риба на едно место им го позволява/.Моето мнение е че това е така защото масата /теглото им/ е по голямо и студът не е толкова проблем за тях колкото за по-дребните екземпляри и това предполага че по-голяма риба - повече кръв и обратното,и т.н.Мойте наблюдения който имам от години са че по това време рибата задължително след като се събере на пасаж,задължително се насочват към определени места и тези места са улуците който са от 2м - нагоре и затова понеже такива места са малко по реките,тъй като реката влачи пясъка и за дни по тези улуци прави комбалтий и много бързо променя релефа на дъното/по нашия край така наричаме границата която пясъка очертава между плиткото и дълбокото/или някъде ги наричат ръбове.Както многократно съм казвал и преди някъде из форума,грешката на повечето колеги от Пловдив е че ходят постоянно на тези места където ходят всички от града и ако някога са хванали и една риба на това място,то те се връщат постоянно и пак и пак и пак ,на същото място без да отчитат промяната в дълбочината и си мислят че рибата стой точно там и чака тях.Та.... моя съвет е да обикаляте и да търсите предполагаемото местообитание на рибата в определения сезон.Лятото рибата се пръска,но това неозночава че е абсолютно навсякъде, и лятото търси пак тези улуци който и дават сигорност със своята дълбочина и ако ги напуснат, то е временно и пак се връщат там.Това че рибата нямала къща е невярно защото има места по водоемите до който рибата не припарва или почти не се задържа и ако лови човек там то все едно че е пуснал въдица в градската тоалетна.За това ви казвам ,търсене,търсене и пак търсене,само това е разковничето.За сега толкова. :smt006 :smt006 :smt006

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”