Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Терез дере
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Инфо за Терез дере
Колеги,гледах едно филче за една рекичка, която много ми хареса.Името и е Терез дере,но къде ли не се рових и нищо не открих за нея.Молбата ми е ако някой знае къде се намира,нека да сподели.
-
- ще става разбирач
Re: Инфо за Терез дере
Сигурен ли си че се казва така аз мисля че е Перперешка река и е приток на Арда.
То по тези рекички разправят че навремето имало повече злато от колкото риба
да не би на тая тема да е било филмчето
Терез дере мисля че е местност името на която идве от цар Терес който имал рудници в района.
То по тези рекички разправят че навремето имало повече злато от колкото риба

Терез дере мисля че е местност името на която идве от цар Терес който имал рудници в района.
Колекционирам лампови радиоприемници
-
- вече хвърля и на тежко
Поне така го обявиха.Филма беше за риболов на пъстърва.Природата е направо невероятна.За любителите на спининговия риболов и хубавата природа,там е направо рай.
Близо е до р. Арда но не е неин приток. Ето това може да те насочи.
"На запад водосбора на р. Арда граничи с реките Тенес дере и Широколъшка - притоци на р. Въча. От север са реките Чепеларска, Чинар дере, Мечка, Каяклийска, Харманлийска и Бисерска - всички притоци на р. Марица. На изток е границата с Гърция и малки притоци на река Марица." http://obiavi-kj.info/content/view/552/104/
"На запад водосбора на р. Арда граничи с реките Тенес дере и Широколъшка - притоци на р. Въча. От север са реките Чепеларска, Чинар дере, Мечка, Каяклийска, Харманлийска и Бисерска - всички притоци на р. Марица. На изток е границата с Гърция и малки притоци на река Марица." http://obiavi-kj.info/content/view/552/104/
става въпрос за Тенес дере и се намира до с.Мугла смолянско
Колега,предполагам се досещаш,че ако определени хора прочетът тази тема има голяма вероятност скоро време там да няма нищо.
Освен това реката се казва Тенес дере, само за информация.
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ви колеги за инфото,изясниха ми се нещата.

Много се надявам да не я сполети участа на много други реки и водоеми в милата ни родина.За това колегите които ми дадоха по-подробно инфо ,го направиха на лични.Благодаря още веднъж на всички които се отзоваха.Колега,предполагам се досещаш,че ако определени хора прочетът тази тема има голяма вероятност скоро време там да няма нищо.