Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Какво ще кажете за мойте тъками!
Модератор: sapuna
Какво ще кажете за мойте тъками!
Здравейте колеги
Скоро се сдобих с макара Sea Eagle D405 (5:1) и телескопично прътче на MITCHELL - Premium Compact T-360 10/30 GR .Какво може да кажете за тях
Ето линк за прътчето: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1707 .Извинявам се ,но неможах да намеря точно същия модел.Разликата е ,че това от линка е 300 (3.00м) , а моят е 360 (3.60м) , също така има и разлика в акцията: на това от линка е 30/60 , а моето е 10/30 GR.Коя акция е по - добра за плувка ?

Re: Какво ще кажете за мойте тъками!
10-30 е по-добрата акция за плувка разбира се,държал съм такъв прът,доста е тежичък.
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
Наслука и много приживявания на водоемите .
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
По натам и по добри сопи ще имаш
На слука

На слука
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
-
- ще става разбирач
Всеки от нас е започнал с някакви въдици който не са най - модерните.
Обърни на първо време внимание на монтажите , начини на приготвяне на захранките , подход към всеки един вид риболов .Прочети това онова по форумчетата.
И НАСЛУКА С НОВИТЕ ВЪДИЦИ!!!!

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честито колега, със здраве да си ги ползваш!!!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колага ползваи си я със здраве.Аз още пазя първата въдица с която хванах и първата рибка (БАМБУКОВА от 4 части с макара като за мухарка)не съм бил на повече от 7години тогава.ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ Е ТЕЖАЛА ПОВЕЧЕ от сегашната тиmihael написа:Здравейте колегиСкоро се сдобих с макара Sea Eagle D405 (5:1) и телескопично прътче на MITCHELL - Premium Compact T-360 10/30 GR .Какво може да кажете за тях
Ето линк за прътчето: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1707 .Извинявам се ,но неможах да намеря точно същия модел.Разликата е ,че това от линка е 300 (3.00м) , а моят е 360 (3.60м) , също така има и разлика в акцията: на това от линка е 30/60 , а моето е 10/30 GR.Коя акция е по - добра за плувка ?

Meрси на всички които коментираха.Много съм запален по риболова и съм начинаещ ,все пак съм на 16 години (на 13 март ще ги навърша
) и чакам малко да се затопли и хващам тъкамите и всеки ден за рибка
РР: Някой може ли да ми обясни някой лесен монтаж на воблер? И кое е по-добро воблер или силиконова рибка ? Мерси предварително и НАСЛУКА

РР: Някой може ли да ми обясни някой лесен монтаж на воблер? И кое е по-добро воблер или силиконова рибка ? Мерси предварително и НАСЛУКА

- kodek
- ще става разбирач
Такъма е добър, радвай се, Аз на твоите години маах с цаварките и пак ловех повече от сега с модерни(не чак толкова)
уреди.То тгава имаше и риба.
уреди.То тгава имаше и риба.
-
- кандидат преподавател
mihael , тази пръчка не е за спинингов риболов с изкуствени примамки .С доста мъка ще я ползваш и за риболов на плувка,тежичка е сопата.
ами мисля ,че за плувка е добра ,но ще я пробвам още сефте няма

Добро утро!Някой може ли да ми обясни как стоят нещата с акцията?Колкото е по-малка (примерно 10-50г) е по-чувствителна ли ?
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=19853- виж тук,почети малко и може да разбереш някои неща.А иначе из форума има изключително много и полезна иформация,та ако се поразтърсиш,доволен ша останеш. 

мерси много
и НАСЛУКА 
Искам да попитам,тая акция 10-30 става ли за дъно ?

Искам да попитам,тая акция 10-30 става ли за дъно ?

- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , самата акция ти подсказва с колко тежест пръчката ще ти работи най - добре . По принцип можеш да я натовариш малко над 30-те грама , но не пробвай да хвърляш примерно пружини по 100 грама , щото ще стане беля. Можеш спокойно да и слагаш оловца по 20 - 30 грама и да я ползваш за монтажи примерно за черна мряна с подвижно олово или за костур с жива рибка - за този тип дънен риболов няма да имаш проблеми . Щом отскоро си се запалил по риболова попрочети по подфорумите това - онова и ще научиш доста полезни неща , колегите също са те посъветвали същото . Наслука и все големи да хващаш !mihael написа:Искам да попитам,тая акция 10-30 става ли за дъно ?