Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Предрасъдаците /superstition/ в риболова
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Предрасъдаците /superstition/ в риболова
Краси_поборника написа:Абе вий отидете с този елеммент на риба па после ще си говорим.![]()
![]()
![]()

аз имам-и сега НАРОЧНО ще му кажа името тук-да ви преебем -един приятел-ЖАН,който-като чуеш името или си ПОМИСЛИШ изобщо-забрави...един не ми верваше...трьгнахме кьм роман...нарочно каза ИМЕТО неколко пьти и от 20 градуса на сянка-стана буря,заваля сняг,спука две гуми и прегре двигателя

ТА:запомнете-ЖАН

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Много правилно са ти го казали брат.dako71 написа:Тука става въпрос не само за суеверие а има и нещо друго![]()
. Земи си свали момето та кадема да е винаги с теб

Не знам колеги за Вас, но съм чувал едни легенди за колега от Асеновградската бригада дето само името ако му напиша и ме е стах цяла година да не хвана нищо.Легендите говорят , че само да ти се обади по телефона и ти си на някои язовир може и да не се върнеш. Моля ако има някой от Асе-бригадата да разкаже със факти и ако има една снимка та да го разпознават всички колеги. Благодаря предварително
ДА СПРЕМ БРАКОНЕРИТЕ ЗАЕДНО
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
е ЖАН е от софия,но представа си нямаш,колко си прав за другите подробностиorel71 написа:Не знам колеги за Вас, но съм чувал едни легенди за колега от Асеновградската бригада дето само името ако му напиша и ме е стах цяла година да не хвана нищо.Легендите говорят , че само да ти се обади по телефона и ти си на някои язовир може и да не се върнеш. Моля ако има някой от Асе-бригадата да разкаже със факти и ако има една снимка та да го разпознават всички колеги. Благодаря предварително

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Кузмич
- dreamer
Асеновградския пич дето никой не иска да му каже името е всеизвестен и всепризнат в Пловдив, Асеновград и околията.orel71 написа:Не знам колеги за Вас, но съм чувал едни легенди за колега от Асеновградската бригада дето само името ако му напиша и ме е стах цяла година да не хвана нищо.Легендите говорят , че само да ти се обади по телефона и ти си на някои язовир може и да не се върнеш. Моля ако има някой от Асе-бригадата да разкаже със факти и ако има една снимка та да го разпознават всички колеги. Благодаря предварително
Аз го срещнах тази седмица и се замислям сбъота и неделя дали да ходя на водоем с въдици.
Иначе не вадя живарник и кеп преди да хвана първата риба.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
- jorro11
- ще става разбирач
Единственото суеверно нещо дето правя е винаги да пускам първата риба за деня,независимо дали е мерна или не...
Иначе кат взема кепа само малки, кат го остава викам някой с кеп...
Другото като търся кефала все на някоя рекордна щука попадам,като сложа стоманен повод повечето пъти или малки или нищо....
Иначе кат взема кепа само малки, кат го остава викам някой с кеп...
Другото като търся кефала все на някоя рекордна щука попадам,като сложа стоманен повод повечето пъти или малки или нищо....
-
- научил се да хвърля
Аз пък съм чул от колега за един старец от едно ломско село, дето му викат "злия поглед".
Той като те срещне и поздрави и целият ти ден е провален.........независимо какво ще вършиш.
А ако те срещне когато водиш някое животно и го похвали..............до 24часа животното умира.
На моя колега му похвалил теленце което водел на водопой на чешмата на мегдана.............на другата сутрин теленцето било мъртво...........................
Е как да не си суеверен после .........?
Той като те срещне и поздрави и целият ти ден е провален.........независимо какво ще вършиш.
А ако те срещне когато водиш някое животно и го похвали..............до 24часа животното умира.
На моя колега му похвалил теленце което водел на водопой на чешмата на мегдана.............на другата сутрин теленцето било мъртво...........................
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Батка съгласен съм и до ломско село да ида само и само да заведа тъщата на водопой,дай да го издирим тоя старец ве!ники1 написа:Аз пък съм чул от колега за един старец от едно ломско село, дето му викат "злия поглед".

-
- научил се да хвърля
Батка съгласен съм и до ломско село да ида само и само да заведа тъщата на водопой,дай да го издирим тоя старец ве!
[/quote]
Става ,ама тъща ти дали ще е съгласна да я водиш на синджир през мегдана?
И я си представи, че стареца вместо да похвали нея, вземе да похвали теб...............

Става ,ама тъща ти дали ще е съгласна да я водиш на синджир през мегдана?
И я си представи, че стареца вместо да похвали нея, вземе да похвали теб...............
Моя карък е ТЪЩАТА !!! Както У живота, така и У риболова. Нема да ви казвам - пожелае ли ми успех тая жена - мъкааааааа, мъкааааааа...... А пък недай си Боже предния ден като кажа, че отивам за риба да почне "Ама ти пак ли , ееее не ходи ли преди едно колко си време....." На другия ден задължително чупя въдица
Голям карък ви казвам пичове.......

-
- научил се да хвърля
Ами вземи я заведи и нея на риболов..........може пък да и хареса...MapuaH написа:Моя карък е ТЪЩАТА !!! Както У живота, така и У риболова. Нема да ви казвам - пожелае ли ми успех тая жена - мъкааааааа, мъкааааааа...... А пък недай си Боже предния ден като кажа, че отивам за риба да почне "Ама ти пак ли , ееее не ходи ли преди едно колко си време....." На другия ден задължително чупя въдицаГолям карък ви казвам пичове.......
![]()
![]()
А може и да я качиш в лодката да ти внесе въдиците на вътре и да се окаже ,че лодката е "спукана" и да спадне у сред язовира............. Де тоя късмет?!?