Препоръчайте пръчка

Модератор: bobopeli

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Препоръчайте пръчка

Мнение от Troli Rapala »

Още съм на Класически-тролинг и за това не ползвам даунригери!Щом от Дайва са казали,че тази пръчка е за даунригер,вервам им!Въпросът пред всеки,който тръгва да троли е,дълга или къса въдица? :idea: Наско Боянов показа по "Хоби",че треа да е 2.70м.,но там се видя и слабият контрол върху рибата с тази дължина,щот се стигна до изпляскване на рибата,а това често води до откач!Проблемът на дългата въдица е моментът,когато докараш рибата до лодката. :idea: Ако рибата е едра,тя забива под лодката и често тръгва в посоката на вадене. :idea: 2.10м. ми позволява да си прекарам рибата близко,без да и се подава главата над водата и да я извадя с ръка,което също е допълнителен кеф-риск! :idea: Съветът ми е основно към 3.10м на Абрамович!Макар да не го е искал! :oops: :oops: :oops:
Последно промяна от Troli Rapala на Нед Мар 14, 2010 8:01 pm, променено общо 1 път.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Значи все пак се вмествам с тези 2.55 между вас двамата.По принцип съм съгласен,че късата въдица е по-удобна за големи риби.Отидох да взема 2.10м.,но какво ми стана в последния момент....не зная :roll: Важното сега е да не съм взел някоя притка или кол за домати....точно това ме накара да скоча на по-дългата въдица....бяха с еднака акция. :wink:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Троли, не знам що сравняваш така акцията в либри и грамове? Всички знаем, че акцията в грамове е за оптимално тегло на тежест за замятане (в случая примамката). При либрите не е така, щото едва ли някой ще замята с 6-10 кг. тежест :wink:
От там идва и въпроса аджеба с тая пръчка дето е 12-20 лб., ако се замята, колко е оптималната тежест? Предполагам няма да е повече от 300-500 гр., и ако е така, не мисля, че е чак такъв колец :!: Плюс това на Емо тая пролет му предстои да хване първия си сом над 30 кила НА ТРОЛИНГ, така че не го карай да вдига излишно адреналина с клечки за зъби от 10-40 грама :wink:
Иначе за дължината и на мен ми е най-удобна 2,10 м., въпреки, че и аз не съм имал щастието да хвана сом на тролинг, изключвайки едно бебе сомче.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

А така....говори ми. :wink: Предстви си да е над 30кг......мечти,мечти,мечти. :oops: :roll: :wink:
За пръчката не мога да дам отговор дали е добре без да съм закачил воблер на нея.До сега съм бил с 2.40м. и си бяха супер,но пуста гъзария....ще ни затрие някога. :ANAL: :rolleyes: :butthead:
Последно промяна от Emo-83 на Вто Мар 16, 2010 2:38 am, променено общо 1 път.
abramovich
новобранец
новобранец

Мнение от abramovich »

Troli Rapala, приемам ти съвета, но тази пръчка, която е 3,10 см, използвам пролетно и зимно време основно за ловене на бяла риба. За тролинг пръчките на DAIWA ми служат добре. Залагам на тази марка, защото съм се убедил, че е една от качествените на нашия пазар. С въдицата DAIWA TOURNAMENT си закупих и макара, която беше произведена за 50-годишнината на марката - наистина е уникална. Ще се радвам да направим някой съвместен риболов и да обменим опит.
Изображение
Без битка няма победа!
abramovich
новобранец
новобранец

Мнение от abramovich »

Между другото ще съм ти благодарен да ми кажеш Stren Sinking Braid 0,22 добър вариант ли е за тролинг? Че от миналата година ми останаха едни неуточнени взаимоотношения със сомовете на Тича и тази година съм твърдо решен да си ги изясним. Надявам се да не съм от губещата страна.
Изображение
Без битка няма победа!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

