Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ за школото
Модератор: dantho.mihov
Помощ за школото
С колегата vlado-fidera имаме съвместен проект(проблем) по един доста странен предмет- свят и личност. Темата е нещо от сорта на "Хубави и лоши страни на живота у нашата мила родина".
И тук идва проблема- като се сетим за нещо хубаво веднага след него се сещаме за още няколко не чак токова хубави неща, свързани с него, например природа-боклуци-замърсяване-мръсни реки-бракониери-нема риба или европеиски съюз-дава пари- взима пари- забранява шкембето(или поне опитва)-спира тока и така нататък.
Та мисълта ми е следната-дайте идей за готините неща на милата ни родина, направете дискусия за живота тук , абе с една дума спамете, ама де е що-годе подредено за да можем да направим нещо като представителна извадка накрая (утре към 3 часа след обяд).
Благодаря ви предварително-всяко мнение ще бъде ценно
И тук идва проблема- като се сетим за нещо хубаво веднага след него се сещаме за още няколко не чак токова хубави неща, свързани с него, например природа-боклуци-замърсяване-мръсни реки-бракониери-нема риба или европеиски съюз-дава пари- взима пари- забранява шкембето(или поне опитва)-спира тока и така нататък.
Та мисълта ми е следната-дайте идей за готините неща на милата ни родина, направете дискусия за живота тук , абе с една дума спамете, ама де е що-годе подредено за да можем да направим нещо като представителна извадка накрая (утре към 3 часа след обяд).
Благодаря ви предварително-всяко мнение ще бъде ценно

- glarusa
- кандидат преподавател
Re: Помощ за школото
Аз се сещам за нещо!Как взаимно плюем управниците си,а ние вършим същите щуротии.Как си прехвърляме задачите един на друг,как сами не се справямес пробемите си и възложените задачи,а след това ругаем по държавата!Що не се хванете да си направите сами проекта,той ви е даден вие дапомислите над него,а не някой друг! 

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Колегите искат да се допитат относно различни гледни точки по въпроса, а получават упреци!
Няма лошо да помолят за помощ.
България има богата флора и фауна и излаз на море- ето няколко положителни аргумента.
Няма лошо да помолят за помощ.
България има богата флора и фауна и излаз на море- ето няколко положителни аргумента.
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Няма нищо срамно да помолят за помощ момчетата.....само дето аз сега ме мога да им помогна , че съм много мотан (само се сещам че има риби-миби и това е)....айде пичове утре ще помисля и аз по въпросаglarusa написа:Аз се сещам за нещо!Как взаимно плюем управниците си,а ние вършим същите щуротии.Как си прехвърляме задачите един на друг,как сами не се справямес пробемите си и възложените задачи,а след това ругаем по държавата!Що не се хванете да си направите сами проекта,той ви е даден вие дапомислите над него,а не някой друг!

- orion30
- разбира нещата
Съжалявам мойто момче, но България си е гадно място за живеене като цяло. Съчинението ви е обречено на неуспех. 

