Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Споко, още един месец и тръгваме по гьоловете, та темата ще осиротее до другата зима.ribaro написа:Нема отслабване с вас!Кире, имай милост бе човек!От проби вече се търкалям![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Бравос Наборе - Страшен сиGODzillata написа:Споко, още един месец и тръгваме по гьоловете, та темата ще осиротее до другата зима.ribaro написа:Нема отслабване с вас!Кире, имай милост бе човек!От проби вече се търкалям![]()





- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
И ще има тотално падане на холестеролМитев написа:Бравос Наборе - Страшен сиGODzillata написа:Споко, още един месец и тръгваме по гьоловете, та темата ще осиротее до другата зима.ribaro написа:Нема отслабване с вас!Кире, имай милост бе човек!От проби вече се търкалям![]()
![]()
![]()
![]()
![]()


- dako71
- сериозен играч
- Мнения: 1311
- Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
- Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Абе колеги как съм изспуснал тая вкусна тема. От утре почвам да готвя с фотото в ръка. На здраве 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Днес е вчерашното утре - къде са манджите?dako71 написа:Абе колеги как съм изспуснал тая вкусна тема. От утре почвам да готвя с фотото в ръка. На здраве

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
К'ва е мръвката и начина на приготвяне? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Пълнено пиле с ориз, гъби и праз, а около него картофки
Сваряваме един пилешки труп:

Половината гъби нарязваме ситно:

Както и един праз:

...както се казва - "ГОЛЯМ праз"
Задушаваме с гъбите и ориз:

А другата половина от гъбките мяткаме да се варят с пилето:

С плънката пълним пилето, намазваме го с масълце, а около него редим картофки и заливаме с бульона:

Вече готово:

И сервираме:

Бон апети! И не забравяйте, че кожичката, колкото и апетитно да изглежда, е бъкана с кофти холестерол!!!
Сваряваме един пилешки труп:

Половината гъби нарязваме ситно:

Както и един праз:

...както се казва - "ГОЛЯМ праз"

Задушаваме с гъбите и ориз:

А другата половина от гъбките мяткаме да се варят с пилето:

С плънката пълним пилето, намазваме го с масълце, а около него редим картофки и заливаме с бульона:

Вече готово:

И сервираме:

Бон апети! И не забравяйте, че кожичката, колкото и апетитно да изглежда, е бъкана с кофти холестерол!!!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 253
- Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Вкусотии в чинии
Абе немали да се стопи тоя сняг вече ... то Киро ще ни сбърка, както се е застоял у дома.Разгеле доде беше по Финско успях да сваля некое килце, ама на .... пак се почна
.
Ще се пробва задължително!

Ще се пробва задължително!
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 253
- Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
- Местоположение: Пловдив
Вариации на тема пилешки цици за 8 март.
Както всяка година, по същото време, дойде осми март.Той добре дойде, ама пита ли ни как го чакаме?Ми то си е цяла процедура: подарък, цветя, жената си прави прическа, тоалет, такси , тълпи, пушеци, шумотевици, бавни сервитьори, ментета, чалга до дупка, викове ...... отчайваща сметка, която не виждаш в цифри, а с предпологаемия такъм дето можеш да си вземеш .... .Аз дето копнея за тишина, се прибирам после като парцал, ама и двамата с жената се правим, че е било супер ... .
Да, ама не, си викам, тая година няма да е така!Подаръчето и цветята са си задължителни, ама що да се врЪ по кръчмите?
Взех си половин ден и докато жената беше на фризьор влязох в ролята на хрисим домошар.Я сега да ви кажа какво сготвих:
Хрупкави пилешки хапки:
Нужни са две хубави парчета пилешки гърди, които нарязваме на лентичики:

Слагаме ги в подходящ съд, където да ги предразположим и облагородим с подходяща за целта марината.Вариации колкото искате, ето моята:
Пресен розмарин, черен пипер, малко сол, соев сос, лимонов сок, горчица, унисос, две-три скилидки чесън, зехтин и бяло вино.Хубаво объркваме и втриваме в мръвките, след което оставяме да релаксират няколко часа в хладилника.Колкото по-дълго, толкова по-добре.

Докато се мариноваха си понарязах картофки за пържене, поукрасих хола, запалих камината, направих салата ... и други женоугодни дейности.Дойде си жената с нова прическа .... задължителните комплименти, презентация на подъръка, цветя, целувки ..... празник.
Настана време за готвене.
За да добият хапките завършен вид, приготвяме галета, разбиваме яйчица със лъжичка кисело мляко и по една щипка сода и сол, натрошаваме в друг съд корнфлекс, а в трети сусам.

