Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

проблем с туба
Модератор: emo vasilev
проблем с туба
колеги здравеите,въпроса ми е следния,имам 1 туба която е много стара баща ми я е използвал за бензин, та проблема е следния,раждясале е от вутре и отвун частично отвун съм я изшкурил но от вътре незнам как да я почистя, споделете ако някои се е сресщал с подобен проблем и ако какво е използвал да премахне ръждата... благодаря предварително 

пазете природата чиста.....
-
- научил се да хвърля
Re: проблем с туба
Имах подобен проблем с едно моторче(беше ръждясъл резервоара отвътре)и реших проблема така:Първо със пясък и вода и едно хубаво друсане падна за да падне по едрата ръжда след това го минах и с една верига от вътре и накрая го напълних с ръждопреобразувател(има го по железарии)и на другия ден го изсипах а от ръждата вътре нямаше и следа 

- pachosz
- сериозен играч
ако е резервоар, да му обърнеш внимание, ама тубата наистина май е по-добре да я хвърлиш и да вземеш от някъде друга
иначе така - със синджир
иначе така - със синджир
колега pachosz,не че нещо но тубата е много удобна и практична,лесно затваряема и е с фуния и цетка просто искам да я поправя за да си я ползвам 

Докато е изчистш ще изхарчиш повече пари и време от колкото струва една нова + това, че от доста време има пластмасови туби специално за бензин или горива които са до към 10- 15лв. По леки и не ръждясват, аи имат приспособление (тръбичка за пресипване).
Пълниш малко вода,пускаш един синджир вътре и да са ти здрави ръцете да клатиш. 

-
- новобранец
Баумакс 20л -16.00лв 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
вода + пясък +1 супена лъжица прах за пране + друсане докато ти се изпоти газот , изливане на гадоста и пак вода + синджир + друсане до повторно запотяване на газот,хубаво изплакване и си ти.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
- pachosz
- сериозен играч
Аз резервоар на мотор съм си ремонтирал така, ама той се беше просенил яко от ръждата. След почистването светеха дупчици
После някаква двукомпонентна смола ми бяха дали, дето не се разтваря от бензин, нещо като епоксидна (може и епоксидна да беше, не знам). Изсипах около литър от смолата и клатих докато се облее навсякъде в резервоара. Въпросния резервоар още си функционира безпроблемно.
Но за туба е мноого скъпо това да се прави, не си заслужава според мен. По магазините сега има толкова практични туби за бензин, и евтинии, с фуния, със цедка... каквато си пожелаеш

Но за туба е мноого скъпо това да се прави, не си заслужава според мен. По магазините сега има толкова практични туби за бензин, и евтинии, с фуния, със цедка... каквато си пожелаеш

колеги много благодаря на всички за инфото
наздраве и наслука на всички.....