Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Препоръчайте пръчка
Модератор: bobopeli
Препоръчайте пръчка
Здравейте,мисля да си купя нова пръчка за тролинг а незнам на какво да се спра,очаквам съвети от вас.Благодаря
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Препоръчайте пръчка
http://www.pluvka.com/pruchki.html
виж тези колега на сарфикс са много удобни практични и на добри цени,имат размери на 2.7 и 2.4 цената е между 130-150 лв.
Аз лично влача със срфикс 2.7 и съм много доволен,освен това перфектни за блесна и джиг от лодката.А,момент тези маи ги ниама в каталога но ще ти дам тел да се обадиш за повече инфо 0877642519-маи ги испращат за тяхна сметка или наполовина, незнам как точно беше успех
виж тези колега на сарфикс са много удобни практични и на добри цени,имат размери на 2.7 и 2.4 цената е между 130-150 лв.
Аз лично влача със срфикс 2.7 и съм много доволен,освен това перфектни за блесна и джиг от лодката.А,момент тези маи ги ниама в каталога но ще ти дам тел да се обадиш за повече инфо 0877642519-маи ги испращат за тяхна сметка или наполовина, незнам как точно беше успех
ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ НА БОЛНИТЕ НЕ НА ЛУДИТЕ
А какво ще кажете за тази-http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2061 става въпрос за 2,7метра 40-80
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
http://www.sarfix.it/pdf/07R0364_ptr_26_27.pdf
ето това е сарфикса за който ти говоря 2.7 до40г 115 лв ,до 80г 130лв италиански са гаранте и най-важното има резервни части при злополука аз си поръчах връх и ми излезе 33 лв.порачаи си и ще ме споменуваш некогиш-с добро де
ето това е сарфикса за който ти говоря 2.7 до40г 115 лв ,до 80г 130лв италиански са гаранте и най-важното има резервни части при злополука аз си поръчах връх и ми излезе 33 лв.порачаи си и ще ме споменуваш некогиш-с добро де

ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ НА БОЛНИТЕ НЕ НА ЛУДИТЕ
-
- новобранец
Колега, пръчките които използвам са DAIWA INFINITY с акция 30-60 и 40-80 с дължина 2,70 см за по-големи воблери. Пръчката, която предпочитам за риболов от лодка със силикон, воблер или блесна е DAIWA TOURNAMENT с акция 20-70 и дължина 3,10 см. Удоволствието да ловиш с такава пръчка е просто невероятно. Пожелавам на всеки риболовец да го изпита.

Без битка няма победа!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не,мерси 3.10м. е спинингова пръчка за далечно замятане!
В лодката най-добрият вариант е 2.10м.до 2.40м.,максимум!Сещам се веднага за 4-5 предимства спрямо дългучите!

-
- новобранец
Има и по-къси, но с много малка акция. Ако някой път се засечем на някой язовир ще ти дам да я пробваш. Повярвай ми контролът над примамката е уникален.

Без битка няма победа!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Имах уникален ГариЛумис-3.30,но при голяма риба е много неприятно положението!Продадох я с нежелание и го приеми,като съвет.Ще влезеш в некой екшън и се надявам,да си спомниш моето мнение!Миналата година станах свидетел на два случая със шаранджии,закачат големият на дъно и влизат с лодката да се борят,но загубиха битките!Въдицата им пречеше при докарването на рибата до лодката!
С късата пръчка,контролираш много по-добре действията на рибата!
Марлините ги ловкат с геги до 1.80м.! 

На скоро си взех едни Дайви 2.55,но не зная дали не сбърках.Имаше 2.10,но ми се видяха къси.Много са ми игриви воблерите и се страхувам да не се оплитата зад лодкатаTroli Rapala написа:Не,мерси 3.10м. е спинингова пръчка за далечно замятане!В лодката най-добрият вариант е 2.10м.до 2.40м.,максимум!Сещам се веднага за 4-5 предимства спрямо дългучите!
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да се троли с прът 6-10Килограма акция е несериозно!
Воблерите,които ползвам са от 5 до 20гр. и с такъв мощен колец,ще загубя цялата информация за играта на воблера!
Изобщо няма да усетиш закачането на водорасли,клони или риби 2-3кила!
А воблер,който не играе добре,се превръща в куц кон!Знаеш предимствата на късият прът,па взе по-дългия!
Нещо си противоречиш!
Оплитане в завой е много-рядко положение,то зависи от правилният ъгъл,да не е рязък иначе и с три метрови ще се оплетеш.Завоят не трябва да е причина или проблем,за избирането на УДОБНАТА пръчка!На 3м.пръчка,дръжката е 50-60санта и пречи по време на борбата с рибата! 

