Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Противоусукващата тръбичка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Противоусукващата тръбичка
Колеги искам да попитам нещо за монтажа на противоусукващата тръбичка която е под тъп ъгъл / не тези под прав Г-образните-за тях е ясно/.Та тази тръбичка има един къс и един дълъг край и по средата точно където се пречупва има клипс за закачане на хранилката.Та въпросът ми е кога се слага дългият край към куката и кога късият?В чертежи и схеми винаги дават късият да е към стръвта ,но в едни руски филми гледах ,че всичките са с дългият към куката.
Благодаря предварително !
Re: Противоусукващата тръбичка
Аз обикновено не ползвам такав тръбичка ама ако сложа хич не гледам как я слагам.Според мен няма никакво значение 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Със сигурност има значение,ако зачетеш по горната тема 

Всичко може,но не всеки го можe.

Аз винаги когато ловя с противоусукваща тръбичка, тръбичката ми е с дългия край към куката това предотвратява оплитанията на хранилката с поводаjim_jim_jim написа:Колеги искам да попитам нещо за монтажа на противоусукващата тръбичка която е под тъп ъгъл / не тези под прав Г-образните-за тях е ясно/.Та тази тръбичка има един къс и един дълъг край и по средата точно където се пречупва има клипс за закачане на хранилката.Та въпросът ми е кога се слага дългият край към куката и кога късият?В чертежи и схеми винаги дават късият да е към стръвта ,но в едни руски филми гледах ,че всичките са с дългият към куката.

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- ще става разбирач
Подкрепям колегата това спомага както казва той против оплитането на хранилката с повода, като при обратния случай често ми се оплиташе такъма. Дългия край към куката!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз много рядко използвам тези тръбички,но определено като използвам,от към огънатата част слагам куката,но да ти кажа,е едно и също,дали ще е дългата или късата част.Ако е късата част,повода може да ти е малко по-дълъг,докато при тългата част,повода ще е по-къс .
- CrossFire
- разбира нещата
Коя е огънатата?eminem94 написа:...от към огънатата част слагам куката...
Защо така? За да са равни ли?eminem94 написа:Ако е късата част,повода може да ти е малко по-дълъг,докато при тългата част,повода ще е по-къс .

- ivelin_1976
- разбира нещата
Аз не ползвам такава тръбичка и не помня кога за последн съм имал оплитане на повода
, ами ако се лови с повод 70см-80см до 1м. не мога да си обясня какво помага тръбичката
Според мен тя може да има ефект само в случай, че е монтирана с дългата част към повода, като той не е по-дълъг от самата тръбичка 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY