Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Предрасъдаците /superstition/ в риболова
Модератор: dantho.mihov
Предрасъдаците /superstition/ в риболова
не съм суеверен но толкова пъти ме се е случвало... например имам един съсед и като ме види че тръгвам на риба и ми пожелае "наслука" никога не ми върви. В същото време ако се одбия за кафе и ми го направи едно определено момиче страшно много ми върви. случвало ми се е да ме види съседа и момичето да ми направи кафето и рибилова е що годе приемлив. Та днес съседа ме видя и оooo
ужас - момичето е напуснало - та пих едно кафе и се прибрах -
Или пък друго - ако търсиа една определена рядка риба и съм една стара шапка винаги ми върви - без нея никога не съм хващал - а сега де...
Вярвате ли в тези работи???

Или пък друго - ако търсиа една определена рядка риба и съм една стара шапка винаги ми върви - без нея никога не съм хващал - а сега де...

Вярвате ли в тези работи???
-
- научил се да хвърля
Re: Предрасъдаците /superstition/ в риболова
и викаш не си суеверен......

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука става въпрос не само за суеверие а има и нещо друго
. Земи си свали момето та кадема да е винаги с теб 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Имам един приятел, който като тръгне за риба и ако срещне един друг тип и оня му пожелае "на слука", моят човек веднага обръща колата и се връща вкъщи.
Друго - в петък НИКОГА не ходи за риба.
Та има си суеверни люде...докато аз за риба и
- съм винаги готов! 

Друго - в петък НИКОГА не ходи за риба.

Та има си суеверни люде...докато аз за риба и

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
Според мен , няма рибар дето поне малко да не е суеверен. Аз например, като видя един определен карък, ако съм тръгнал примарно за Марица, задължително сменям дестинацията с друга!!!
Върл Shimano фен!
Това "на слаука" най го мразя, няма по-каръшки поздрав!
Винаги казвам "успех" и предпочитам така да ми казват!

Винаги казвам "успех" и предпочитам така да ми казват!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Вярвате или не си има такъва "криви" хора.
Имам такъв познат, който ако го видя дори и предния ден преди риболова нямам никакъв шанс за нормален улов каквото и да правя.
Правил съм си експерименти не един път.
Набарвам костурите на Огняново от лодка и ги сцепвам, сонара пълен. Викам чакай да пробвам звъня на въпросното лице и сонара става празен и повече риба не хващам
Друг случай. състезание на Казичане, ловя перфектно, първи съм. Решавам да звънна и не хващам повече риба до края на деня.
Въпросното лице ме бъзиква, че не мога да му хвана риба. Паля колата и 3 дни скиторя по Гърция по всевъзможни реки и имах общ улов не повече от 2-3 кг
Миналата година нещо ме прокле тъпанара и на откриването 5 дни капо
Та така пичове
Имам такъв познат, който ако го видя дори и предния ден преди риболова нямам никакъв шанс за нормален улов каквото и да правя.
Правил съм си експерименти не един път.
Набарвам костурите на Огняново от лодка и ги сцепвам, сонара пълен. Викам чакай да пробвам звъня на въпросното лице и сонара става празен и повече риба не хващам

Друг случай. състезание на Казичане, ловя перфектно, първи съм. Решавам да звънна и не хващам повече риба до края на деня.
Въпросното лице ме бъзиква, че не мога да му хвана риба. Паля колата и 3 дни скиторя по Гърция по всевъзможни реки и имах общ улов не повече от 2-3 кг

Миналата година нещо ме прокле тъпанара и на откриването 5 дни капо

Та така пичове
-
- ще става разбирач
GODzillata написа:Имам един приятел, който като тръгне за риба и ако срещне един друг тип и оня му пожелае "на слука", моят човек веднага обръща колата и се връща вкъщи.

Аз имам приятел пожелаели на някой ЛЕК ДЕН играта му е разказана.Добре че,замина да работи в друга държава 

- krokibg
- учете се от него
И аз си имам един такъв елемент.Казва се Тошо и не само аз,които и да го види,риба няколко дни изобщо нехваща.Всепризнат карък е този пич,много гадни очи има.Отбягвам да поглеждам даже към блока му,случайно да не е там на балкона и да испраща хората с благословия

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Всеки си има някой,който му е карък.При мен странното е че самиат аз съм карък на другите
,естесвено и аз нищо не хващам.Ама няма по гадно от това някой да ти каже"Наслука колега,спокойна плувка ти желая".

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Цаката е, че на "На слука!" не се благодариJechev написа:Това "на слаука" най го мразя, няма по-каръшки поздрав!..

Не съм суеверен и това го спазвам по-скоро като традиция, отколкото като упование за успех

Най-пагубно ми изглежда, ако вечерта преди излета някой познат се изцепи "Айде, утре ще ядем рибка, а? Нали?" или докато съм на излет някой ми се обади и изтипоса "Да слагаме ли тиганите вече?". Обикновено всичко приключва с празен живарник... Е, и да не ми се обадят или изцепят, пак капото ми е чест спътник

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Моят карък започва когато взема кепа.Взема ли кепа знам,че няма да хвана риба,когато не го взема хващам.
И това с наслуката при мен също важи,имам чувството,че който и да ми го каже все си е тая.
Другият карък се получава когато риболова се планува много време,примерно:от понеделник плануваме риболов за събота или за неделя.
Колкото повече го плануваме толко по-голям е шанса за капо.
И това с наслуката при мен също важи,имам чувството,че който и да ми го каже все си е тая.
Другият карък се получава когато риболова се планува много време,примерно:от понеделник плануваме риболов за събота или за неделя.
Колкото повече го плануваме толко по-голям е шанса за капо.

-
- кандидат преподавател
Има едно по-гадно, според мен: Кво хвърлиш , тва да вадиш !!!Paublo_Eskobar написа:Всеки си има някой,който му е карък.При мен странното е че самиат аз съм карък на другите,естесвено и аз нищо не хващам.Ама няма по гадно от това някой да ти каже"Наслука колега,спокойна плувка ти желая".

Върл Shimano фен!
аз лично не вадя живарника преди да съм хванал първата си риба
скобара е риба проклета