Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Качествени чепарета

Мнение от *Станислав* »

Незнам за каята все пак я има и в реките,но за кефала(клена) нали се прави чепаре от 2 или 3 мухи?
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

Имам едно влакно, пише че е Carbon texured има ли нещо общо с флуорокарбона или да почакам малко и да си купя ФК :wink:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

...IaNIs написа:Имам едно влакно, пише че е Carbon texured има ли нещо общо с флуорокарбона или да почакам малко и да си купя ФК :wink:
Почакай и си купи флуорокарбон.
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Изображение

това е друг вариант :wink: :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Аз се хванах на влака и почнах да връзвам чепарета, че върпоса е дали има много голяма разлика между ФК и обикновените влакна, че бюджета ми не позволява много скъпи влакна. Например мога да взема влакна като едното да е максимум 6-7 лв, но за толкова май не може да се вземе нищо особено. :roll:
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

Аз бих дал 10-15 лева и видях това - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=211. И въпроса е дали наистина е невидимо някой ако има такова да е сравнил с по-скъпо ФК ама се пак е Tubertini :?: Пък ако има по-качесвени но примерно 30 метра на ролка на цена кам 10 лева може да предложите.Малко извън темата ама..
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Основното свойство на флуорокарбона, не е това да е невидим, а да не пречупва слънчевите лъчи във водата и съответно да не хвърля сянка върху очите на рибата. Митак правилно ли съм разбрал :drinkers:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Добрия, тези рибки изглеждат доста ефектно :wink: , но се питам дали няма да овисват на чепарето. Или с малко по-дебел ф.к за бидем всичко ще е ок. На чернокопа май ще му харесат :D
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

Не отричам ама във сайтовете пише,че е напълно невидим и това е основното му свойство.Или щом пречупва лъчите да е невидим :)
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

...IaNIs написа:Аз бих дал 10-15 лева и видях това - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=211. И въпроса е дали наистина е невидимо някой ако има такова да е сравнил с по-скъпо ФК ама се пак е Tubertini :?: Пък ако има по-качесвени но примерно 30 метра на ролка на цена кам 10 лева може да предложите.Малко извън темата ама..
От тос не вземай, няма да пиша тук какво да вземеш да не възникват спорове,ако се интересуваш пиши на лс.
Зарганолог
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Колега ,направил си страхотни чипарета.Не бях виждал такава красота.Решил съм и аз да си вържа чипаре ,или поне да опитам.Куки и месина ми се намират някакви,ама конците и ламетата не знам от къде да си купя.И това на главичката на куката от какъв материал е -лак ли е ,или боя някъква ,или някъкво синче.А перушина да слагам ли ,или само с такива изкуствени мателиали.Ще ти бъда благодарен ,ако ме светнеш малко.Всяка година купувам чипарета ,тая година реших да се опитам сам да си вържа.Благодаря ти предварително.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

bukiiaz написа:Колега ,направил си страхотни чипарета.Не бях виждал такава красота.Решил съм и аз да си вържа чипаре ,или поне да опитам.Куки и месина ми се намират някакви,ама конците и ламетата не знам от къде да си купя.И това на главичката на куката от какъв материал е -лак ли е ,или боя някъква ,или някъкво синче.А перушина да слагам ли ,или само с такива изкуствени мателиали.Ще ти бъда благодарен ,ако ме светнеш малко.Всяка година купувам чипарета ,тая година реших да се опитам сам да си вържа.Благодаря ти предварително.
Щом имаш месина и куки купуваш си лак, отиваш до някоя кинкалерия и питаш за коса и ламе, избираш цвят и вече си правиш чепарето.
За магазини питай на ЛС 8)
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Исках да попитам- Mi7chell -кое как да направя.Неговите чипарета ми харесаха много.Извинявам се ,че не бях по-конкетен.Малко ми е трудно да се справям в тези форуми.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

bukiiaz написа:Исках да попитам- Mi7chell -кое как да направя.Неговите чипарета ми харесаха много.Извинявам се ,че не бях по-конкетен.Малко ми е трудно да се справям в тези форуми.
Колега кажи кое те интересува ,за това пускам снимки и обяснявам защото според мен е по-добре човек сам да си изготвя тези такъми,за да усети истинската тръпка от риболова.Обаче ми пиши лични съобщения,за да не товарим темата.
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

MARLIN написа:Добрия, тези рибки изглеждат доста ефектно :wink: , но се питам дали няма да овисват на чепарето. Или с малко по-дебел ф.к за бидем всичко ще е ок. На чернокопа май ще му харесат :D
ами да ти кажа не се усукват а и не се прави цялото чепаре с такива
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”