НОВАТА НАРЕДБА НА МЗГ

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

НОВАТА НАРЕДБА НА МЗГ

Мнение от Краси_поборника »

Според новата наредба на министерството на земеделието и горите.язовирите за спортен риболов вече ще се зарибяват и стопанисват от местните ловно рибарски дружества със средства събирани от членския внос :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
значи кво следва;едни ще бъдат собственици други стопани а ИАРА ще пази мрежарите да не ги безпокоят риболовците :wink: и следователно като си член примерно на софийско дружество неможеш да ползваш водоем на дружеството в Трън защото не си негов член :shock: колкото водоема искаш да ползваш трябва и толкова членски карти да имаш :shock: ами билета за какво ни е;поне да беше по мека хартията та да ставаше за нещо :butthead: ами ако едно дружество е то 15-20 човека парите и от членския внос ще стигнат за половин кофа попови лъжички и накрая ще ги изпият в хоремага :wink: за ловците да не говорим;сигурно ще си отглеждат еленчета и глиганчета инвитро :shock: тоя министър е изтрещял тотално или като малък е падал от череша на главата си :lol: като го чух това снощи по БТВ в 22.30 цяла нощ съм псувал на сън :twisted: Въобще не ме притеснява това че ще дам 20-30 лева по вече като вече съм дал над 10000 лв.за оборудване ама ме е яд защо ни правят на боядисани врабчета и ни ще цакат те с топла бира :twisted: за да се спасят някои държавни служители от отговорност :smt102
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

около 200 язовира са....ами ние си ги ловим....ние ще си ги зарибяваме!!! И няма на кого да се сърдиме...........баланса е следния...не можеш да взимаш повече от колкото даваш !!! Е сега ще ни се наложи сами или да си пазиме рибата или да се лъжем един друг....

следващата крачка са участъците и концесията :lol: тъй като съюзите няма да се справят сами...освем ако не дръпнат и без това яко отпусканите от сапард пари за риборазвъждане ! който пък....трябва и да се връщат :lol: :lol: :lol:

все едни такива розови перспективи :idea:
Последно промяна от отец Ми Го Нафърфорий на Чет Яну 25, 2007 10:11 am, променено общо 1 път.
Господ може всичко чада мой !
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Насила те карат да членуваш в уж доброволна организация, и не е проблема в 10-те лева членски внос а в това че тази организация не върши реално нищо полезно.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Най добре е някой колега ако може да я издири тази наредба и да я качи на форума да видим за кокво става въпрос,някои неща въобще немога да ги схвана :cry: ако съм член на едно дружество ще мога ли да ловя риба на водоем стопанисван от друго дружество :?:
caiss
новобранец
новобранец

Мнение от caiss »

