Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Тича
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Какво кълве на яз.Тича

Тича е язовир в Североизточна България. Общият обем на язовира е 311 800 000 м3 - 271 800 000 м3 полезен обем и 40 000 000 м3 мъртъв обем. Височината на стената е 55,50 м., а залятата площ при пълен язовир е 18 700 дка. Намира се на 18 км от гр. Върбица и на 40 км от гр.Шумен. Обиколката му е над 100 км. В язовира могат да се ловят платика, шаран, сом, каракуда, червеноперка, кефал и бяла риба.Там са уловени рекордни по размери сомове .
При създаването на язовира под нивото на водите му остават селата и землищата на Виница и Староселка. Жителите им биват изселени.
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир

Re: Какво кълве на яз.Тича
Това е снимка от почивната база под с.Сушина. Оттам наляво започва вододайната зона(около 1/3 от язовира), в която риболова е абсолютно забранен.
Снимката е правена в края на лятото- язовира много е спаднал. Вследствие на мародерското отношение на бившите арендатори, в язовира все още трудно се възстановяват популациите на платика, буфало, уклей, шаран и сом. Миналата година язовира е зарибен с шаран и таранка. Язовира е известен в цялата страна с непрекъснатите бракониерски набези. За радост, в последно време борбата с нарушителите е ефективна, благодарение на проявената нетърпимост от страна на практикуващите Спортен Риболов, дейно участие в което вземат тролингистите от гр.Търговище и гр. Варна.
Снимката е правена в края на лятото- язовира много е спаднал. Вследствие на мародерското отношение на бившите арендатори, в язовира все още трудно се възстановяват популациите на платика, буфало, уклей, шаран и сом. Миналата година язовира е зарибен с шаран и таранка. Язовира е известен в цялата страна с непрекъснатите бракониерски набези. За радост, в последно време борбата с нарушителите е ефективна, благодарение на проявената нетърпимост от страна на практикуващите Спортен Риболов, дейно участие в което вземат тролингистите от гр.Търговище и гр. Варна.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Вчера пуснах тема за Тича но само един колега написа мнение. Утре имам ходене натам може да пообиколя по язовира.
-
- научил се да хвърля
Колега тва с обиколката на язовира малко самнява,незнам дали е правописна грешка или аз греша!!!
(100км) 

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Имам ходене от Шумен до Велики Преслав, а от там не е никак далече даже след малко потеглям ...
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Ето и обещаната информация от днес. За мое съжеление потеглихме към язовира доста късно към 10.00 вече бяхме на път. От Шумен до Велики Преслав има ужасно много дупки , но от Преслав в посока Тича е просто ужас. ОГРОМНИ ТРАПОВЕ и от двете страни на пътя, движил съм се с не повече от 20-30-40 пътя е тесен и на места мокър, така е до сами язовира. От там насетне има изграден нов път който заобикаля язовира и до село Ловец няма и дори една дупчица явно скоро е правен. Язовира ни посрещна с много вятър и пълноводен до дупка, риболова беше слаб предимно червеноперка дребна до средна. От уклей няма и помен. По думи на местните едра каракуда е излизала преди снега , но след това няма и помен от нея. Със затопляне на времето се надявали да започне отново. Иначе природа уникална и нещо много странно , покрай язовира е ДОСТА ЧИСТО , няма сметища , няма изхвърлени боклуци покрай брега, надявам се да се запази така.
На 16.03.2010.ходих на тича по точно моста преди село Лoвец.Времето беше добро за риболов и рибата се отчете добре.Двама човека с по една вадица извадихме около 4 кила червеноперка.Но като големина на рибата нищо впечатляващо.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Интересно кога ще тръгне и каракудата , хвалят се колегите там с едри каракуди на дъно но да видим...
Ивко, излезе ли каракудата в плиткото, се лови и на дъни и на плувка. Всичко зависи от температурата на водата. Иначе жовотинките следват биологичния си ритъм- усещат сезона и се въртят в крайбрежните ивици. Но поради застудяването, държат дълбоките места.IVKOPIVKO написа:Интересно кога ще тръгне и каракудата , хвалят се колегите там с едри каракуди на дъно но да видим...
Аз утре ще ходя на Тича като се варна вечерта ще ви дам инфо какво калве 

-
- кандидат преподавател
Стига с тая снмка бе,орева орталъка не осещаш ли че малко пекаляваш.Пусни си една отделна тема за Валю и там лей словоизлиянията си.4ika написа:абе колега,като не схвашташ,защо ме триеш. Пишати че вододайната зона е в дясно от снимката,точно срещу островчето което е там,шамандурите са между мен и доктора.И за това пиша,че диман лъже и вие го подкрепяте,това е,а ние риболовците С БИЛЕТИ като слезем доло под /валъовия сарай/идват ини гонят /поне засега няма актове/ казват, това е вододайна зона,НО ЗА КЛИЕНТИТЕ НА БАЗАТА НЯМА НИКАКВИ ЗАБРАНИ. аз съм млад в тоз форум но мисля че форума е за рлиболовците а не за браконерите и мошенниците
Стига

Между другото не защитавам никой ,трия постовете ти защото не смятам че иман нещо общо с темата

Ще спра да трия след като напишеш нещо смислено по въпроса: Какво кълве на яз .Тича

Здравейте днес ходих на яз.Тича.Цял ден ме мъчиха едни дребни червеноперки и бях решил да си ходя но чух един дядо явно от ц.Ловец да обяснява на един колега ,че рибата започва да кълве след 16 часа.Само да спомена че бях на разлива при с.Ловец точно на моста.Реших да изчакам и наистина нкам 16 и 30 започна истинския риболов.Там кадето бях хранил с кюспе се завартя каракуда горе долу към 300 гр и по едра червеноперка.Решите ли да ловите на Тича правете го с торни червеи и не се отказвайте до вечерта.Този язовир в момента дава доста приличен улов,а може дори да останете изненадани от темпото на рибата сас сигурност няма да скучаета цял ден.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Няма самнение за обиколката все пак това е 3 по големина язовир в България.
Колеги следя темата с огромен интерес . Тази година имаме зонално от реп.първенство на този водоем, който абсолютно не познавам, ще съм доволен на всичко което споделите!За сега зоната на състезанието ще е в ляво от с.Кьолмен(не съм сигурен в правописа му)Предварително благодаря на всички!

Колега за мен друг язовир не саществува и по точно до Кьолмен мястото е известно като БОБА.Много риба има там лятото чак ти писва да ловиш.Понейе не мога да качвам снимки ако ми дадео скайп мога да ти пратя снимки от миналата година а сащо и от вчеращния ми иалет до с.Ловец.имам над стотина излета на яз. Тича ако те итересува нещо конкретно питаи мисля,че мога да сам ти полезен.