Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Ех, това Мандренско езеро!
Модератор: sapuna
Ех, това Мандренско езеро!
Мандренското езеро край Бургас според мен е водоем на изненадите! Винаги съм се питал какви риби обитават в него. И от различни източници и различни уста съм получил толкова много информация, че вече не знам на какво да вярвам.
Като се започна от мълвите, че в Мандрата има каракуди (таранки), шарани, речни кефали се стигна до там че езерото гъмжи от бяла риба и костур, докато най-накрая се стигна до щука, че дори и бял амур. За последните два вида риби си заслужава едно "хмм!"
По редица обясними причини така и не ми е оставало време да "хвърля въдица". Ще си призная, че още не съм си изкарал риболовен билет. (Какъв срам!)
Та аз като абсолютно начинаещ в това хоби тези дни ходих с велосипеда до това китно местенце - Мандренското езеро, за да търся удобни места за риболов. И намерих в едно малко заливче откъм северните брегове на водоема, което ми се стори подходящо. Самото място не ми даде кой знае каква полезна информация за обитателите на езерото. Единственото, което получих беше кал по велоспеда и по обувките ми. Така че няма да бързам с изготвянето на риболовен билет. Ще поизчакам да поизсъхне малко времето, а през това време ще гледам да постегна въдиците и да позакупя някой и друг риболовен такъм.
Така, че ако някой със сигурност знае какви риби има със сигурност в Мандренското езеро, да каже. Ще му бъда благодарен!
Като се започна от мълвите, че в Мандрата има каракуди (таранки), шарани, речни кефали се стигна до там че езерото гъмжи от бяла риба и костур, докато най-накрая се стигна до щука, че дори и бял амур. За последните два вида риби си заслужава едно "хмм!"

Та аз като абсолютно начинаещ в това хоби тези дни ходих с велосипеда до това китно местенце - Мандренското езеро, за да търся удобни места за риболов. И намерих в едно малко заливче откъм северните брегове на водоема, което ми се стори подходящо. Самото място не ми даде кой знае каква полезна информация за обитателите на езерото. Единственото, което получих беше кал по велоспеда и по обувките ми. Така че няма да бързам с изготвянето на риболовен билет. Ще поизчакам да поизсъхне малко времето, а през това време ще гледам да постегна въдиците и да позакупя някой и друг риболовен такъм.
Така, че ако някой със сигурност знае какви риби има със сигурност в Мандренското езеро, да каже. Ще му бъда благодарен!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Ех, това Мандренско езеро!
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и на браконерите.........да го ЕВА
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да се задави дано,
Е може ли такова нещо

Е може ли такова нещо

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега в Мандренското езеро освен таранка друго почти не остана . От време на време се показва уклей (така мисля че се казваше) и костур Много рядко се лови шаран и още по рядко бяла риба (сулка). Виждал съм да вадят маломерни щуки единични екземпляри. Преди години езерото вреше от риба . Но дойдоха мутренските години и за нула време му разказаха играта. Лично аз през изминалото лято не съм виждал шаран и сулка само се чуваха слухове че някой някъде е уловил.
Настръхна ми косата.Ненаядени чукундури.Баси касапницата
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- и господ не е толокова добър
Какво по-голямо доказателство от това искат от ИАРА.Всичките в нашето управление са за затвор. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
че те тея много нагли е... снимат ги и знаят че ще ги дават по телевизията ама не им пука... човека вика че с парашута му било по-евтино и ще си го ползва
да му изсъхнат ръцете следващия път като хвърли парашута

еми така де....захранка, стръв....все скъпи неща....пък така с парашутчето хоп и 2 чувала рибкаааа..

Мама им изроди
ама то ние сме си за е...не

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мене би трябвало да ги забранят тези ПАРАШУТИ
.Та това си е чисто бракониерство все едно да отидат и да снимат "МРЕЖАРИТЕ" бракониери само с една малка разлика,че на тези мрежите са им по малки,но в сегашно време има голяамо безхаберие и това си е чист пример че ИАРА не си върши работата 

Еб_ти изродите. 

Мдаа, едно прекрасно място за риболов от близкото минало, в близост до Бургас. Няма как да не говорим с носталгия за този водоем. От множеството трофейните риби, които го обитаваха на времето, сега са останали единични екземпляри. Все пак конкретно на въпроса за видовото разнообразие.
Мандрата се обитава от каракуда, шаран, червеноперка, бабушка, брияна, попче, костур, бяла риба, бибан, щука, а край устията на вливащите се реки и от речен кефал.
Мандрата се обитава от каракуда, шаран, червеноперка, бабушка, брияна, попче, костур, бяла риба, бибан, щука, а край устията на вливащите се реки и от речен кефал.
- borislav58
- сериозен играч
Мда некога се носеха легенди за тази Мандра имаше еееххеее кви шарани .Така това колеги мислех че няма да се случи на никои друг язовир но е тего те .Същата история беше на язовир Пясъчник това ми е до болка познато.Дано се задавят с кокалите .Гладия ли ги е натиснала тези хора та са толкова лакоми или са с болни мозъци .
(
(
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На Мандра не беше ли сниман филма с Анди Литъл ??Ловеше шарани и толупи на топчета