-
- и господ не е толокова добър
Темата е хубава.Гларуса също е прав, в проекта трябва да е написано вашата гледна точка, не нашата.Ако прочетеш няколко гледни точки, то накрая, несъмнено ще напишеш проект който няма да е твой.Напишете как вие го виждате живота, кое за вас е добро(полезно) и кое не.Всеки човек има различни принципи и идеали.И обърнете внимание на дребните неща от живота, това, че тока спира, пътищата са в дупки и др. от сорта, това го виждат и децата от детската градина. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Kолеги, нещо май не ме разбрахте.
Докладът, който трябва да представим не е с цел да изкажа собствено мнение, а с цел представяне на реални данни за живота в България и за това реших да ви попитам за мнението ви, а не ви моля да ми го пишете вие.
Докладът, който трябва да представим не е с цел да изкажа собствено мнение, а с цел представяне на реални данни за живота в България и за това реших да ви попитам за мнението ви, а не ви моля да ми го пишете вие.
Кои са хубавите неща на България? Труден въпрос. Като човек живеещ далеч, може би бих могъл да дам по-различен отговор. Ето какво мисля аз:
- Приятелите, доколкото ги има и доколкото можете да им се опирате в трудни моменти
- Родителите и семейството, поне за тези, които ги имат
- Почти навсякъде могат да ви разберат, когато говорите на български
- Работил, не работил, дават заплата
- Може безнаказано да вършиш неща, за които на други места ще платиш висока глоба или изгниеш в затвора (примери няма да давам)
- Все още сравнително евтини алкохол и цигари
- Може да не се плащат данъци и такси
- Евтини документи (шофьорската ми книжка струва 82$ годишно, българската ми - около 40 лева за 10 години)
- Евтини застраховки (тук каско може да стигне и над 20% от цената на автомобил, като при мотоциклетите е повече)
- Може да работите по професия, за която не сте и подозирали (доктори като таксиджии, икономисти като автомеханици ...)
- Ниски цени в заеденията
- Евтино образование и безпроблемно влизане във висше учебно заведение
Това се сещам в момента.
- Приятелите, доколкото ги има и доколкото можете да им се опирате в трудни моменти
- Родителите и семейството, поне за тези, които ги имат
- Почти навсякъде могат да ви разберат, когато говорите на български
- Работил, не работил, дават заплата
- Може безнаказано да вършиш неща, за които на други места ще платиш висока глоба или изгниеш в затвора (примери няма да давам)
- Все още сравнително евтини алкохол и цигари
- Може да не се плащат данъци и такси
- Евтини документи (шофьорската ми книжка струва 82$ годишно, българската ми - около 40 лева за 10 години)
- Евтини застраховки (тук каско може да стигне и над 20% от цената на автомобил, като при мотоциклетите е повече)
- Може да работите по професия, за която не сте и подозирали (доктори като таксиджии, икономисти като автомеханици ...)
- Ниски цени в заеденията
- Евтино образование и безпроблемно влизане във висше учебно заведение
Това се сещам в момента.
-
- кандидат преподавател
Съгласен с повечето неща,но...много се лъжеш,че може да живееш тук,където живея аз от 20 години в тази България,и да си мислиш,че може да не си плащаш данъците и таксите.Тук не може-малко хора сме и всичко се знае и вижда.Работил,не работил-дават заплата за месец-два и като те видят каква си китка,следва шут в гъза-и айде всичките хубави!Застраховките,сравнени с там,къдет си се наврял да живееш,може и да изглеждат евтини,ама за самата България ич не са евтини-съпоставени с доходите българо-аборигенски.Поради което маса хора избягват туй жувотно " каското",а други и не го и познават.Образованието вече не е евтино-пак от гледна точка на родните доходи,не на задокеанските.И има още много хубави неща - лъжливи обаятелни политици;много ГМО в саламите,вафлите,бисквитите и в самите нас,което ни прави борбени и устойчиви изроди;много лъжа в бюджета на държавата;много розови перспективи за бъдещето откъм климат,наличие на чисти питейни води,гори,достатъчно енергия и хора-българи.
Благодаря за мнението, Колега. Според информация от този месец, "сивата икономика" в България се е "свила" на 35%:INCUBUS написа:Съгласен с повечето неща,но...много се лъжеш,че може да живееш тук,където живея аз от 20 години в тази България,и да си мислиш,че може да не си плащаш данъците и таксите.Тук не може-малко хора сме и всичко се знае и вижда.Работил,не работил-дават заплата за месец-два и като те видят каква си китка,следва шут в гъза-и айде всичките хубави!Застраховките,сравнени с там,къдет си се наврял да живееш,може и да изглеждат евтини,ама за самата България ич не са евтини-съпоставени с доходите българо-аборигенски.Поради което маса хора избягват туй жувотно " каското",а други и не го и познават.Образованието вече не е евтино-пак от гледна точка на родните доходи,не на задокеанските.И има още много хубави неща - лъжливи обаятелни политици;много ГМО в саламите,вафлите,бисквитите и в самите нас,което ни прави борбени и устойчиви изроди;много лъжа в бюджета на държавата;много розови перспективи за бъдещето откъм климат,наличие на чисти питейни води,гори,достатъчно енергия и хора-българи.
http://www.bnr.bg/sites/radiobulgaria/E ... 03_10.aspx
Ако се съмняваш в цифрите, пусни една анкета, колко хора тук си плащат данъците. Или колко от тях ги осигуряват на 100% от заплатата.
Ако се вярва на долния линк, средната работна заплата за четвърто тримесечие в България е 606 лв. Вярваш ли?
http://www.nsi.bg/eventbg.php?n=242
-
- кандидат преподавател
При нас тук от преди две-три години на "сивата"и е....е мамата.Лошото е,че реалната- "бялата"я няма никаква и сме с най-висока безработица измежду всички областни градове.606 лева заплата са химера за много от съгражданите ми -повечето /които все още имат работа /,работят за по 300-400 лева месечна заплата.Изключение правят само служещите в МВР,МО и някои държавни администрации.И въпреки това,се плащат всички данъци и такси.И престъпността е ниска - доколкото се извършват тежки престъпления,извършителите им са предимно внос от благоденстващата част на България.Знам,че за икономическите имигранти това звучи нереално,ама е факт,пък аз работя само с факти в края на краищата.