Плувковрът

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плувковрът

Мнение от isianty »

С какво лепило лепиш антенките и киловете ?
FCSH - isianty !
kosta2910
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kosta2910 »

stich написа:Не е ли по-удачно да си купиш карбонови антенки.По нашите магазини се продаваха по едно време.Дълги около 70 см.и по-тънки от твоите.Спокойно се правеха по 4 плувки.А в твоя случай ако са само за кил може и 6-7 да изкараш.Бяха някакви стотинки.
Антените (едноцветните)са кухи на ,,Browning,, ,1.5 ,2.0мм. , а съм правил и със 1,0 и 1,2мм.
Киловете са от фибро стъкло от оптични кабели.Карбонови търсих но не неможах да намеря.Даже си поръчах в няколко магазина но ми казаха че
няма никъде.
isianty написа:С какво лепило лепиш антенките и киловете ?
Лепилото e ,,WIZART FIX,, .
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Здравей!
Заинтригува ме в един от постовете си, в който пишеш, че ползваш "фибростъкло от оптичен кабел" за изработка на килове за плувки. Можеш ли да дадеш по-подробно инфо, като дебелина на кабела, някакъв размер. Незнам как се измерват. Благодаря предварително, поздрави!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
kosta2910
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kosta2910 »

След реконструкцията на машинката от това:
Изображение

...във това:
Изображение
се започна с вдигането на прашуляк.После лакове, бои и пак лакове.
А ето и крайният резултат.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Както и първата серия страотни, могат да конкурират вносните марки :wink: . Един въпрос - как беше закрепил иглата към старата машинка? Щото ми се намира един стар пасатор, на който двигателчето и пластмасовата дръжка с бутоните са здрави, но не мога да измисля, как да прикрепям материала към него :( .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
kosta2910
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kosta2910 »

На нея имаше фабрично монтирана цанга .
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

kosta2910 написа:На нея имаше фабрично монтирана цанга .
Благодаря, при мен няма такова нещо. Ще му търся колая по друг начин :rolleyes: .
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа:
kosta2910 написа:На нея имаше фабрично монтирана цанга .
Благодаря, при мен няма такова нещо. Ще му търся колая по друг начин :rolleyes: .
Колега antivik...да ти дам една идейка как да си направиш цанга за пасатора.Прави се една втулка и в двата края се разпробиват отвори правят се с медчик резбичкии се навиват накръст по 4 болтчета.Едните ще центроват и стегнат цангата към вала на ротора...а другите 4 ще центроват и стегнат бургийката върху която ще лежи заготовката.
Ето ти и схемичка
Изображение
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
Колега antivik...да ти дам една идейка как да си направиш цанга за пасатора.Прави се една втулка и в двата края се разпробиват отвори правят се с медчик резбичкии се навиват накръст по 4 болтчета.Едните ще центроват и стегнат цангата към вала на ротора...а другите 4 ще центроват и стегнат бургийката върху която ще лежи заготовката.
Ето ти и схемичка
Те това вече е страхотна идея веднага копвам схемичката и търча при един познат стругар, огромни благодарности :supz: :drinkers: .
Аватар
nikodim1978
новобранец
новобранец

Мнение от nikodim1978 »

В Силистра няма как да се набави материал за киловете , някой с някаква друга идея като заместиъел?
pike_master
новобранец
новобранец

Мнение от pike_master »

Привет колеги! Пролетта дойде и е време за нови риболовни подвизи по нашенските ,а и не само, водоеми.Чета форума от доставреме ,но и доста рядко пиша.Та да си дойда на думата.Пробвах се и аз в плувкостроенето,но си беше наистина проба.Изпълних всичко ,както трябва- пробих си заготовката,захванах си остта на машинка ,дотук добре,но като натиснах копчето и се чу брррррр ,заготовката и остта отлетяха в незнайна посока и издирването им ми отне доста време.Мислих аз къде може да е проблема,но не съм много сегурен все още.Мисля ,че проблема идва от мощността на дрелката.Тя е с регулируеми обороти,но мин.е 15 000 а макс. е 23 000.Пускам снимки да придобиете представа.Информация за машинката:закупена от Брикораж,мин. хваща 1,5мм,в комплект е с доста аксесоари.
http://img847.imageshack.us/i/imgp0284b.jpg/
http://img197.imageshack.us/i/imgp0287w.jpg/
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

nikodim1978 написа:В Силистра няма как да се набави материал за киловете , някой с някаква друга идея като заместиъел?
Дървени клечки за шишчета, зъболекарска тел.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

pike_master написа:Привет колеги! Пролетта дойде и е време за нови риболовни подвизи по нашенските ,а и не само, водоеми.Чета форума от доставреме ,но и доста рядко пиша.Та да си дойда на думата.Пробвах се и аз в плувкостроенето,но си беше наистина проба.Изпълних всичко ,както трябва- пробих си заготовката,захванах си остта на машинка ,дотук добре,но като натиснах копчето и се чу брррррр ,заготовката и остта отлетяха в незнайна посока и издирването им ми отне доста време.Мислих аз къде може да е проблема,но не съм много сегурен все още.Мисля ,че проблема идва от мощността на дрелката.Тя е с регулируеми обороти,но мин.е 15 000 а макс. е 23 000.Пускам снимки да придобиете представа.Информация за машинката:закупена от Брикораж,мин. хваща 1,5мм,в комплект е с доста аксесоари.
http://img847.imageshack.us/i/imgp0284b.jpg/
http://img197.imageshack.us/i/imgp0287w.jpg/
Ако ти е достатъчно здрав материала защо не пробваш да го хванеш директно в патроника?
pike_master
новобранец
новобранец

Мнение от pike_master »

Благодаря за идеята,но според мен липата също много бързо ще изхвърчи,а пък и начина на закрепяне не ми ясен.Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”