Хапките, както са си мокри от маринатата обилно овалваме в галета, после в яйце, овалваме в корнфлекс и на маслена баня в дълбок съд или фритюрник за няколко минути да се стегнат, като внимаваме да не изгорят, защото придобиват горчив вкус.Друга част в същата последователност, само че на края овъргалваме в сусам.Изваждаме върху домакинска хартия да се ицзедят хубаво от мазнината.
Ето какво се получава: рошави, хрупкави и много вкусни.Месцето вътре е само задушено и сочно, а хрупкавата коричка носи наслада на небцето.


С друга част от мръвчоците, приготвих една „бърканица” по следния начин:
Три глави лук на полумесеци в тигана и след няколко минути добавяме две натиснати скилидки чесън.Подготвяме си около 400-500 гр. Печурки на филийки и като омекне хубаво лукчето ги сгушваме до тях.

Нарязваме и две големи печени чушки на ивички, които също хвърляме в тигана.

Изсипваме около 150 гр. бяло вино, една струйка соев сос, черно пиперче, солчица и похлупваме да къкри.Когато остане почти на мазнина, добавяме лентичките пилешко да се поопарят и аклиматизират.

И докато тези нещица се вършат, бързо спретвам един чеснов сос от кофичка гъсто кисело мляко, половин кутия майонеза, три скилидки чесън, малко сол, бял пипер, струйка зехтин, лъжица картофено пюре и връхчета копър.Всичко това добре разбърквам с миксера да се хомогенизира и овъздуши:

Ей на каво мяза накрая бърканицата.

През това време фритюрника си имаше работа с картофки, които поръсих с настъргано сиренце.
Реших да не поствам снимката с „Ей сега наздраве” докато готвя, че материала щеше да е двоен.
Паричките, дето бяха за ресторанта си останаха за риболовното изложение в края на месеца .... изработих си ги един вид.
И най важното, жената беше очарована .......
Мии .... те така ....
Да, ама не, си викам, тая година няма да е така!Подаръчето и цветята са си задължителни, ама що да се врЪ по кръчмите?
Взех си половин ден и докато жената беше на фризьор влязох в ролята на хрисим домошар.Я сега да ви кажа какво сготвих:
Хрупкави пилешки хапки:
Нужни са две хубави парчета пилешки гърди, които нарязваме на лентичики:

Слагаме ги в подходящ съд, където да ги предразположим и облагородим с подходяща за целта марината.Вариации колкото искате, ето моята:
Пресен розмарин, черен пипер, малко сол, соев сос, лимонов сок, горчица, унисос, две-три скилидки чесън, зехтин и бяло вино.Хубаво объркваме и втриваме в мръвките, след което оставяме да релаксират няколко часа в хладилника.Колкото по-дълго, толкова по-добре.

Докато се мариноваха си понарязах картофки за пържене, поукрасих хола, запалих камината, направих салата ... и други женоугодни дейности.Дойде си жената с нова прическа .... задължителните комплименти, презентация на подъръка, цветя, целувки ..... празник.
Настана време за готвене.
За да добият хапките завършен вид, приготвяме галета, разбиваме яйчица със лъжичка кисело мляко и по една щипка сода и сол, натрошаваме в друг съд корнфлекс, а в трети сусам.

Хапките, както са си мокри от маринатата обилно овалваме в галета, после в яйце, овалваме в корнфлекс и на маслена баня в дълбок съд или фритюрник за няколко минути да се стегнат, като внимаваме да не изгорят, защото придобиват горчив вкус.Друга част в същата последователност, само че на края овъргалваме в сусам.Изваждаме върху домакинска хартия да се ицзедят хубаво от мазнината.
Ето какво се получава: рошави, хрупкави и много вкусни.Месцето вътре е само задушено и сочно, а хрупкавата коричка носи наслада на небцето.


С друга част от мръвчоците, приготвих една „бърканица” по следния начин:
Три глави лук на полумесеци в тигана и след няколко минути добавяме две натиснати скилидки чесън.Подготвяме си около 400-500 гр. Печурки на филийки и като омекне хубаво лукчето ги сгушваме до тях.

Нарязваме и две големи печени чушки на ивички, които също хвърляме в тигана.

Изсипваме около 150 гр. бяло вино, една струйка соев сос, черно пиперче, солчица и похлупваме да къкри.Когато остане почти на мазнина, добавяме лентичките пилешко да се поопарят и аклиматизират.

И докато тези нещица се вършат, бързо спретвам един чеснов сос от кофичка гъсто кисело мляко, половин кутия майонеза, три скилидки чесън, малко сол, бял пипер, струйка зехтин, лъжица картофено пюре и връхчета копър.Всичко това добре разбърквам с миксера да се хомогенизира и овъздуши:

Ей на каво мяза накрая бърканицата.