Kолеги набиват ни го по всякакъв на4ин тия педал4ета то не беха 4ленски вносове то неса вдигания на цените на битетите и секви там др простотии каде нема смисал да ги прават вместо да иде6 на водоема да си прави6 кефа такада се каже те ти сасипват си4ко.Неса, запознат добре с ситемата на АИРА ама знам 4е ни ебават яко.Единственото нещо което измислиха хубаво е че направиха не само годишен билет,защото не мн хора имат вазможност да си вземат билет за една година не 4е са мн пари тва 25 лева ама некои карат месеца с толко.Наслукана вси4ки рибари и риболовци да хващате са най хубавите и големи риби :) :)
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Така се печелят пари колеги.НЕ НА КОРУПЦИЯТА приказват в министерствата,а спомняте ли си КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
САПАРД ще им напълни гушите и съм сигурен че всички,които ще основат рибарско дружество ще са роднини къде на кмет,депутат или министър.Едва ли ще има някой случаен да лапне нещо от САПАРД.
Глупави си бяхме и глупави ще си останем.Нека сега и Нихат Кабил ни прави на маймуни.Те неговите парички по-малко няма да станат.По 10-15 лева от човек и по- добре да си вземем язовир пък поне може да вземем и ние нещо по някоя програма пък ако не дали ще те застрелят или взривят роднините на нашите народни избранници вече няма да е от такова значение!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Здравейте колеги,ще внеса малко успокоение сред хората.Не че приветствам създаването на сдружения според мен това ще е поредната торба без дъно.Предполагам че последното нещо което ще се прави от сдруженията ще е зарибяване и контрол на повереният им водоем но дано не съм прав. Успокоението което искам да внеса е че се обсъжда възможност в наредбата да бъде регламентиран ред за споразумения между сдруженията за взаимно признаване на членските карти.Това са думите на Димитър Димитров -Главен юрист-консулт на ИАРА.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Краси ми не си прав относно това да слагаш всички здружения под един знаменател :wink: Аз специално знам едно което без да има свой водоем зарибява на доста места по България и се опитва своеобразно да контролира да се бракониерства по-малце по водоемите ни :D А иначе за наредбата - ми тя си е още сал на думи общо взето ! Тепърва предстоят дебати и разисквания по нея , промяна или не на формулировки и пр. , одобряването и от кой требва , обнародването и и ча тогаз може да говориме за реална такава а не сал да си чешеме езиците :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Извинявам се ако съм засегнал някой Павка. Ще се радвам ако има повече такива отговорни сдружения.
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

И сега какво???

Мнение от puntakis »

Аз още не съм подновил билета за тази 2007г има ли смисъл да го правя,
и каде ще мога да риболовствувам само с билет от ИАРА???
Ако някой може да ме :idea: ще съм много благодарен!
Love & Ribolov
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми с билета от ИАРА можеш да си риболовстваш навсякъде ( е на арендованите ще трябва да си плащаш и съотватната такса де :wink: ) , относно тези 100+ язовира за които ще се иска членска карта за пореден път ще се повторя че тази година не се знае дали изобщо ще бъде приета наредбата за тях та за сега си взимай само новият билет ( няма как да си подновиш старият щото единят с другият нямат нищо общо :wink: ) и си лови спокойно , членска карта къмто което и да било здружение НЕ ТИ ТРЯБВА :D Без билет ще ти е доста неспокойно щот се забелязва активизиране на служителите на ИАРА и НУГ по райони ( изключвам Габровско - Севлиевският такъв ама се надявам и там нещата да влезнат в релси :wink: ) и да не останеш неприятно изненадан от някоя проверка :wink:

Павел Иванов
NASKOGRI
новобранец
новобранец

Мнение от NASKOGRI »

СЕГА, КАТО ЕВРОПЕЙЦИ МОЖЕМ ЛИ ДА ЛОВИМ РИБА В ГЪРЦИЯ И КЪДЕ И КОЛКО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТИ :?:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

МОДЕРИРАНО!!!barutchiata

Павел Иванов
tonixx
новобранец
новобранец

Риболовен билет

Мнение от tonixx »

днес ходих да видя как са нещата.Билета от ИАРА ще важи само за реките , а членската карта от горското ще важи за всички язовири така че спокойно, а утре ще ми кажат дали може да се вземе само членската карта без билет тъй като аз не ходя по реките и реално не ми е нужен!
vsiaka svobodna minuta na riba
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Реално не знам кой и какво ще ти казва но Билет ти е нужен за навсякъде , дори и за платените гьолове ( тъй е по закон ако и да не се спазва !!! ) докат членска карта не ти е нужна за нищо и никъде !!!
Уекинко почвам да се изнервям на сентенцията санта семплицима ( или както и да беше ) в случая с членксите карти !!! Утре Румил ще спомене по некое предаване че требва и акнешка плешка с дамаджанка винце ( според региона ) да се носят за при евентуална проверка от СЛРБ :lol: :lol: :lol:
tonixx , без да се връзваш ама едно членската карта не е от горското , друго и за тойлетна артия не мож да я ползваш за разлика от новият билет :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”