Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Точно! Ама, май не всички макари с преден аванс имат тези пластини. Например мой приятел преди време ползваше един модел на Граувел и такива просто нямаше.
Сопата ще е тая.Първо не е скъпа, второ има части за нея.това за мен е важно щото си падам малко "палачорин".Тоя сезон ползвах такава но 3.60.На третият ден и счупих върхът при сгъването.Верно има какво да се желае още, ама за тия пари си е супер.А влакната ще пробвам.Дано догодина се появят по вечко и по едри кефалови та да има повод за експерименти
.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Момчета пробвал съм какво ли не влакно до сега от две години ловя с това влакно http://www.diemfishing.com/catalog/tekl ... p-130.html и смея да кажа че по добро не съм ползвал от продаваните в България,а съм ги пробвал всичките почти.По нагоре се разискваха и макарите на Рьоби,цял сезон изкарах с Рьоби Ексия и не съм имал никакви грижи от солта.Ако си търси някой Ексия най добра цена има в Рибоко http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =729&click и е с две шпули,Диемите я продават скъпичко.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега ходих там,но не са и чували за бомбарди,обясних им как изглеждат най-подробно и на края единия от продавачите ми показа едно ЧЕПАРЕчуруликпенчо написа:Магазина за евтини бомбарди е една борса за китайски джунджурии. От светофара на гарата се тръгва нагоре /посока Полиграфията/ .На спирката до бившата "Ведомствена книжарница" се свива в дясната уличка.В края на уличката от дясната страна се намира въпросния склад.Като влезеш вътре ,веднага в дясно ,в торбички по10 бр. са бомбардите. Има и други евтини риболовни принадлежности.
Успех!

-
- вече хвърля и на тежко
А какво мислите за трабукко с-форсе,специално за "лонг каст".Купих го спец. за зарганата.Тааа някой пробвал ли го е наистина ли се мята по-далече с него? 

Намерил си какво да купиш,питай преди да купуваш.Трабуко са сред най-големите лъжци в диаметрите на влакната.Не струват.
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
Може ли да ми предложиш нещо на същите пари? 

Търси влакна на колмик,отговарят на диаметъра.За мен това е най важното.Или отиди в го фиша до полиграфията,там имат микрометър и голям избор от влакна,каквото си харесаш мерят ти го и така.Аз ловя зарган с странни като диаметри влакна,така че не се ангажирам да ти предлагам нещо конкретно 

Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Колега ходих там,но не са и чували за бомбарди,обясних им как изглеждат най-подробно и на края единия от продавачите ми показа едно ЧЕПАРЕstanislav_simeonov написа: Успех!

До зеленчуковата борса има един склад и ги има.В ляво от борсата,търси складовете с рампите,точно до банковия клон,продават се на пакети.Въпроса е дали ще ти свършат работа???
А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
Защо какво им има на бомбардите?Моряка написа:Въпроса е дали ще ти свършат работа???

- Моряка
- кандидат преподавател
Ако не се лъжа от четенето(че много стана)те са от пресован стиропор.Няма потъващи и прозрачни,може да се ползват в определени случаи.ти си решаваш.stanislav_simeonov написа:Защо какво им има на бомбардите?Моряка написа:Въпроса е дали ще ти свършат работа???Не са ли като в магазините?
А сега де? 

Не ве Ванка, не са стиропорени, от бяла пластмаса са. 2008 работих с тях - добри са. Имат два размера, аз взех от малките,, пакет по 10 бр. - 230г (23 г/бр) Можеш да я водиш почти всякак. Но много яката вълна ги вдига горе - е те това е ефекта който не подлежи на контрол при тях. Иначе за по-лека ветрова вълна са си супер, вървят на педя под нея. При изчакване и бавно водене може да се разходи и по дълбокото, при висока пръчка можеш с лекота да я държиш и само потопена. На мен тогава ми допаднаха. Нали помниш дето имам една "рошава" бомбарда, цялата на дупки като топче за голф (по рецепта на Чурулика) - е те от тях я направих.
-
- вече хвърля и на тежко
Митчел я кажи някое влакно на колмик като мм(пък и всеки който може да ми предложи нещо добро
)до 10-сетина лв.,защото не искам да се набутам пак с некое дето няма да ми върши работа за бомбарда и по спец. за заргана(не за сладководен).Аз мисля нещо като 0,16мм с шок на 0,20 - 0,25мм

-
- вече хвърля и на тежко
То за 10 лв незнам колко ще е добро,ама...
...колкото - толкова

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Я стига се излага , земи си 3-4 ама хубави, в края на краищата ако очакваш че ще късаш всеки пътstanislav_simeonov написа:То за 10 лв незнам колко ще е добро,ама......колкото - толкова