През това време фритюрника си имаше работа с картофки, които поръсих с настъргано сиренце.
Реших да не поствам снимката с „Ей сега наздраве” докато готвя, че материала щеше да е двоен.
Паричките, дето бяха за ресторанта си останаха за риболовното изложение в края на месеца .... изработих си ги един вид.
И най важното, жената беше очарована .......
Мии .... те така ....
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Миналата седмица си накупих нискомаслени млека, овесени ядки и т.н. диетични работи и се зарекох от понеделник /вчера/ да почна диетата.ribaro написа:Абе немали да се стопи тоя сняг вече ... то Киро ще ни сбърка, както се е застоял у дома....
Но...зимата пак ни изненада



Като гледам горните ти рецепти, се справяш супер и без насърчаване!

Ония пилешки лентички с корнфлейкс не е истина колко бира могат да изпият.

Вчера за първи път направих ТИКВЕНИК
Тъщата беше нарендила няколко тикви да ги носим на балдъзата във Финландия, ама аз ги забравих в хладилника, та сега ми дойдоха дюшеш.

Задуших нарендосаната тиква с микс от масло и малко зехтинец, добавих захар, ванилия, смлени фъстъци и една идея индийско орехче.

Първата кора мажех с микса...

...а втората - с плънката:

След това ги завих на руло и ги метнах в тавата, където ги нарязах на парчета:

Изпечения тиквеник наръсих със сока на 1/2 портокал и пудра захар, след което го задуших под кърпа.
Стана ароматен и мек.

...следобяд ще метна снимки и на другите ми манджи от вчера, с които и аз на свой ред изненадах жената.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ето нещо от поредицата "Евъргрийн" - СКУМРИЯ НА СКАРА
4 филета:

...които мариновах:

...и метнах на скарата.
През това време задуших на пара броколи:

...и го овъргалях с една кофичка сметана:

Изпържих и картофки, за да се получи това:

4 филета:

...които мариновах:

...и метнах на скарата.
През това време задуших на пара броколи:

...и го овъргалях с една кофичка сметана:

Изпържих и картофки, за да се получи това:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
- Мнения: 5343
- Регистриран на: Чет Юли 27, 2006 4:26 pm
- Местоположение: Иван Котаков - Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Кире какъв автогол си вкара с тези вкусотийки не е истина
Лятоска като прескоча до Видин града, ще дода с все продукти да ми наготвиш
Не мога да сваря да преглъщам слюнки ей
Евала брат

Лятоска като прескоча до Видин града, ще дода с все продукти да ми наготвиш

Не мога да сваря да преглъщам слюнки ей

Евала брат

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ванка, докарай едно ремарке мръвки и ще се "загубим" на самотен остров за един месец.
А сега по същество!
- Глазирани ребърца и вратняци
Смлях ситно чесън и лук, добавих зехтин, лимонов сок, вино, сол, бял и черен пипер, кориандър, разни други подправки и соев сос - от което направих марина:

Мариновах вратняците:

...и го оставих в хладилника да се ароматизират.
Към останалата марина прибавих мед и мариновах ребърцата:

...след което заминаха във фурната.
Гогато бяха почти готови, добавих яко лучец:

И ето ги готови:

Дойде ред на вратните пържоли...нарязах малко гъби на едро:

...които добавих в тавата с вратняци и марина:

Докато се печаха, рекох да убия време като приготвя някакъв сос. Импровизирах в стил "манджа с грозде" - запържих леко в зехтин праз и сусамово семе:

...добавих едно кубче зеленчуков бульон и доматено пюре, размито в малко топла вода:

Накрая шибнах вътре и една опаковка майонеза, както и бульонец от вече готовите пържоли:

Размесих всичко добре и в крайна сметка се получи едно апетитно сосче:

Последва кулинарна вакханалия с много наздравици!


А сега по същество!

Смлях ситно чесън и лук, добавих зехтин, лимонов сок, вино, сол, бял и черен пипер, кориандър, разни други подправки и соев сос - от което направих марина:

Мариновах вратняците:

...и го оставих в хладилника да се ароматизират.
Към останалата марина прибавих мед и мариновах ребърцата:

...след което заминаха във фурната.
Гогато бяха почти готови, добавих яко лучец:

И ето ги готови:

Дойде ред на вратните пържоли...нарязах малко гъби на едро:

...които добавих в тавата с вратняци и марина:

Докато се печаха, рекох да убия време като приготвя някакъв сос. Импровизирах в стил "манджа с грозде" - запържих леко в зехтин праз и сусамово семе:

...добавих едно кубче зеленчуков бульон и доматено пюре, размито в малко топла вода:

Накрая шибнах вътре и една опаковка майонеза, както и бульонец от вече готовите пържоли:

Размесих всичко добре и в крайна сметка се получи едно апетитно сосче:

Последва кулинарна вакханалия с много наздравици!


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 253
- Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Вкусотии в чинии
Е нема такъв филм бате!Садист!Ръфам някаква кисела ябълка от одеве, ма сега вече не може .... .
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...