Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвет за две Пенн-ки.
Модератор: sapuna
- orion30
- разбира нещата
Re: Съвет за две Пенн-ки.
Зелената плесен е патина. Цветните метали не ръждясват а патинясват. Трябва да се чисти, не е трудно и после масълце, предпазва.
Най добрия аванс на Пенн е HT100 и е в вграден в Пенн 704Z, SSm, Сламъра е с друг аванс . Във Сърф Талк-а има опити с НТ100 до 30лб и не е мръднал това са си 13-14 килограма мъртва тежест. Но за нашите условия няма смисъл от такива стойности.
Грозотата е последното нещо което братята хамериканци гледат в една макра. Тях ги интересува само и единствено функционалността.
Макарата на снимката с двете червячни предавки е Корморан, и е произведена в Германия, но отдавна. Такъв модел вече няма/няма и да има/ и всички корморани са китайки.

Най добрия аванс на Пенн е HT100 и е в вграден в Пенн 704Z, SSm, Сламъра е с друг аванс . Във Сърф Талк-а има опити с НТ100 до 30лб и не е мръднал това са си 13-14 килограма мъртва тежест. Но за нашите условия няма смисъл от такива стойности.

Грозотата е последното нещо което братята хамериканци гледат в една макра. Тях ги интересува само и единствено функционалността.

Макарата на снимката с двете червячни предавки е Корморан, и е произведена в Германия, но отдавна. Такъв модел вече няма/няма и да има/ и всички корморани са китайки.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Може ли да не се съглася с актуалноста на класацията по-здравина ? Наистина преди двайсетина години това е реалната класация но на днешно време не е баш тъй . Наистина при тролинг , шаранджииство и пр. когато не е от особенно значение колко тежи дадена макара все още си се ползва старата и изпитана технология на червяка . Друг е варианта когато макарата трябва да е възможно най-лека но за сметка на това много здрава .orion30 написа:...1.Най здраво- /червячна предавка/...
3. Най слабо- /Хипоидна предавка/
Ето една с двоен червяк на Осцилацията и на Предавката:
При Warm Shaft си е най-важно какви материали се използват . Примерно при такъв вариант :

Произведен от читави метали имаме единствено предимства пред червяка като по-лека конструкция .
Друг е варианта че окачествената като най-слаб вариант Хипоидната предавка от много години не е такава . Не случайно както сам спомена в момента 99% от макарите на пазара са с такава . Тук също от голямо значение са материалите , правилно изчислената система и др. Този вариант на предавката :

обезмисля червяка напълно

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- orion30
- разбира нещата
Червяка се обезмисля единствено от факта че производителите искат да си купуваш нова макара всеки 2-3години, а не една макара да се ползва от 2-3 поколения рибари.
Направен с олекотени /съвременни/материали червяка би бил толкова лек колкото и хипоидната предавка.
99,99% от колбасите днешно време не съдържат месо, или съдържат съвсем малко/сланина или стара гранясала свинска кожа, щото западняците не я ядат/.
99.99% от киселото и прясното мляко, кашкавала и сиренето, не съдържат прясно мляко/вместо това има соев щрот, нишесте, сухо мляко, палмова мазнина и Бог знае още какво/.
99.99% от маслото е маргарин/Хидратирани с водород растителни боклуци, измислен по времето на онзи бродяга Хитлер, за да задоволи огромните нужди на огромната военна машина/.
99.99% от кренвиршите не са от пилешко месо./смес от тоалетна хартия, палмова мазнина, протеини(соев шрот), оцветител(едни туби с рубинена течност като антифриз G12)/.
99,99% от техниката-хладилници, преални, печки, климатици, телевизори, и прочие изкарва от 3-5години(колкото е гаранцията), защото както казахме никой производител няма сметка да се ползва от поколения наред.
И така нататък и така нататък............

Направен с олекотени /съвременни/материали червяка би бил толкова лек колкото и хипоидната предавка.

99,99% от колбасите днешно време не съдържат месо, или съдържат съвсем малко/сланина или стара гранясала свинска кожа, щото западняците не я ядат/.

99.99% от киселото и прясното мляко, кашкавала и сиренето, не съдържат прясно мляко/вместо това има соев щрот, нишесте, сухо мляко, палмова мазнина и Бог знае още какво/.

99.99% от маслото е маргарин/Хидратирани с водород растителни боклуци, измислен по времето на онзи бродяга Хитлер, за да задоволи огромните нужди на огромната военна машина/.

99.99% от кренвиршите не са от пилешко месо./смес от тоалетна хартия, палмова мазнина, протеини(соев шрот), оцветител(едни туби с рубинена течност като антифриз G12)/.

99,99% от техниката-хладилници, преални, печки, климатици, телевизори, и прочие изкарва от 3-5години(колкото е гаранцията), защото както казахме никой производител няма сметка да се ползва от поколения наред.

И така нататък и така нататък............

