Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Язовир „Малко Шарково“ е сред най-големите язовири в България. Намира се в Област Ямбол, на 2 км. от едноименното село в Странджа, на 24 км. от гр.Елхово, на 6 км от Общинския център гр. Болярово и на 5 от държавната граница между България и Турция.
Язовирът е със земнонасипна стена и максимален обем 55 млн. куб. метра.
Обграден от ниски хълмове с обработваеми селскостопански земи, засаждани основно със зимна пшеница. В околност има и малки горички. През 1989 година територията около язовира е обявена от BirdLife International за важно от орнитологична гледна точка място, както в национален, така и в европейския мащаб.
Може да се ловят Бабушка, Бял толстолоб, Бяла риба, Каракуда, Костур, Кротушка, Морунаш, Речен кефал (Клен), Слънчева риба, Сом, Уклей, Червеноперка, Шаран.
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир

малко шарково
Колеги ще съм благодарен ако някой ми даде прясна информация за водоема,решили сме да посрещнем първа пролет там а пък и ако е тръгнала белицата още по добре
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: малко шарково
И аз се ослушвам за Шарково, но инфото го няма никакво
Съдейки от други години по това време, уклея би трябвало да си дава добре, бабушката също да се е размърдала, но тази година с такава тежка зима не зная дали все още не е прекалено студена водата. Един акъл от мен - щом сте решили за първа пролет да ходите, просто си направете прекрасен излет сред природата на някоя от многобройните полянки край язовира, изкарайте си добре, надърпайте хубава риба и после споделете с нас снимков материал 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Това със сигурност ще го направим и дай боже и някоя рибка -след това ще споделя с вас колеги.
здравеите колеги на 8-ми Април ходих на язовира за около 4-5 часа хванах 4-5кг риба червеноперка излиза на танката вода а горе на широкото сас 4-метров телескоп гол след гол белица на бял засложава си
Мисля,че я няма в този язовир.slivnalia написа: Бяла риба
Има и скобар(алай).
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Здравеите,бяхме там на 10 април.Много червеноперка и белица има на Горска поляна на ръкава.От 9:30 до 14 напълних живарника.заслужава си лошият път до там.Местата от към гората са за предпочитане.От другата страна има много кал,Дава повече на едно червено и едно бяло пинче
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Яз. Малко Шарково
Здравейте колеги ! Интересува ме как е положението на Малко Шарково дава ли риба , да предложите някое място или поне да ме ориентирате. На каква стръв да търся рибата и естествено за каква риба да се подготвя .
Мерси предварително !
Мерси предварително !

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Яз. Малко Шарково
Здрасти, колега!
По това време на годината хитовите места са в по-плитките води (все още) около Воденския ръкав. Уклей, бабушки, костури, кефал, каракуда (ако я примамиш) са най-честите обитатели и вероятни посетители на живарника ти
Стръвта - имай си достатъчно бял, жито и сладка царевичка и експериментирай с тях. Където и да отидеш според мен едва ли можеш да чакаш трофейни риби, но откъм регулярните дребни рибета си мисля, че няма да скучаеш. Но задължително си носи добра трапеза, че там тя е задължителна
И фотото да ни покажеш хубави снимки
Наслука!
По това време на годината хитовите места са в по-плитките води (все още) около Воденския ръкав. Уклей, бабушки, костури, кефал, каракуда (ако я примамиш) са най-честите обитатели и вероятни посетители на живарника ти

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не разбрах само какво стана с фотото, колега, или още бързам?
здравейте колеги. някой да е ходил скоро на язовира.имали слука и заслужавали да се ходи.благодаря предварително.
- мечока
- научил се да хвърля
здравеите колеги.миналата седмица ходихме на малко шарково за 4 дена.за втори път посещаваме този язовир.хубав и малко посещаван.имаше още 3 компании някаде близо до стената.настанихме се някъде около средата на язовира на брега който е противоположен на посоката спрямо Добрич(не познаваме яз. и имената на заливи и ръкави ама беше голямо каране през ниви и поляни)целта ни бяха едрите костури които бяхме наловили при предното идване октомври миналата година.захранка два чувала жито.идеята беше да саберем дребушляка около шамандурите.наистина както са писали колеги по-горе язовира ври от тези дребосъци.приятелят ми е посещавал язовира от преди 20 години и ни разправя какви шарани са вадили тук.на сонара на няколко пъти показваше едри риби на 10-15 сантиметра от дъното,но дали е нещо сериозно не знам(ползваме сонар за първи път),та думата ми беше че може и трофейни риби да има.на няколко пъти през тези дни имаше здрави изплющявания на едри риби в отсрещните заливи.най интересното че още първата вечер около 24 ч. ни удари сомче около 40 см. на което приятелят които тварди че познава добре яз. каза че никога не е чувал тук да са вадили сом.сомчето си плува и очаква следващия си стопанин.лошото на язовира е че 15-20 метра от брега е с подводни водорасли,което прави риболова от брега труден.нашият улов - половин живарник с червеноперка размер човешка длан(миналата година имахме 2 по 1,1 кг),9 костура като двата са над килограм и 3 кефала -2,4кг,1,6кг,1,4кг.костура и кефала на перо от лодка.стръв-рибка.пробвахме на силикони,воблери и блесни ,но без резултат.надявам се да съм бил полезен . наслука
- каридата
- учете се от него
Миналата неделя валя дъжд до обед и рибарите плувкари бяха почти валат.Ние излъгахме няколко дребни костура на блесни.Имаше и шаранджий н о от разказите им разбрах че работата не е на добре.Пазача на стената ни каза че предни дни излизал алай.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

коце, как ще е валяло в неделя до обед? нали и аз бях там!
верно че бяхме до обяд почти капо, но после тръгна рибата предимно бабушки и скобари, и тук таме костури на рибка. А сериозни шаранджии нямаше - само пружинисти. 

- каридата
- учете се от него
Жельо,аз смених два екипа докато се мъчехме да спинингарим около лудницата и стената.А в ръкаваот дясно на лудницата имаше два бивака с гумена лодка и шамандури.Вие до лудницата ли бяхте.?Сори объркал съм се,бях в събота там.коце, как ще е валяло в неделя до обед? нали и аз бях там! верно че бяхме до обяд почти капо, но после тръгна рибата предимно бабушки и скобари, и тук таме костури на рибка. А сериозни шаранджии нямаше - само пружинисти.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm: