Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

ПОМОЩ ремонт на преден аванс
Модератор: emo vasilev
- piars
- научил се да хвърля
ПОМОЩ ремонт на преден аванс
Колеги помагайте,като си разглобих макарата да я почиистя и смажа,разглобих аванса и видях че тези шайбии който се слагат между металните са много износени

Прилиичат на някакви кичета.Дайте съвет от какво да ги направя или от къде мога да си ги купя.
Предварително благодаря на всиички отзовали се.

Прилиичат на някакви кичета.Дайте съвет от какво да ги направя или от къде мога да си ги купя.
Предварително благодаря на всиички отзовали се.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
-
- новобранец
Re: ПОМОЩ ремонт на преден аванс
Клингерит или паранит.Това са материали който се използват за гарнитури.Не съм сигурен дали ще стане но може да опиташ.Успех 

Двама рибари се хвалят със подвизите си.
- Аз веднъж хванах толкова голяма риба, че не намерих кантар който да може да я претегли!
- А аз хванах такава риба, че само снимката й тежеше две кила!
- Аз веднъж хванах толкова голяма риба, че не намерих кантар който да може да я претегли!
- А аз хванах такава риба, че само снимката й тежеше две кила!
колега здрасти в случая незнам от каде може да ги купиш или направиш но бих те посъветвал за напред да държиш аванса на всичките си макари отхлабен като не ги ползваш защото се получава точно това което се е случили с тази макара имах подобен проблем и приятел ме посъветва като не ползвам макарата да е с отхлабен аванс до караи 

пазете природата чиста.....
сменял сьм успешно такива с изрязани от тьнка кожа и леко намазани с грес /правил сьм го за по-голямо усилие в аванса/
- piars
- научил се да хвърля
мерси за съвета занапред ще знамoldi написа:колега здрасти в случая незнам от каде може да ги купиш или направиш но бих те посъветвал за напред да държиш аванса на всичките си макари отхлабен като не ги ползваш защото се получава точно това което се е случили с тази макара имах подобен проблем и приятел ме посъветва като не ползвам макарата да е с отхлабен аванс до караи
ще пробвам,но предполагам че кожата трябва да е необработена и от двете страни (т.е.да е рошава)xoxo написа:сменял сьм успешно такива с изрязани от тьнка кожа и леко намазани с грес /правил сьм го за по-голямо усилие в аванса/
не, не е необходимо - даже гладка е по добре - аз ги режех от една стара чанта на жена миpiars написа:..,но предполагам че кожата трябва да е необработена и от двете страни (т.е.да е рошава)

- piars
- научил се да хвърля
Още утре ще пробвам,па дано намеря стара чанта че да няма
или

кожа ти требва ако тарсиш по голяма сила в аванса. иначе имах един стар ФинНор - те бяха от корк - пробиваш една тапа с нагрято желязо или бургия и после си режеш "филиики" Тьрси тапи направени от цяло паче корк /правят тапи и от слепени дребни парчета - те не стават/. един сьвет за този тип аванси - истаркаи металните пластинки в/у фин брус и още по добре е да ги полираш с паста ако имаш вазможност за да работи плавно този вид аванси
- pachosz
- сериозен играч
И аз съветвам кожа. Преди време търсих тефлонов лист, с такъв да правя шайби, но не намерих. Сигурно с него щеше да е най-добре, ама...
После направих от войнишки колан, със замби. Предварително даже му бях изтъркал на колана лъскавата част за да попива от двете страни смазката. После ги накисвам в бяла тефлонова грес (не малко, а направо пропити). А това, което съветва хохо, има ефект! За полирането на металните шайби - аз с финна водна шкурка го правя, но определено има разлика аванса с това преди полирането. При скъпите макари няма нужда от полиране на шайби, те са си направени както трябва
И с клингерит съм правил опити, не ми харесва обаче как работи с него аванса. Пък и като пусне 10-15 метра и загрява доста повече отколкото когато е с кожа, не знам и аз що така, но е факт.
Успех с ремонта и сподели после какво си сътворил

После направих от войнишки колан, със замби. Предварително даже му бях изтъркал на колана лъскавата част за да попива от двете страни смазката. После ги накисвам в бяла тефлонова грес (не малко, а направо пропити). А това, което съветва хохо, има ефект! За полирането на металните шайби - аз с финна водна шкурка го правя, но определено има разлика аванса с това преди полирането. При скъпите макари няма нужда от полиране на шайби, те са си направени както трябва

И с клингерит съм правил опити, не ми харесва обаче как работи с него аванса. Пък и като пусне 10-15 метра и загрява доста повече отколкото когато е с кожа, не знам и аз що така, но е факт.
Успех с ремонта и сподели после какво си сътворил

Слагайте си филц(или като им викате кичета) и не си правете експерименти. Ще я навали някаолко пъти дъжд макарата и до там с кожата, а и тя няма никакво преплъзване, в случая то идва от смаската, изчезне ли до там.
Филц или гъсто тъкан вълнен плат.
И двете са лесни за намиране.
Запазвате си постепенното и прецизно нагласяне на аванса, избягвате неравномерно отпускане или засичания.
Филц или гъсто тъкан вълнен плат.
И двете са лесни за намиране.
Запазвате си постепенното и прецизно нагласяне на аванса, избягвате неравномерно отпускане или засичания.
Коега ако си от София ще ти подаря направо шайби ( чисто нови ) ако дойдеш да си ги вземеш
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
- piars
- научил се да хвърля
onzi112 написа:Коега ако си от София ще ти подаря направо шайби ( чисто нови ) ако дойдеш да си ги вземеш

- pachosz
- сериозен играч
Не знам как ше изчезне смазката, ама за кечето май си правVGS написа:Слагайте си филц(или като им викате кичета) и не си правете експерименти. Ще я навали някаолко пъти дъжд макарата и до там с кожата, а и тя няма никакво преплъзване, в случая то идва от смаската, изчезне ли до там...

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- ivan_yo
- разбира нещата
oldi написа:колега здрасти в случая незнам от каде може да ги купиш или направиш но бих те посъветвал за напред да държиш аванса на всичките си макари отхлабен като не ги ползваш защото се получава точно това което се е случили с тази макара имах подобен проблем и приятел ме посъветва като не ползвам макарата да е с отхлабен аванс до караи

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