Захранката-сладка или солена?

Модератор: Paublo_Eskobar

grozev_sz
новобранец
новобранец

Захранката-сладка или солена?

Мнение от grozev_sz »

Здравейте колеги,може ли,някой да ми обясни значението на вкуса на захранката?Сладък или солен?От какво зависи-от сезона,от рибата и така нататък?И за сладката,с какво се подслажда?
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Захранката-сладка или солена?

Мнение от kalmat »

ами то горе долу зависи и от сезона и от вида на рибата и от водоема.ако става въпрос за шаранови риби сладка захранка
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

аз и слагам меденки :D
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

По-принцип,до колкото знам зависи от много неща.Най-вече от видовете риба и сезона.В много от речните захранки,има наличие на сол.Тежка е и не позволява течението да измива бързо частиците и да завлича рибите надолу от захраненото място,като я държи на дъното.Рибите налитат повече на соленото през зимните месеци.
Някои риби (като платиката примерно) си падат много и по-сладкото ,особено през по-топлите дни.В повечето платишки купешки захранки има наличие на захарни изделия.Или ако я правиш сам,може да я подсладиш с шоколадови стърготини,пудра захар и изобщо всичко,което има наличие на захар.
TICA FAN
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

може да хвърлиш и бучки захар ако е по близо до брега мястото на което си хвърлил :) АЗ съм пробвал и става ... идваше много каракуда ... но трябва стръвта да ти е почти на дъното :D 100 пъти по-добре от захранка ! щото привлича рибите от по горните слоеве надолу към бучката ... не се топи бързо ако е голямо парче ! хварляи на секи 5 мин по 3 бучки но ако няма на самото място риба няма да имаш улов (може би) за това може да си захраниш отделно ! Моли се да няма шарани !Защото те ги лапат веднага и си продължават :D бил съм свидетел на това в един рибарник ... водата беше мн бистра и кипеше от каракуда но тук там някой шарко лапаше и потегляше :evil: :lol: :) :D :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: дано да съм полезен
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Леле, какви работи са ти посъветвали :lol:

Най-простото правило е зимата солена храна, лятото сладка. Това разбира се е много общо и може да се ползва само като насока. Факт е обаче, че зимно време всички риби имат нужда от соли и ти си техния човек :wink: Допълнителното подсладяване се прави най-добре със захарен сироп. Вариш си го у вас и в шише. После при приготвянето на захравнката добавяш към сухата смес. За платика чудесен резултат дава и карамелен сироп-пак си го вариш у вас, но преди да добавиш водата, леко карамелизирай захарта. Ако готвенето на сиропи ти се вижда прекалено добър вариант за шаранови риби е и консервата сладка царевица. Добавяш сока към захранката и получаваш сладка захранка с мирис на царевица. Ако имаш достъп до шоколадови пръчици, предложи ги на платиките, ще им харесат.
Солта не мирише, тъй че може захранката едновременно да мирише на сладко /карамел/ и да е солена на вкус. :wink: , особено ако ползваш сухите ароматизантори на ВДЕ /карамел/ :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

chirusa_bg Докажи ми че не съм прав !
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

golden-retriever написа:chirusa_bg Докажи ми че не съм прав !
:D :D
Освен да захрани с бучки захар и да монтира подводна камера,друг начин не виждам.По рибарниците,шарана може и сърми да яде,съвсем друго яче стои въпроса с дивите и неопитомени шарани по свободните водоеми.Захарта е ефективна ДОБАВКА към захранката.Съмнявам се,че с хвърляне на чиста захар ще събереш нещо.
Иначе рецептата на Чируса със сиропите ми се вижда добра и смятам скоро да пробвам да карамелизирам сироп в къщи и да го пробвам.
TICA FAN
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

golden-retriever написа:chirusa_bg Докажи ми че не съм прав !
Да ти докажа, че 3 бучки захар на 5 минути не е правилно ли?

Не мога да го докажа колега!! :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

С небет-шекер или локумче става ли бре колега :wink:
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kasabov_le »

хващал сьм каракуда на малко топче от салфетка...кълве все едно има червей :wink: :lol:
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

kasabov_le написа:хващал сьм каракуда на малко топче от салфетка...кълве все едно има червей :wink: :lol:
Е това е много важно да се отбележи,аз пък съм хващал кравешка глава с рога,на торен!

Владо хубаво каза,че има захранки и ароматизатори,който миришат на сладко но на вкус са солени.Зимата,пролетта и късна есен е хубаво да са солени,всяко живо същество има нужда от сол.Рибите също,както и обратното със захарта,те не са в пълна противоположност,като черното и бялото.Допълват се!Като бъркате захранката нищо не ви пречи да я опитате на вкус,колкото и гнусно да звучи. :)
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Евгенибой, колкото и да е смешно, аз съм хващал амур на локум..... :D :D :D
Христо - наслука на всички
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

besttop написа:Евгенибой, колкото и да е смешно, аз съм хващал амур на локум..... :D :D :D
На Доспат пъстървите на локум ги ловят и това изобщо не е шега.Ако ми го беше казал само един,нямаше да му повярвам,ама историята се потвърди и от други източници. :D
TICA FAN
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

По дебелите книги пише, че сол - захар в захранката се слагат в съотношение 1:3 в полза на захарта. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”