Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шарани на плувка !
Модератор: sapuna
Re: Шарани на плувка !
sashkoy написа:Здравейте ! Шараните по-принцип на каква дълбо4ина се намират,и колко грамова трчбва да ми е плувката.![]()
![]()

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
по принцип шараните са на дъното,а плувката не е желателно да е много голяма,няма значение че са шарани,по лек монтаж по възможност
- andrean_dimitrov
- ще става разбирач
От последните ми риболови на платеното на Гълабово се оказа точно обратното,започнах да ловя с плувка 1гр и повод 0.14,както ловяха масово там колегите,риба имаше,усещаше се саамо леко потрепване на плувката и толкова.Смених монтажа с плувка 0.5гр и повод 0.12,положението се подобри на момента,а най добрия ми риболов на този водоем е с плувка 0.4гр и повод 0.10.Paublo_Eskobar написа:Аз също ползвам както казва snegk "корави влакна" наистина шарана няма претенции към финните монтажи и линии.Kълвенето не се променя,а и винаги си подготвен за големия удар!
Вярно,че само на щека може да се лови с такива финни монтажи,но като цяло колкото е по лек и фин монтажа,толкова по спокойно се храни рибата.
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
Съгласен съм колега в днешно време рибата е наплашена и по фините линии са за предпочитане
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- научил се да хвърля
доста често ловя на плувка,предимно шарани.значи любимия ми метод е да отида на не много голям язовир,хвърлям около 1кг оцевки и за около 30 минути което плува,достига на 30 метра от брега.до това време отдолу се събират амури и шарани,за да ядат все още потъващото и непотъналото.хващате по-солидна плувка,с която да можете да заметнете дотам,слагате по-широка кука,дълбочина-50см и качвате всички олова до плувката.стръвта е кора от хляб.(според моите наблюдения и доста резултатно през периода юни-средата на август).за 3 години съм имал 5 маломерни шаранчета(под 600 грама) и всичко останало от 800 грама нагоре.един колега набучи амур 7.800кг.шараните не надвишават 5 кг,но и такива с радост се ловят.

-
- научил се да хвърля
при обикновен излет за шаран на плувка ползвай плувки,не по-леки от 0.5гр и не по-тежки от 4гр.повода поне 0.12,кука поне 9(може и 10,ама е доста хлабава работата).аз ловя шарани с плувка 0.75гр и 2гр,поводите ми са съответно 0.12 и 0.14,а куките ми са съответно 8 и 6
наслука

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ти що не вземеш да почетеш малко,а не да даваш неориентирани съвети във всяка тема?!?!?!?!
-
- научил се да хвърля
що?я ми поправи коментара!!!кажи кое не е вярно и ще си изтрия регистрацията.ако ми обориш коментара,СЕ ТРИЯ ВЕДНАГА!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Давай го по-кротко пич, вчера вечерта ти изтрих 3-4 мнения, нека и днес да не е същото 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
ама да та питам защо ги триеш?нещо ако не са по темата ок.случва се да напиша нещо където не трябва,ама ако не-защо тогава ги триеш?
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги от 1 до 10 април ще имам възможност да посета 1 частно язовирче да търса шарко.Ще го гоня на плувка , но се чудех на каква стръв захранка и монтаж . Плс кажете
Сорри ако се отклонявам от темата

-
- научил се да хвърля
Lusi_vg написа:Здравейте колеги от 1 до 10 април ще имам възможност да посета 1 частно язовирче да търса шарко.Ще го гоня на плувка , но се чудех на каква стръв захранка и монтаж . Плс кажете![]()
В темата сигорно има над 100 вида момтажи прочети темата и ще разбереш всичко.
-
- ще става разбирач
Прочетох цялата тема
Имаше повече спорове от колкото монтажи . 

- danev69
- сериозен играч
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=18&t=32605Lusi_vg написа:Здравейте колеги от 1 до 10 април ще имам възможност да посета 1 частно язовирче да търса шарко.Ще го гоня на плувка , но се чудех на каква стръв захранка и монтаж . Плс кажете![]()
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- ще става разбирач
Благодаря колега