Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: sapuna
Re: Въдица за тролинг
Не бях при ИНЦИДЕНТА но човека е сериозен (беше го яд ПОВЕЧЕ за рибата) Ще го накарам да я СНИМА (ако не я е изхвърлил).xoxo написа:ха -ха а то при рибилов ли беше??![]()
на мен деиствително ми се вижда практически нечуплива - влакното е вътре и натоварва цялата дължина равномерно а не в определни точки като тези с водачи
не се затрудняваи с снимкиtoyo1 написа:........Ще го накарам да я СНИМА ........

Колега , тези въдици с вътрешните водачи/ защото реално те имат водачи вътре / се появиха преди 10-на години и обещаваха да са голям хит , но много бързо отшумяха. Явно показаха ред неудобства. Много малко фирми ги имат все още в програмата си. Не знам за тролинг как са , но моя съвет е да не експериментираш /а , явно си практичен човек/
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
А що се отнася за Черито 80гр . Ако ще го ползваш за по едри риби с по- големи воблери - добре е , но с по-малки воблери няма да ти върши работа - твърдичко е и няма да е чувствително. Сам разбираш ,че няма уневирсални въдици .
The worst day of fishing is better than the best day of working!
не ми се одговаряше амаVidrax написа:..Колега , тези въдици с вътрешните водачи/ защото реално те имат водачи вътре / се появиха преди 10-на години ......

http://www.daiwafishing.com.au/daiwa.cf ... t=hyperdry
Това което си показал е вариянта с вътрешна спирала, което си е един вид водачи.xoxo написа:не ми се одговаряше амаVidrax написа:..Колега , тези въдици с вътрешните водачи/ защото реално те имат водачи вътре / се появиха преди 10-на години ......ха-ха - нема никакви водачи вътре - ето виж как са
http://www.daiwafishing.com.au/daiwa.cf ... t=hyperdry
Моделите които се продават в бг(за европейския пазар) нямат такава спирала а имат някакво спецялно покритие от вътрешна страна, при тях няма нищо подобно на водачи
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има,има..!Vidrax написа:А що се отнася за Черито 80гр . Ако ще го ползваш за по едри риби с по- големи воблери - добре е , но с по-малки воблери няма да ти върши работа - твърдичко е и няма да е чувствително. Сам разбираш ,че няма уневирсални въдици .

ами може - аз сега се зачетох за тях. другите 2 които ползвам за тролинг са Абу - Sonar tip серия с line 8-15кг и cast 45-90gr и uglyStik -gold seria с line 15-25кг. от 3-те дайвата е най елегантна и чуствителна и в сьщото време има достатачно мощ та затова е препорьчах на колегата
Troli Rapala написа:..... Моите са с акция от 0 до 400гр. с 12водача! .......

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има,бате Хохо!Може да съм Хахав,но с тая въдица сом-7кила го уморих за 5-6минути,а със спининга с акция 10-30гр. или 15-45гр. ми трябваха поне 15минути.Има едно етикетче на въдицата и там пише "Little big game" на фона на Марлин и Туна!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дребният Марко му смешно,щот нема достъп до големите риби!Да ги ловиш е опасно,пък той си е нежна душичка!

Почна с РИБАРСКИТЕ историиTroli Rapala написа:Има,бате Хохо!Може да съм Хахав,но с тая въдица сом-7кила го уморих за 5-6минути,а със спининга с акция 10-30гр. или 15-45гр. ми трябваха поне 15минути.Има едно етикетче на въдицата и там пише "Little big game" на фона на Марлин и Туна!![]()

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
МммммммДам , не я бях загледал тая тема ама е интересна та ...
Баси , как се разбрахте кой за коя въдица или модел говори тука :
Саше , верно освен да съ праиш на Трол друго ни тъ ли кефи ?!?

По принцип освен основните пет модела само Дайва вадят още една купчина геги от сорта .xoxo написа:ами върни им е - върви с 5 год международна гаранцияtoyo1 написа:.......... а въдицата без водачи (вече има една спукана на Дунава + трофеен испуснат )...../а от тази година гледам че ги продават вече с доживотна гаранция/:D ....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ако всичко е направено така че на 100% ще извадиш рибата ...ЩЕ МИ ИЗЧЕЗНЕ ИНТЕРЕСАПавел Иванов написа:МммммммДам , не я бях загледал тая тема ама е интересна та ...Баси , как се разбрахте кой за коя въдица или модел говори тука :
По принцип освен основните пет модела само Дайва вадят още една купчина геги от сорта .xoxo написа:ами върни им е - върви с 5 год международна гаранцияtoyo1 написа:.......... а въдицата без водачи (вече има една спукана на Дунава + трофеен испуснат )...../а от тази година гледам че ги продават вече с доживотна гаранция/:D ....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тойо,съгласен съм за тръпката,но да се бориш два часа и половина с Големия на спининг 10-30гр.и да не го умориш грам,па да направи ряз и да избега....!Болеха ме ръцете,ма повече ме болеше от изненадата-не разбрах,кво стана,що стана така и в крайна сметка си тръгнах от гьола с респект и уважение към Монстерите!За два часа става някакъв контакт между нас и всеки разбира,кой е отсреща!Сомът те опознава и ти него.Накрая той е по-умният,щот взима гениално решение,за което не си подготвен,колкото и да си подготвен!Тази пръчка не се различава от спининга,освен по акцията!За това си трай и не отваряй такива,като Марко!На него му не требе!