Тия INFINITY сомовете ги обичат многоabramovich написа:Колега, пръчките които използвам са DAIWA INFINITY с акция 30-60 и 40-80 с дължина 2,70 см за по-големи воблери. Пръчката, която предпочитам за риболов от лодка със силикон, воблер или блесна е DAIWA TOURNAMENT с акция 20-70 и дължина 3,10 см. Удоволствието да ловиш с такава пръчка е просто невероятно. Пожелавам на всеки риболовец да го изпита.

Не зная този пост дали беше насочен към мене.Ако е така не мога да отговоря как би се държала подобна въдица.Купих ги на сляпо и по усет(ако имам такъв при тролинга).Пацката настояваше за тях.Не продавам още старите пръчки,защото те са си прекрасни.Акцията им е подобна с дължина 2.40м.Усещат всяка тревичка и леко почукване.За играта на най-малкия воблер....все до толкова разбирам,че е добра.Презумцията на Пацката беше да ги сдвоим със сомските пръти,които са с акция 20-50либри.Troli Rapala написа:Да се троли с прът 6-10Килограма акция е несериозно!Воблерите,които ползвам са от 5 до 20гр. и с такъв мощен колец,ще загубя цялата информация за играта на воблера!
Изобщо няма да усетиш закачането на водорасли,клони или риби 2-3кила!
А воблер,който не играе добре,се превръща в куц кон!Знаеш предимствата на късият прът,па взе по-дългия!
Нещо си противоречиш!
Оплитане в завой е много-рядко положение,то зависи от правилният ъгъл,да не е рязък иначе и с три метрови ще се оплетеш.Завоят не трябва да е причина или проблем,за избирането на УДОБНАТА пръчка!На 3м.пръчка,дръжката е 50-60санта и пречи по време на борбата с рибата!
Забелязал съм,че тези данни,които дават фирмите за пръчките се различават за всеки модел....имам предвид държането на въдицата.
Обичам дългата дръжка и въобще не ми пречи....напротив.Въдици с къса дръжка не копувам никога,защото аз самия съм дълга снадка.Онова другото ми стои...все едно съм си бръкнал в гащите....губи се.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Значи некои хора си играят на десетки килограма акция на пръта,па други с грамажите се занимават!
Явно съм от друга губерня!
Но,понеже стана засечка между двама,които ползват Инфинити,явно не е случайно!
Само с дължината не съм съгласен и ще го докажа един ден!

Егаси,ако трябва да ме учиш някой ден....нищо няма да разбера.Стига с тия недомлъвки.Кажи ми направо....не става и ми обясни защо.Що касае модела на пръчките.По форумите гледам доста хора се интересуват от марките,но не ходят на риба въобще.Все пак не зная как тази пръчка би се държала с малък,среден и голям воблер.Щом я пусна на вода....ще споделя...даже ще снимам.Нали ще троля за сом.Освен това няма само Гео да е с Даурингер(дано не е мн. твърда).
Важно е дръжката да ми е дълга,ако имам възможност някой ден ще ти го докажа и покажа защо.Ти за това ли ги ловиш за макарата....,защото въдиците ти нямат дръжка!?
Това е пръчката 12-20
http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?ID=168

Важно е дръжката да ми е дълга,ако имам възможност някой ден ще ти го докажа и покажа защо.Ти за това ли ги ловиш за макарата....,защото въдиците ти нямат дръжка!?

Това е пръчката 12-20
http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?ID=168
Последно промяна от Emo-83 на Нед Мар 14, 2010 2:51 am, променено общо 2 пъти.