New Hunter-B /800/ нереален размер
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
New Hunter-B /800/ нереален размер
Здравейте колеги наскоро си купих въпросния прът но след разтягането му реших да го измеря и се указа че е 7,60 см.В магазина ми казаха , че след многократното му разпъване щял да се удължи
останах учуден
нереално ми се струва, така въпроса ми е следния можели чрез смяната на късите колена да достигна реалния му размер все пак 40 см. не са малко
Ето и една снимка да се види за какжо иде реч

останах учуден

Ето и една снимка да се види за какжо иде реч

- S.Koychev
- разбира нещата
Re: New Hunter-B /800/ нереален размер
Колега цялата им серия са по-къси,аз имам 7-ца и тя не отговаря.
Ribarche
А мога ли да заменя 2-ро коляно , то е най късото примерно с коляно от друг прът или щека 

-
- фен клуб-скобар
Ами ако намериш друго 2-ро коляно- то в основата трябва да е широко колкото оригиналното, а в края си трябва да е пак толкова, колкото оригинала, следователно това парче ще изтънява (да го нарека) с по-малък наклон и може да се огъва по различен начин и да наруши идеята на пръчката
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Не само Хънтърите,и Тиките са по-къси..Измери му колената едно по-едно в разглобено състояние, и ще дойде точно 8 метра.
TICA FAN
-
- вече хвърля и на тежко
Жалко колега! Много често се случва така, ама вместо да заменяш кое да е коляно така и така ще даваш пари, по-добре върни тази. Доплати си и вземи 9-та. Разликата е 12лв. Това в Рибоко!
-
- ще става разбирач
Вярно е че са малко по къси от оказаната дължина,но това няма кой знае какво значение.Дори и на състезанията 40 см. не са фатални.То и на повечето захранки пише че са по килограм,но са си по 800 грама.И аз си мисля че съм висок 185 см.,но като се премеря съм си 178 см.
Наздраве ! 

И падащата звезда е била изгряваща .
Значи... Производителите (повечето) като указват дължината на дадена пръчка, посочват размера й в разглобено състояние. Т.е. дължината е равна на сбора от дължините на отделните колена. при сглобено състояние част от тази дължина се губи естественно.
Не намирам логика в това мерене, но е факт
Не намирам логика в това мерене, но е факт
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Когато го копувах нямаше 9-ка за връщане да не става и дума вече имам няколко излета с него като цяло прътчето е много готино не увисва нестава да се държи в ръка проблема е в това че,е по къс.tatkoogi написа:Жалко колега! Много често се случва така, ама вместо да заменяш кое да е коляно така и така ще даваш пари, по-добре върни тази. Доплати си и вземи 9-та. Разликата е 12лв. Това в Рибоко!
А и да взема 9-ка пак ще е 8,60 отново ще се губят 40/50 см

Гуслар мисля,че твоето мнение е напълно излишно питам хора които са се сблъсквали с такива проблеми и как са компенсирали дължината не колко мислиш,че си висок и колко е грамайа на захранкатагуслар написа:Вярно е че са малко по къси от оказаната дължина,но това няма кой знае какво значение.Дори и на състезанията 40 см. не са фатални.То и на повечето захранки пише че са по килограм,но са си по 800 грама.И аз си мисля че съм висок 185 см.,но като се премеря съм си 178 см.Наздраве !

И моя мавер е с 40см. по-къс.Аз за това и си взех 8-ца.Не са проблем 40 санта.
Above us only sky
-
- ще става разбирач
Просто приеми че пръчката е по къса,и толкова .Това и исках да ти обясня ,че за този модел това си е нормално.След като поставяш дължината на пръчката като проблем ,купи си Шимано или Браунинг ,там дължината е точна.И аз си мисля че темата ти е напълно излишна,но не ти го казвам ,защото този форум е за всички и колкото сме различни като визия и интелект,толкова различни мнения трябва да свикнем приемаме. 

И падащата звезда е била изгряваща .
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Брой го 8м и не се притеснявай. Лъжат нещастниците с дължитите, а така и грамажа им идва по-добър. Добре си дават сметка, че по-често се мери тегло и много по-рядко дължината.
ПП. Няма филм, в който да се мерят колената по отделно. Когато купуваш въдица 8м тя трябва да е 8 в работно положение, всичко друго е търговска измама.
П.П.2 Предишната ми Тика беше 792см, тази не съм я мерил
ПП. Няма филм, в който да се мерят колената по отделно. Когато купуваш въдица 8м тя трябва да е 8 в работно положение, всичко друго е търговска измама.
П.П.2 Предишната ми Тика беше 792см, тази не съм я мерил

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата
Аз имам 5м. Globe New Hunter и го премерих току що коляно по коляно и излезе 4.94 . Незнам защо при 8м. ти е чак 40 см. по-малко , а при 5 м. е едвам 6 см. 

Не го меря коляно по коляно а разпънат, мене не ме интересува колко е дълъг по отделноMonsTer_EnerGy написа:Аз имам 5м. Globe New Hunter и го премерих току що коляно по коляно и излезе 4.94 . Незнам защо при 8м. ти е чак 40 см. по-малко , а при 5 м. е едвам 6 см.