Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

С каква грес се смазват рибарските макари?
Модератор: sapuna
С каква грес се смазват рибарските макари?
Някой може ли да каже с каква грес да си смазвам макарите? Защото започнаха много да тракат.
-
- разбира нещата
Re: С каква грес се смазват рибарските макари?
В риболовните магазини продават смазка за макари ,но аз моите ги смазвам с литиева грес и до сега нямам проблеми.
-
- разбира нещата
Аз моите евтините макари ги мажа с боров възелин , а по-скъпичките свяко ми ми дава някакво масълце точно за макари и каза , че не било скъпо .
-
- вече хвърля и на тежко
знам че има спец. смазки за макари,но всяка качествена смазка става
П.П:защо в "риболов на хищници"

П.П:защо в "риболов на хищници"

-
- вече хвърля и на тежко
Колега скоро взех и съм доста доволен от
прави финен "филм "по механизма останах очерован от ефекта а и под формата на спрей е супер удобно за употреба струва 8,50 лв , за изчистване на старата използвах "Меглио"обезмаслител. Успех!

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
наи добре ги измии целите,защото може би има песъчинки
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2007
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2007
Последно промяна от ribolovcho на Сря Мар 17, 2010 8:05 pm, променено общо 2 пъти.

- orion30
- разбира нещата
Обикновена грес К3/за лагери/ 4лв. килото. 

-
- вече хвърля и на тежко
Не е удачен вариант поради финния механизъм на макарата при температурните промени и най-вече застудяване макарата най-често затягаorion30 написа:Обикновена грес К3/за лагери/...

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
- orion30
- разбира нещата
Чак пък да затегне. К3 си е точно за лагери и предавки с бавни обороти, така че няма никакъв проблем. Доста се преекспонират нещата със смазването на макарите във форума. Важното е да има смазка, независимо каква, доста по лошо е като няма/99,99 от макарите фабрично нямат смазка или тя е колкото да не оръждят в склада/. 

-
- кандидат преподавател
Стига побългаряване-повечето изобщо не са предназначени за разглобяване,чистене,смазване или гресиране.Като ми заскърцат или затракат - в кошовете на боклука,макар че от три години не съм изхвърлил нищо,щото не е ставало нужда : Визирам доста марки - "Тика","Шекспир","Окума","Риоби","Линеафе","Фишинг Ферари","Мичъл","Абу Гарсия","Джаксън","Беташима","Робинзон"...да не изброявам съдържанието на кашона и върху 18-те пръчки с макародържачи 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според това мнение веднага като си купим макара трябва веднага да я отварме и да я смазваме. Напълно грешно мнение. Аз ги смазвам едва на третата година.orion30 написа:99,99 от макарите фабрично нямат смазка или тя е колкото да не оръждят в склада/.
- orion30
- разбира нещата
На третата година/ако ги въртиш както мен/ вече са за изхвърляне, малко е късно за смазка. То по тая логика ще си караш колата 5 години без да и сменяш маслото и филтрите.

Каквото и да им сложиш,все ще има подобрение.Част от моите (по старичките) ги смазвам със смазка за оръжие.messi986 написа:Някой може ли да каже с каква грес да си смазвам макарите? Защото започнаха много да тракат.
И аз ползвам същата и съм много доволен!brankov написа:Колега скоро взех и съм доста доволен отправи финен "филм "по механизма останах очерован от ефекта а и под формата на спрей е супер удобно за употреба струва 8,50 лв , за изчистване на старата използвах "Меглио"обезмаслител. Успех!
Само че преди да напръскаш изчисти старата смазка, и гледай да не разместиш чарковете, че после може да се чудиш как да ги зглобиш.
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Сама по себе си смазката в макарата няма къде да изчезне! Тя винаги си е там, вътре в нея и си работи, стига да я има! Механизмът не работи под толкова голям товар, че да се сменя смазката...........както прочетох по-горе: като масло на кола...
На мен досега не ми се е налагало да си сменям смазката в макарите! Година, две , три.....пет - няма никакъв проблем! Може би ги въртя много бавно, не знам
На мен досега не ми се е налагало да си сменям смазката в макарите! Година, две , три.....пет - няма никакъв проблем! Може би ги въртя много бавно, не знам

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!