-
- новобранец
Аз съм напълно съгласен с горното!Много съм се чудил до сега защо няма вече читави-качествени изделия особено макари.
Но както каза Орион изглежда никой няма интерес да направи нещо качествено,на което да се разчита и да изкара дълго.
Червячните предавки до колкото съм чувал от стари риболовци и доколкото съм чел са най здрави и най мощни.Чудя се защо
нещо наистина качествено и хубаво трябва да се спре от производство вместо да се усъвършенства още повече
Според мен
отговора е даден много точно от Орион!Вече всичко е еднодневка!Използваш извесно(кратко)време и хвърляш за да си купиш ново.
ето и снимките на Фин-нора-

Това са снимки на счупена предавка на Фин-нор.Казват,че Пенн били по здрави.
Но както каза Орион изглежда никой няма интерес да направи нещо качествено,на което да се разчита и да изкара дълго.
Червячните предавки до колкото съм чувал от стари риболовци и доколкото съм чел са най здрави и най мощни.Чудя се защо
нещо наистина качествено и хубаво трябва да се спре от производство вместо да се усъвършенства още повече

отговора е даден много точно от Орион!Вече всичко е еднодневка!Използваш извесно(кратко)време и хвърляш за да си купиш ново.
ето и снимките на Фин-нора-

Това са снимки на счупена предавка на Фин-нор.Казват,че Пенн били по здрави.
- Павел Иванов
Ъхъ , ама тия от преди Пуре Фишинг да ги вземеangel stoqnov написа:...Казват,че Пенн били по здрави.

Павел Иванов
Павел Иванов
ние тук съвсем се однесохме настарни от въпроса които колегата питашеПавел Иванов написа: Урбанизация гледана през изкилиферчена призма д`ба ! Гледа се да е лъскаво и ефффтино и тъй .

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бях заложил на Пфлюгери,авансът беше перфектен,но за 5години умряха!Струваха 100лв. и верно не е голяма цифра,но вече 100лв. за Пен си е далавера!
Мислех,че са умрели от небрежност,но отговорът вие го дадохте!Поне съм невинен!
Геле това е Офшора на Фин-а,ма то и на Ахаб-а може да се случи!Да бех питал по-рано!
Само Хохо му се чудим,що не е с мултита а е заложил на спининги,при положение,че лови в некой рибешки рай?
Море ли е,океан ли е,де да знам? 

[quote="Troli Rapala"].......що не е с мултита а е заложил на спининги.......
ааaaaaaa с мулти макари 90% от риболова и 10% с спининг / когато хварлям с softbait/
ааaaaaaa с мулти макари 90% от риболова и 10% с спининг / когато хварлям с softbait/
- orion30
- разбира нещата
Тъкмо гледах и аз Торка на Пенн. Добре изглежда и ако описанието е вярно, че се и прави във Филаделфия.

и бейлес също

ама много пари

и бейлес също
ама много пари
и аз съм е гледал и вартял на тест станд в магазина ама мнооооооого пари - нема да е през този живот /освен ако не спечеля от лото/ наистина се правиат в USA - в магазина е има рекламна с прозрачен корпус - на вски малък чарк са набили сериен номерorion30 написа:Тъкмо гледах и аз Торка на Пенн.
-
- новобранец

Колега и ние може да ти я доставим -по поръчка цена в БГ 1050 лв и ще има отстъпка.
Павка ето ти американска макара , ама колко човека могат да си я позволят.
Погледни новите автомобили - то по тях 50% пласмаса. Какво да кажем за макарите. Истината е проста - никоя фирма не може да просъществува без масови продажби. Не Пюре фишинг , който и да е взел PENN i ABU GARCIA за да може да продава ще постъпи по същия начин. Шимано дори пуснаха ефтени достъпни до масовия клиент продукти/ и това са им най-продаваните на определени пазари продукти/ . Да качеството е по-ниско, но и цената не е 250- 300 лева. И вместо да правят оборот от примерно 100 000 Евро в България , те правт 200-250 . Цифрите са примерни , но ръста е безспорен.
Време е да свикнем с времето в което живеем . Индустрията произвежда повече от колкото може да се потреби , а и техническото развитие е много по-динамично.
Павка ето ти американска макара , ама колко човека могат да си я позволят.
Погледни новите автомобили - то по тях 50% пласмаса. Какво да кажем за макарите. Истината е проста - никоя фирма не може да просъществува без масови продажби. Не Пюре фишинг , който и да е взел PENN i ABU GARCIA за да може да продава ще постъпи по същия начин. Шимано дори пуснаха ефтени достъпни до масовия клиент продукти/ и това са им най-продаваните на определени пазари продукти/ . Да качеството е по-ниско, но и цената не е 250- 300 лева. И вместо да правят оборот от примерно 100 000 Евро в България , те правт 200-250 . Цифрите са примерни , но ръста е безспорен.
Време е да свикнем с времето в което живеем . Индустрията произвежда повече от колкото може да се потреби , а и техническото развитие е много по-динамично.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
- Павел Иванов
Ганди , не бери ядове , ние само си хротуваме тука
Инак на всички ни е известно на какво дередже е почти целият свет - да е най-доброто ама без пари
То доколкото ми е известно има и няколко АБУта които все още се правят в Швеция и са единствените иноземни мултита тачени в Джапанско ама май сал японките си я имат тая поговорка - "Като са ти малко парите си смени бизнеса !" - и са уеко маняци в болшинството си .

Павел Иванов
Павел Иванов
много са прави колегите по горе, така е. дори в единия магазин в които си пазарувам въдиците и макарите са подрени на щандове в зависимост от рибата която ще ловиш - до 10лб,до 20 лб или над 50лб и вече там са различните марки - т.е. ако ще ловиш риби до 20лб и искаш да имаш добра въдица и макара за 2-3 год си взимаш една, ако искаш 5-10 год да нямаш проблеми и имаш парите си взимаш друга. в карайна сметка нема нищо вечно а и каквото плащаш това получаваш - нали?