проблем с туба

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

проблем с туба

Мнение от oldi »

колеги здравеите,въпроса ми е следния,имам 1 туба която е много стара баща ми я е използвал за бензин, та проблема е следния,раждясале е от вутре и отвун частично отвун съм я изшкурил но от вътре незнам как да я почистя, споделете ако някои се е сресщал с подобен проблем и ако какво е използвал да премахне ръждата... благодаря предварително :)
пазете природата чиста.....
snake94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: проблем с туба

Мнение от snake94 »

Имах подобен проблем с едно моторче(беше ръждясъл резервоара отвътре)и реших проблема така:Първо със пясък и вода и едно хубаво друсане падна за да падне по едрата ръжда след това го минах и с една верига от вътре и накрая го напълних с ръждопреобразувател(има го по железарии)и на другия ден го изсипах а от ръждата вътре нямаше и следа :!:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

ако е резервоар, да му обърнеш внимание, ама тубата наистина май е по-добре да я хвърлиш и да вземеш от някъде друга
иначе така - със синджир
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

колега pachosz,не че нещо но тубата е много удобна и практична,лесно затваряема и е с фуния и цетка просто искам да я поправя за да си я ползвам :)
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Докато е изчистш ще изхарчиш повече пари и време от колкото струва една нова + това, че от доста време има пластмасови туби специално за бензин или горива които са до към 10- 15лв. По леки и не ръждясват, аи имат приспособление (тръбичка за пресипване).
v_ice
новобранец
новобранец

Мнение от v_ice »

Пълниш малко вода,пускаш един синджир вътре и да са ти здрави ръцете да клатиш. :smt023
zlata kuka
новобранец
новобранец

Мнение от zlata kuka »

Баумакс 20л -16.00лв :shock:
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

вода + пясък +1 супена лъжица прах за пране + друсане докато ти се изпоти газот , изливане на гадоста и пак вода + синджир + друсане до повторно запотяване на газот,хубаво изплакване и си ти.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Аз резервоар на мотор съм си ремонтирал така, ама той се беше просенил яко от ръждата. След почистването светеха дупчици :shock: После някаква двукомпонентна смола ми бяха дали, дето не се разтваря от бензин, нещо като епоксидна (може и епоксидна да беше, не знам). Изсипах около литър от смолата и клатих докато се облее навсякъде в резервоара. Въпросния резервоар още си функционира безпроблемно.
Но за туба е мноого скъпо това да се прави, не си заслужава според мен. По магазините сега има толкова практични туби за бензин, и евтинии, с фуния, със цедка... каквато си пожелаеш :wink:
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

колеги много благодаря на всички за инфото :) наздраве и наслука на всички.....
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”