Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Бяла риба на дъно
Модератор: sapuna
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Re: Бяла риба на дъно
Миналата седмица на Жребеца - основно 0,30, подвижно олово над куката -30-40 гр, повод 0,20мм. Вкараване с лодка на 50 до 70 метра на вътре - водата е много паднала и брега на който бях е доста полегат. Само уклей от самия язовир, иначе не пипаше. Две хубавици по 2,3 -2,5 кг и няколко дребосъка, върнати обратно. И двата удара бяха вечерта към 21-22ч. Също смятам, че трябва да се остави аванс и да се даде малко време да налапа добре.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
-
- научил се да хвърля
Ей това е монтажа , който използвам аз. Не отпускам никакъв аванс. Влакното си ми е изпънато. Само звънец на върха на пръчката. Понякога и без звънец , тя като се хване си личи , тресе цялата пръчка. Винаги е нагълтала много. Повода се движи между двете съчми , служат като стопери. Куката е единична , не знам , кой номер е. Продават се направо с повода. И аз слагам червеноперка за стръв.
П.П. Разстоянието от голямата тежест до първата съчма се определя спрямо дъното , дали е обрасло или не.

П.П. Разстоянието от голямата тежест до първата съчма се определя спрямо дъното , дали е обрасло или не.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
Бялата риба е по предпазлива от щуката,металния повод не я ли плаши ?
-
- научил се да хвърля
Ами колега , може би по-големите екземпляри са по-предпазиви. Аз честно казано всички риби , които съм хващал се въртят около 1-1.5 кг. Вече тези по 2,3,4,5... кг трябва и челъм предполагам
. А може и на металния повод да се дължи това. С какво да го заменя повода? Няма да е зле да дадеш съвет.

Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
Моя повод е обикновено монофилно влакно(0.20 - 0.25) и до сега не съм имал проблеми.Само веднъж ми е късала риба и то защото беше щука и преяде влакното.Иначе за белите риби няма проблем.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ползвам Флоу карбон много по-здрав е и е надежден за бялата риба на щука не съм го пробвал,но за бяла е просто перфект

Без риболов няма любов !
Бялата я ловя на подвижно олово-противоусукваща тръбичка,на нея олово 50 гр,следва вирбел,повод 0.20 и тънка кука да не убива уклея.Важно е сигнализатора да е лек ,за да не усети съпротивление.ПОЛЗВАМ ТОВА
Тежи 5 гр струва 100броя 15 лв

Риболовци.

Риболовци.

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Люси,точно га ги ловехте си купих щипоци и кльонк на Жоро от при вас и гледах всички снимки!
Големо разцепване,беше! 

Риболовци.