ПОМОЩ ремонт на преден аванс

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ПОМОЩ ремонт на преден аванс

Мнение от piars »

Колеги помагайте,като си разглобих макарата да я почиистя и смажа,разглобих аванса и видях че тези шайбии който се слагат между металните са много износени
Изображение
Изображение
Изображение
Прилиичат на някакви кичета.Дайте съвет от какво да ги направя или от къде мога да си ги купя.
Предварително благодаря на всиички отзовали се.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
spacekraft4868
новобранец
новобранец

Re: ПОМОЩ ремонт на преден аванс

Мнение от spacekraft4868 »

Клингерит или паранит.Това са материали който се използват за гарнитури.Не съм сигурен дали ще стане но може да опиташ.Успех :D
Двама рибари се хвалят със подвизите си.
- Аз веднъж хванах толкова голяма риба, че не намерих кантар който да може да я претегли!
- А аз хванах такава риба, че само снимката й тежеше две кила!
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

колега здрасти в случая незнам от каде може да ги купиш или направиш но бих те посъветвал за напред да държиш аванса на всичките си макари отхлабен като не ги ползваш защото се получава точно това което се е случили с тази макара имах подобен проблем и приятел ме посъветва като не ползвам макарата да е с отхлабен аванс до караи :)
пазете природата чиста.....
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

сменял сьм успешно такива с изрязани от тьнка кожа и леко намазани с грес /правил сьм го за по-голямо усилие в аванса/
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

oldi написа:колега здрасти в случая незнам от каде може да ги купиш или направиш но бих те посъветвал за напред да държиш аванса на всичките си макари отхлабен като не ги ползваш защото се получава точно това което се е случили с тази макара имах подобен проблем и приятел ме посъветва като не ползвам макарата да е с отхлабен аванс до караи :)
мерси за съвета занапред ще знам
xoxo написа:сменял сьм успешно такива с изрязани от тьнка кожа и леко намазани с грес /правил сьм го за по-голямо усилие в аванса/
ще пробвам,но предполагам че кожата трябва да е необработена и от двете страни (т.е.да е рошава)
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

piars написа:..,но предполагам че кожата трябва да е необработена и от двете страни (т.е.да е рошава)
не, не е необходимо - даже гладка е по добре - аз ги режех от една стара чанта на жена ми :D
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Още утре ще пробвам,па дано намеря стара чанта че да няма :axe: или :smt021
:D :D :D :drinkers:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

кожа ти требва ако тарсиш по голяма сила в аванса. иначе имах един стар ФинНор - те бяха от корк - пробиваш една тапа с нагрято желязо или бургия и после си режеш "филиики" Тьрси тапи направени от цяло паче корк /правят тапи и от слепени дребни парчета - те не стават/. един сьвет за този тип аванси - истаркаи металните пластинки в/у фин брус и още по добре е да ги полираш с паста ако имаш вазможност за да работи плавно този вид аванси
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

И аз съветвам кожа. Преди време търсих тефлонов лист, с такъв да правя шайби, но не намерих. Сигурно с него щеше да е най-добре, ама... :roll:
После направих от войнишки колан, със замби. Предварително даже му бях изтъркал на колана лъскавата част за да попива от двете страни смазката. После ги накисвам в бяла тефлонова грес (не малко, а направо пропити). А това, което съветва хохо, има ефект! За полирането на металните шайби - аз с финна водна шкурка го правя, но определено има разлика аванса с това преди полирането. При скъпите макари няма нужда от полиране на шайби, те са си направени както трябва :wink:
И с клингерит съм правил опити, не ми харесва обаче как работи с него аванса. Пък и като пусне 10-15 метра и загрява доста повече отколкото когато е с кожа, не знам и аз що така, но е факт.
Успех с ремонта и сподели после какво си сътворил :D
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Слагайте си филц(или като им викате кичета) и не си правете експерименти. Ще я навали някаолко пъти дъжд макарата и до там с кожата, а и тя няма никакво преплъзване, в случая то идва от смаската, изчезне ли до там.
Филц или гъсто тъкан вълнен плат.
И двете са лесни за намиране.
Запазвате си постепенното и прецизно нагласяне на аванса, избягвате неравномерно отпускане или засичания.
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Коега ако си от София ще ти подаря направо шайби ( чисто нови ) ако дойдеш да си ги вземеш
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

onzi112 написа:Коега ако си от София ще ти подаря направо шайби ( чисто нови ) ако дойдеш да си ги вземеш
:D :D :D OK само ми прати на лични тел.и ще ти звънна да се разберем :D :D :D
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

VGS написа:Слагайте си филц(или като им викате кичета) и не си правете експерименти. Ще я навали някаолко пъти дъжд макарата и до там с кожата, а и тя няма никакво преплъзване, в случая то идва от смаската, изчезне ли до там...
Не знам как ше изчезне смазката, ама за кечето май си прав :!: Аз до сега с кожата не съм имал проблеми, но другия път като се наложи, ще опитам с едно твърдо кече, имам такова, около 2 мм. дебело. Логично е наистина с кечето да е по-малка вероятността от издънка! :smt023
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

вземи от някоя стара макара,така маи ще е наи лесно, :)
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

oldi написа:колега здрасти в случая незнам от каде може да ги купиш или направиш но бих те посъветвал за напред да държиш аванса на всичките си макари отхлабен като не ги ползваш защото се получава точно това което се е случили с тази макара имах подобен проблем и приятел ме посъветва като не ползвам макарата да е с отхлабен аванс до караи :)
:D :D :D :D :D
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”