О.22мм. е златната среда за тролинг,аз съм с по-тънки!Имам впечатления от Fireline,за бели риби е екстра и от Whiplash-pro,което е специална оплетка и реално нема късане!За сом,клони и дънери е незаменимо! :D Ще чакам да ти удари сом над 1,5м. и то точно на 3.10м. пръчката,да мое да си полафиме после у тая тема! :wink: :D :drinkers:
abramovich
новобранец
новобранец

Мнение от abramovich »

Аз ти пожелавам на теб да ти удари най-малко 2,5 м. За съжаление досега не съм вадил голям сом на тролинг.
Изображение
Без битка няма победа!
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Аз за разлика от вас предпочитам пръчки с дължина 2.70м. и за мен е най-добрата дължина за тролинг.С по-къса примерно 2.40м. доста по-изморително се вади риба, да кажем от 70метра разтояние, ръката се изморява повече /поне при мен е така/.Когато вадя риба умората не се усеща толкова, щото е приятна :D , но когато вадя воблера се дразня много на късия размер. Не съм имал проблем с изтървани риби, заради дължината на пръчката, но си зависи и от дължината на риболовеца и тази на ръцете му и най-вече от предпочитание ми се струва :wink:
Последно промяна от горан на Вто Мар 16, 2010 7:13 pm, променено общо 1 път.
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Eмка 8 март мина,но всеки момент жената трябва да има рожден ден :lol: .Ако тази гъзария на DAIWA я има и у нас моля малко инфо,ако не, ще се спасявам само с цвете... :(
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Всички са се наговорили и избират точно 2.70м за тролинг и некакси се чувствам различен! :oops: :D :D Не е зле некой да ми обясни,що точно 2.70м е перфектната пръчка? :rolleyes: С доводи!Щот това за оплитането в завой с по-къси пръчки е мит!Много по-вероятно е да те оплете непознат тролингист! :D :D :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Geo написа:Eмка 8 март мина,но всеки момент жената трябва да има рожден ден :lol: .Ако тази гъзария на DAIWA я има и у нас моля малко инфо,ако не, ще се спасявам само с цвете... :(
Има я бре.Казваш ми и ти я взимам.....знаеш с отстъпка от едровите цени.Скоро ще се видим и ще прецениш.Само за леко инфо едната пръчка ми я докараха от Ст.З.....Сега са останали само късите с размер 2.10м.Ходи ги виж в Практиса......
Javor

Мнение от Javor »

Emo-83 написа: Това е пръчката 12-20
http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?ID=168
къде се продава в бг Linear
аз съм виждал само тези:
http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/bo ... -model.htm
http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/bo ... -model.htm
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Да това точно е пръчката. :wink:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Emo-83 написа:
Geo написа:Eмка 8 март мина,но всеки момент жената трябва да има рожден ден :lol: .Ако тази гъзария на DAIWA я има и у нас моля малко инфо,ако не, ще се спасявам само с цвете... :(
Има я бре.Казваш ми и ти я взимам.....знаеш с отстъпка от едровите цени.Скоро ще се видим и ще прецениш.Само за леко инфо едната пръчка ми я докараха от Ст.З.....Сега са останали само късите с размер 2.10м.Ходи ги виж в Практиса......
Ходих аз,ама...миналата седмица си я гепил.Има от Сашковия размер-2.10.Пръчлето е добро/води се за тролинг с планер/,но 2.55 е супер.Оптималния размер е около 2.40.Тук искам да споделя,че пръчките "interline"са нещо почти без алтернатива за даунригера.Тук е важно да се отбележе,че пръчката освен на огъване е подложена и на усукване,което я прави много уязвима на около 20см от върха.Затова ви препоръчвам идеята на DAIWA/незнам друга фирма с такъв модел/или бюджетния вариант с вибростъкло.Спинингови карбонови пръчки са неподходящи-лесно се чупят върховете и колкото са по-къси толкова по зле/говорим за пръчки с водачи/.При interline дължината на пръчката вече не е от такова значение и е възможно и по-къса.При тях усукване няма при натягането от даунригера.Толкова от мен,опита ми с "кранчетата" е доста скромен,но това за пръчките го имайте в предвид,защото обикновено много боли със скъпите модели :(
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”